Nieuwsbrief Schaatscircuit.nl  -  21 september 2019 

   
Beste leden,
 
Als aanvulling op de website Schaatscircuit.nl houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Schaatscircuit.nl, nieuws vanuit MCLN (Vereniging Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland) en wedstrijden op snel ijs.
 
Wij hebben weer zin in het nieuwe seizoen en wensen je veel schaats- en wedstrijdplezier!
 
Organisatie Schaatscircuit.nl
Marja, Tjeerd, Leen en Monique

 
In deze nieuwsbrief:
 
 • Aanmelden nieuwe seizoen
 • Eerste wedstrijden van het seizoen
 • Internationale masters wedstrijden
 
AANMELDEN NIEUWE SEIZOEN 2019/2020
Iets later dan gepland, maar vanaf nu kun je je weer aanmelden voor het nieuwe seizoen van Schaatscircuit.nl. Zoals je al op de site hebt kunnen lezen, zijn we overgestapt naar een nieuwe ledenadministratie en om dit allemaal netjes in orde te krijgen, kostte toch iets meer tijd.
 
Omdat dit een nieuwe ledenadministratie is, hebben we ervoor gekozen met een 'lege' database van start te gaan, wat betekent dat iedereen zich eenmalig opnieuw moet aanmelden met al je persoonlijke gegevens. Volgend seizoen hoef je dan alleen maar in te loggen en gaat het opnieuw aanmelden dan nog gemakkelijker. 
 
Voor nu dus eenmalig al je gegevens invullen op het inschrijfformulier. Let op:
 • Houd daarbij je bankpas weer bij de hand, want bij je aanmelding wordt direct betaling via iDEAL gevraagd.
 • Waar in het vorige systeem maar één uniek e-mailadres mogelijk was, kun je nu voor je hele gezin hetzelfde e-mailadres gebruiken. Wel zo makkelijk!
Verwerking van jouw gegevens
Na jouw aanmelding als lid van Schaatscircuit.nl kun je je nog niet direct inschrijven voor de wedstrijd die open staat. Daar gaat altijd even een paar uur tot max. een dag overheen voordat jouw licentienummer in Vantage, het inschrijfsysteem van de KNSB, is opgenomen.
 • Krijg je bij het aanmelden van de wedstrijd de melding “The specified license is not allowed”, dan staat jouw nummer nog niet in Vantage. Dan heel even geduld.
 • Krijg je bij het aanmelden van de wedstrijd echter de melding “The specified license is expired”, dan betekent dat dat jouw licentie is verlopen. Zodra je je licentie bij de KNSB hebt verlengd, kun je je dan alsnog aanmelden voor de wedstrijd.
Ledenportaal
Zodra je lid bent, kun je inloggen in onze ledenportaal. Via deze portaal kun je je NAW-gegevens - wanneer nodig - zelf aanpassen en volgend jaar eenvoudig je lidmaatschap verlengen voor het nieuwe seizoen. In de bevestigingsmail die je na het lid worden van ons ontvangt, staat een uitleg hoe je de eerste keer in de ledenportaal kunt inloggen.
 
Wij wensen je een mooi seizoen toe!!
Organisatie Schaatscircuit.nl
 
WEDSTRIJDEN SEIZOEN 2019-2020
Ook het maken van de wedstrijdplanning kost dit jaar meer tijd dan voorzien en komt met name omdat Thialf nog geen duidelijkheid kan geven over ijshuur. We verwachten binnen één à twee weken meer te weten en met een wedstrijdplanning te komen.
 
Wordt vervolgd dus! Je leest het dan op de site, via Facebook en weer een nieuwsbrief!

 
INTERNATIONALE MASTERS WEDSTRIJDEN
Op de internationale wedstrijdkalender voor de Masters in het wedstrijdseizoen 2019/2020 staan dit jaar veel mooie wedstrijden waaruit je als master kunt kiezen!
 
Ook de datum en locatie voor het NK Masters Allround en Afstanden (Utrecht op 15 en 16 februari 2020) is al geruime tijd bekend. Deze past precies tussen alle andere grote internationale Masterswedstrijden. Zoals de International Masters Sprint Classics in Inzell, de Berlin Masters Cup in Berlijn, de Masters’ Allround Games (MAG) in Collalbo en de Masters’ Sprint Games (MSG) in Calgary. En natuurlijk de Winter World Masters Games (WWMG) in Innsbruck, de door het IOC erkende Olympische Spelen voor Masters.
 
Verder vindt er in Nederland voor de vierde maal de Dutch Masters Cup plaats (Enschede, Heerenveen en Leeuwarden). En kan er een na week de MSG2020 in Calgary in Salt Lake City deelgenomen worden aan de USA Master’s Open Single Distance Championships. 
 
Overzicht (inter-)nationale Masterswedstrijden
 • International Masters Sprint Classics, Inzell (GER): 11-12 januari 2020
 • WWMG2020, Innsbruck (AUT): 16-19 januari 2020
 • MAG2020, Collalbo (ITA): 24-26 januari 2020
 • NK Masters Allround en Afstanden, Utrecht: 15-16 februari 2020
 • Berlin Masters Cup, Berlijn (GER): 22-23 februari 2020
 • MSG2020, Calgary (CAN): 28 februari – 1 maart 2020
 • USA Master’s Open Single Distance Championships, Salt Lake City (USA): 6-8 maart 2020
Kwalificeren en aanmelden
De data voor de Dutch Masters Cup, ideaal om snelle tijden te rijden en je zo bijvoorbeeld te kunnen kwalificeren voor het NK Masters, volgen nog. Voor de MAG2020 in Collalbo en MSG2020 in Calgary zijn er dit jaar geen quota voor het aantal deelnemers. De enige voorwaarde is dat je aan de limiet voor jouw categorie voldoet en dat je je (tijdig) aanmeldt bij MCLN/Schaatscircuit.nl voor het betreffende WK.
 
Inschrijven voor Winter World Masters Games (WWMG)
De inschrijving voor het onderdeel ‘Speed skating’ van de WWMG is al enige maanden geopend en veel masters hebben zich al aangemeld voor de Olympische Winter Spelen voor Masters. De inschrijvingen op sommige onderdelen loopt al hard. Wil je zeker zijn van deelname, meld je dan snel aan
 
 
ADVERTEERDERS
 
Mede dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze website en/of onze nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl.
 
 
   
 

SCHAATSCIRCUIT.NL is een initiatief van Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN), 
een bij de KNSB aangesloten vereniging.