Nieuwsbrief GV Delta Sport
  
Wij wensen iedereen een mooie jaarwisseling
De heren A-selectie bestaat uit: Noud van Welt, Jesse Both, Joas Hout, Ian Geertse, Thijs van Welt, Jesse Both, Jack van Uffelen, Dex Karman, Thyano Krakeel en Thijmen de Jonge. De trainers van lnr: Sander Geertse, Iman Padmos en Jutta Padmos 
 
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                          
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 31 december 2021 nummer 353
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                       
                                                                
 
  
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?          Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
                                                                                        Breng deze mee naar de turnhal
                                                                                       Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van OZK, sinterklaas, herenwedstrijd en acro zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
    
Inmiddels nieuwe editie op facebook gezet. De laatste twee editie op 21 december
Vraag alle info op bij info@deltasportgym.nl
 
Wat een bijzonder jaar was 2021
Het was een bijzonder jaar voor onze leden, trainers en alle vrijwilligers van GV Delta Sport. De start in 2021 begon weer met volop buitentraining omdat de turnhal gesloten werd wegens de lockdown. Bijzonder was het hoe onze trainers het oppakten in kou, regen, wind en bijzondere trainingsomgeving op het kunstgrasveld naast het sportcentrum. Ruim vier maanden duurde het voordat we via de gebouwde tent weer naar binnen mochten. Helaas waren er ook bij ons leden gestopt maar het goede nieuws is dat er ook weer veel nieuwe leden bijkwamen. We dachten naar de zomer weer volop aan het wedstrijdseizoen te gaan werken en met de geweldige wedstrijd OZK, eind oktober, bewezen we maar weer eens hoe goed wij zijn in organisatie. Toch was het  laatste evenement omdat de nieuwe lockdown weer zich aanmelde. Gelukkig hebben we nog wat kleine interne wedstrijden gehouden waarmee er alsnog blije gezichten waren.
Met zijn allen om prikken voor het virus en massaal de Qr-code tonen om te mogen sporten. Dit geeft in een democratische omgeving ja en nee stemmers. Ook bij GV Delta Sport hebben we daar mee te maken hoewel wij neutraal opstellen en de regels volgen die ons worden opgelegd van hoger hand. Boze reacties van niet  gevaccineerde leden maar ook complimenten hoe we de hele crises pandemie oppakken. Want het hoofddoel bij Delta Sport is toch iedereen te laten bewegen en plezier te laten beleven.
Delta Sport is afgelopen twee jaar een beetje van slag. De pandemie heeft het bestuur, vrijwilligers en leden flink op de proef gesteld. Vrijwel geen wedstrijden om naar toe te leven. Geen clubkampioenschappen waar we zoveel leden een groot plezier mee kunnen doen. Het groot gemis van de grote dag in juni waar alle groepen in thema een grandioos optreden verzorgen. Al die vrijwillgers die maar zeldzaam in actie hoeven te komen. De vele ontmoetingen met elkaar veranderden van fysiek naar digitaal. Overleggen op afstand en maar even mochten de ouders en supporters vanaf de tribune de trainingen bekijken. Geen grote evenementen zoals de OZAK en dames- en heren turn wedstrijden en open Zeeuwse freerun kampioenschappen in Laco Sportcentrum
De pandemie zorgt ook voor twijfelende leden en trainers. Blijf ik wel sporten? Blijf ik wel training geven?  Hoe blijven wij met zijn allen gemotiveerd en toch zag je dan clubliefde, die omgezet werd in doorzettings vermogen. En dat werd ook beloond door de vele ouders die, ondanks onregelmatige trainingen, trouw bleven aan Delta Sport. Natuurlijk bedanken wij iedereen die afgelopen jaar zoveel inzet toonde en alle tun(sters), freerunners, acrogymnasten, de allerkleinste bij nijtje beweegdiploma, springers, recreatie turn(sters), vrijturn-leden en Bodygym vrouwen zoveel plezier gaven.
Laten we wensen dat 2022 een ander jaar wordt met veel trainingsuren, evenementen, plezier en blijdschap. Dat we weer gaan bouwen aan een club waar uitdagingen zijn. Waar we weer nieuwe juryleden, bestuursleden en vrijwillgers mogen ontmoeten. Een nieuw jaar waar we goed in zijn: Organiseren en iedereen laten sporten in onze mooie sport accommodatie in Zierikzee
Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling 2022,
Ook namens mijn bestuursleden Peter van Welt en Marinda Meijer,
Kees Verkerke, voorzitter GV Delta Sport
 
