Sandvikenbandet YAST har endast släppt 2 singlar men redan fått mer uppmärksamhet än många band kan drömma om. Det är nu dags att blicka framåt mot ett album. Idag den 15 oktober släpps deras nya singel – ”Stupid”.
 
Lyssna:
Spotify
Soundcloud
iTunes


 
När vi bad sångaren och låtskrivaren Nopan säga nått om låten, log han ett tveksamt leende och gömde sig bakom sin karakteristiska lugg och mumlade. - ""Stupid" är ett försök att beskriva dom mest naiva tankarna man kan ha om ny kärlek. Allt handlar ju bara om antaganden i början. Om man inte har modet att fråga rakt ut. Men de är lättare sagt än gjort."
 
Även om YAST inte hunnit släppa så mycket musik än har de redan fått stora bloggar på sin sida. Amerikanska Fader skriver ” their song an ambitious swing at making moves for the better.” och Kanadensiska SNAP "Leaves us thinking "best pop song 2012?" Definitely up there with songs like Tame Impala's Apocalypse Dreams". Och apropå Tame Impala, så spelar YAST med dem på Debaser Medis den 20 oktober.
 
Annars tar bandet det lite lugnt med spelningar tills albumet släpps, men de har redan hunnit spela på festivaler som Malmöfestivalen, Popaganda Parkteatern, Öresundsfestivalen och Umeå Open. Förutom det har de hunnit med att agera support till The Drums och Zola Jesus och tagit en tur till UK.
 
Kommande spelningar är dessa:
 2012-10-20 - Debaser Medis - Stockholm med Tame Impala
2012-10-26 - Blekingska Nationen - Lund
 
”Stupid” presenteras tillsammans med B-sidan ”Sick” en låt som är exklusiv för denna singel.
 
YASTs debutalbum planeras att släppas i Sverige i januari.

YAST släpps i sammarbete mellan Adrian Recordings och Double Sun.

För mer info kontakta:  
Adrian Recordings
 
0709–20 38 53
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
www.doublesunrecordings.com