Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är det bara några dagar kvar tills vi stänger för semester. Vi har öppet som vanligt till och med lördag 10 juli så passa på att besöka oss innan dess om du vill ha garn och inspiration till dina sommarprojekt!

Om du vill beställa varor och få dem skickade behöver vi din beställning snarast, beställningar som betalas omgående via swish kan vi hinna skicka under fredagen, så hör av dig genom att maila till oss på order@litetnystan.se eller ring 08-643 34 60 om du vill göra en beställning innan vi stänger för semester.
 
Sista dagen vi har öppet innan semestern är alltså lördag 10 juli, sedan öppnar vi igen måndag 26 juli.
 
Stickade sommarlinnen ligger verkligen högt upp på mångas sticklista i år! Det finns flera fina modeller att välja bland, i både tunnare och lite grövre garner. Jag håller just nu på med både linnet Camisole no 4 i Knitting for Olive's Pure silk, av My Favourite Things Knitwear, och är alldeles strax klar med ett annat linne från samma designer, Camisole no 1 som jag stickat i Mandarin Grande från Sandnes garn.
 
 
Petiteknit har alldeles i dagarna släppt sitt nya mönster till linnet Cumulus Top,  det kan stickas i t ex Pimabomuld, Tynn Line eller Pure Silk.
 
 
Vi vill verkligen slå ett slag för vårt favoritbomullsgarn Pimabomuld från danska CaMaRose. Det är det mjukaste och skönaste bomullsgarn jag har stickat med, känns inte alls så stumt att sticka i som bomull brukar göra och plaggen håller sig mjuka och sköna även efter tvätt. Garnet är 100% pimabomull, extra mjuk och med långa fibrer, det passar till stickor 2-3 mm och är väldigt drygt, ett nystan är hela 200 m per 50 g och kostar 55 kr.
Ett mönstertips är den söta Mariannes cardigan, en fin kofta som kombinerar virkning och stickning. Beskrivningen finns på engelska, danska, franska och spanska, och kan köpas digitalt direkt via Ravelry eller hos oss i butiken. Garnåtgång stl M är 6 nystan och garnkostnaden blir då 330 kr.
Pimabomuld finns i många fina färger vi har satt ihop några förslag på färgkombinationer, se ovan.
Om du vill beställa så maila till oss på order@litetnystan.se eller ring 08-643 34 60. Du får en förskottsfaktura via mail och vi skickar gärna mot förskottsbetalning till swish eller bankgiro. Du kan välja om du vill ha leverans till dörren eller hämta hos ombud, självklart går det även bra att hämta i butiken.
 
Ytterligare mönsteridéer till Pimabomuld är Summer Vibe top. En snygg top med ett mönster som är enklare att sticka än det ser ut att vara 😊 Beskrivningen finns i stl XS till XXXL på engelska, danska och spanska. Du köper den digitalt direkt via Ravelry, eller hos oss i butiken. Vi har satt ihop tre olika paket med färgkombinationer; den milda Pastell, den mer färgstarka Tutti Frutti och den dämpade Jordnära. Garnåtgången är 10 nystan i samtliga storlekar, och paketen kostar 550 kr styck.
 
 
Toppen blir även fin i bara en färg, eller med en kontrastfärg. Garnåtgång i stl M är då 5 nystan för en enfärgad top och 6 nystan för alternativet med en rand i kontrastfärg. Garnkostnad blir 275 kr resp 330 kr, dvs 55 kr per nystan.
 
 
 
Vi vill önska alla härliga kunder många inspirerande stickstunder i sommar, och en riktigt skön semester!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

Folkungagatan 100, 116 30 Stockholm
tel 08-643 34 60
order@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Våra öppettider:
måndagar-fredagar kl 11-18
lördagar kl 11-15 (från midsommar till mitten av augusti, resten av året kl 11-16)
söndagar och helgdagar stängt
 
semesterstängt v 28 och 29 dvs 11-25 juli 2021
 
för avvikande öppettider i samband med storhelger och röda dagar, se hemsidan.
  
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!