De einduitslag is bekend van de Grote Clubactie
De einduitslag van de top drie meeste verkochte loten:
1. Thijs van Welt (74 loten) - heren turnen
2. Jayden Roosen (66 loten) - freerunnen
3. Jara Schot (47 loten) - acro
Zodra we weer in de turnhal mogen trainen gaan we de prijzen uitreiken aan de top drie winnaars.
Beste leden en train(st)ers van Delta Sport,
De uitslag van de grote clubactie is bekend. Als eerst wil ik jullie bedanken voor de fantastische support en inzet van de leden en train(st)ers. We hebben toch nog heel veel opgehaald met z’n allen! En dat is natuurlijk heel fijn, want alle kleine beetjes helpen in deze tijd. Jullie zijn kanjers! 
Bedankt Gina voor het verzorgen enbegeleiden van deze clubactie
 
Nieuwe lockdown weer fikse tegenvaller
voor leden van GV Delta Sport
Opnieuw mogen we na de persconferentie van zaterdag 18 december geen gebruik maken van onze turnhal en hal 1 in Laco Sportcentrum. Tot 14 januari zijn de binnensport accommodaties gesloten om de corona-vrirus onder controle te houden.
Jullie begrijpen dat het voor GV Delta Sport weer een enorme tegenvaller is nu we juist weer volop aan het trainen waren  ondanks ook het aangepaste rooster (tot 17.00 uur) van afgelopen weken. Ook stonden voor Delta Sport weer mooie evenementen op het programma.
Het bestuur heeft afgelopen maandag overlegt en de situatie besproken. De conclusie is dat het beste is om alle trainingen voor de komende drie weken stil te leggen gezien er twee weken kerstvakantie aankomt.  Het zou nu met kou en nat weer onverstandig zijn om buitentrainingen aan te bieden. In overleg met de hoofdtrainers hebben we dit besluit genomen.
Wij wachten de nieuwe persconferentie af in januari en zullen naar aanleiding daarvan weer overleggen wat  ons te wachten staat. In januari wordt de contributie geïnd en indien nodig zullen we in februari compenseren als we nog geen gebruik mogen maken van de turnhal en weer buitentrainingen voor alle groepen moeten verzorgen.
Wij vragen iedereen om ons te blijven ondersteunen.
Het bestuur wensen jullie fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling.
Kees Verkerke, Peter van Welt en Marinda Meijer
 
  
Een lege turnhal waar we van de regering voorlopig geen gebruik van mogen maken.
 
Turners van GV Delta Sport nog
met blije gezichten naar huis
Natuurlijk gaan we nog een keer in deze nieuwsbrief terugkijken naar zaterdag 18 december waar de turners van GV Delta Sport een interne wedstrijd hadden. Op zes turnonderdelen waren ze actief en via de livestream was het allemaal te volgen. Marika Padmos fotografeerde bijna alles waardoor wij een deel van de mooie foto's nog eens goed kunnen bekijken.
   
   
   
   
   
De heren turners van GV Delta Sport genoten op de laatste dag dat wij nog gebruik mochten maken van de turnhal.
 
Wie wil er op vrijdagmorgen kind- en oudergym geven
-Eén van onze trainers is binnenkort met zwangerschapsverlof
Wij zijn op zoek naar een trainster/begeleider voor de vrijdagmorgen bij kind- en oudergym. Op dit moment gaat onze huidige trainer binnenkort met zwangerschapsverlof en zou fijn zijn dat we hulp krijgen om deze te vervangen voorlopig. Wij helpen je met opstarten en begeleiden je om met plezier de allerkleinste kinderen plezier te geven op deze vrijdagmorgen dat bestaat uit twee lessen van 09.30-10.30 uur en 10.30-11.30 uur.
Heb je vragen en/of wil je aanmelden dan kan dat bij info@deltasportgym.nl of Kees Verkerke 0651402279
 
Kleine bijstelling contributie per 1 januari 2022
 
KNGU (koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) of wel Dutch Gymnastic heeft per 1 januari 2022 een index gedaan op de bondscontributie voor leden van de clubs die aangesloten zijn bij de KNGU-bond. Het is een kleine verhoging waardoor wij als GV Delta Sport genoodzaakt zijn om de totale contributie met vijf cent per maand te verhogen. In de contributie die leden betalen aan de club zit automatische bondsgelden bij die wij ook weer afdragen aan de KNGU. Tot 15 jaar gaat van € 1,85 naar € 1,90 en vanaf 16 jaar gaat van € 2,25 naar € 2,30 per maand
Bondsgeld betalen wij voor de verzekering van onze leden, buma/stemrecht voor de muziek die wij gebruiken tijdens trainingen en wedstrijden. Tevens kunnen onze trainers opleidingen volgen bij de KNGU en kunnen leden deelnemen aan de KNGU-wedstrijden. Ook kunnen wij actief zijn met nijntje beweegdiploma en advies vragen aan medewerkers bondsbureau. Daarnaast kunnen we een beroep doen op begeleiding bij veilig sportklimaat en moeilijke vraagstukken binnen de club.
 
Een oude foto van een turnster die nog
steeds actief is binnen GV Delta Sport
---wie van de drie turnsters is nu nog actief bij Delta Sport?
Deze foto dateert ergens uit de jaren negentig. Wie herken je bij deze turntraining.
De turnster is nog steeds actief binnen GV Delta Sport.
Stuur de oplossing in via info@deltasportgym.nl en wij verloten een kleine prijs uit de goede inzendingen.
 
Wanneer gaan we weer trainen
in de turnhal en hal 1?
Nog een week kerstvakantie waar we zo en zo momenteel niet trainen. Niet dat wij graag willen maar de regering heeft het ons verboden helaas. Of we het er mee eens zijn is wat anders. Een turnhal van 1100m2 met een hypermoderne ventilatie zou geen probleem moeten zijn om verdere corona besmettingen te veroorzaken. We wachten met spanning af hoe de volgende persconferentie is waar we hopen dat de lockdown wordt opgeheven.
In de tweede kamer is onlangs een motie aangenomen om de sport onder essentiële  zaken te brengen. Dat zou betekenen dat bij de lockdown-situatie de sport gewoon door mag gaan om het bewegen van de kinderen en volwassen personen te blijven stimuleren. essentiële is natuurlijk de gezondheid van de sporter. Wij hopen dat ook echt deze motie wordt uitgevoerd zodat we kunnen blijven sporten.
 
Alle KNGU-wedstrijden in januari zijn afgelast
--ook de grote turnwedstrijd op 30 en 31 januari in Laco Sportcentrum
 
Bericht van de KNGU
Tijdens de persconferentie van zaterdag18 decemberwerd duidelijk datdat de binnensport tot en met 14 januari dicht blijft.
Uiteindelijk isdaaromhet besluit genomen om deKNGU wedstrijdenen activiteiten tot en met 31 januarite annuleren.  
 
Hoe de situatie er uit ziet na 14 januari is nog erg onzeker. Stel dat de trainingen en wedstrijdenmeteenweerhervatmogenworden,wat we natuurlijk allemaal hopen, dan is de overgebleven trainingstijd dusdanig weinig datdeelname aanwedstrijden in de tweede helft van januari niet op een verantwoorde wijze mogelijk is.  
 
We zetten alles op alles om het wedstrijdseizoen, waar nodig in aangepaste vorm, op te pakken zodra de regelgeving het toelaat en het weer verantwoord kan.
In overleg met de diverse commissies wordtdaaromgekeken hoe de rest van het wedstrijdseizoenvormgegevenkanwordenvoor de verschillende disciplines.
Want iedereen die de gymsport een warm hart toedraagtgunt desportershet perspectief om weer ergens voor te kunnen trainenen wedstrijden te kunnen beleven.  
 
Na de volgende persconferentie zal opnieuw gekeken worden naar de dan geldende maatregelen en de consequenties voor de periode erna.
We houden julliehiervanop de hoogte. De KNGU blijft zich samen met de andere sportbonden hard maken voor de sport.
 
Zeeuwse Acro Nieuwjaarscup 
Helaas ook afgelast wegens sluiting lockdown sportaccommodatie
 
Nog veel herinneringen aan de Open
Zierikzeese Kampioenschappen
Mooie foto's gemaakt door fotograaf Jan Duivenvoorde
 
OZAK definitief verplaats naar 2 en 3 april 2022
 
Wedstrijdschema voor de Acroselecties van GV Delta Sport
 
    
Agenda
Zaterdag 8 januari De Zeeuwse Nieuwjaarscup acrogym met Delta Sport, Frza, VTV en Thor 10.00-15.00 uur in Laco (afgelast)
Zaterdag 29 en zondag 30 januari KNGU turnwedstrijd in de grote sporthal (afgelast)
Zondag 12 februari 2022 landelijke KNGU plaatsingswedstrijd Noah de Ruijter en Anne-li Slootmaker in Helmond
Zaterdag 19 en zondag 20 februari districts heren turnwedstrijd in turnhal Zierikzee
Zaterdag 12 maart 2022 landelijke plaatsingswedstrijd KNGU individueel in Nijmegen
Zaterdag 26 maart 2022 OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) in de turnhal GV Delta Sport
Zaterdag 2 en zondag 3 april 2022 5e OZAK (open Zeeuwse Acro Kampioenschappen) In Laco Sportcentrum
Datum nog plannen voor gezamenlijke clubkampioenschappen Delta Sport en Turnschool Zeeland dames selecties
Clubkampioenschappen recreatieve groepen Delta Sport (onder voorbehoud nog geen datum)
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport naar 2022
  
     
   
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.