VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva Smile 


 Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas. Och hur olika aspekter av livet kan förändras/förbättras. Hur du kan vara mera i ton med ditt eget livsflöde. 

 

Du har väl läst tidigare månadsbrev. Alla har teman på olika sorters drömmar. Klicka på tidigare brev nedan eller titta på hemsidan www.dromcentrum.se.

Jag hälsar alla härliga Drömintresserade läsare välkomna till DrömNyhetsbrevet. Det är så roligt att så många vill följa med och ta del av drömkunskapen.  

Jag hoppas att breven ska inspirera dig att se djupare på drömmarna och dess möjligheter, trots att endast tolkning men inte terapeutiskt drömarbete eller drömhealing åskådliggörs i DrömNyhetsbreven.

Vad händer i dessa tider ?

Planeterna Pluto (förnyar genom att först förstöra, omvandlar genom att ta upp det gömda till ytan) och Uranus (pionjären, nya förmågor, utveckling, insikt, frihet) fortsätter att påverka oss, inklusive flera retrograda planeter. Det verkar vara och bli en del utmaningar. Förnyelse. Död och pånyttfödelse. Förändring. Det innebär att lämna gamla attityder, bryta invanda mönster och växa in i nya förhållningssätt till sig själv och livet. Att ömsa skinn.  Många av oss upplever riktigt rejäla smällar och mår riktigt dåligt. Några mår bättre. Men ingen kommer undan prövningarna. Vi står inför utmaningen att höja vår medvetandefrekvens till att kunna se och verka bortom dualiteten och bortom materialismen.

Som skrivet; död och pånyttfödelse, avslut och nystart. Många drömmer om död nu. Jag känner mig därför manad att ta upp detta tema igen, även om minst två tidigare Nyhetsbrev har handlat om drömmar om död. (se också längre ned några vanliga missuppfattningar om vad ”upplysning” innebär)

Jag påminner mig Ramakrishna, som hade konstant värk och slutligen dog av sin cancer. Han sa  “Oh my mind, remain in bliss; let the body and its pain look after each other.” Han upplevde stark smärta, men gick ändå inte in i lidande utan behöll sin stora medvetenhet.

 

När vi har våra utmaningar och inte ser hur vi kan komma vidare, inte förstår hur vi ska klara situationen eller problemet, när vi tycker oss gå runt i gamla cirklar o inte hittar vägen vidare, då kan vi hitta lösning i drömmarna. Ibland visar drömmarna direkt på en lösning, ibland åskådliggör de problemet. När vi ser och förstår problemet kan vi åtgärda det om vi vill, för ”what can be seen can be healed”.  För att kunna förändra vår verklighet måste vi först se och erkänna den. Förstår man inte drömmen så återkommer den om och om igen från olika vinklingar. Den som lyssnar på sina drömmar kan vara före krisen och därmed kan vi undvika, eller behöver inte längre, livets ”snytingar”.

Kan man få en bättre vägledare / healer. Visst är det underbart att varje natt få direkt information om vad som för tillfället pågår i din psykiska process. Den som kan använda sina drömmar kreativt har nyckeln till sitt uppvaknande.

6 Drömmar om död

PÅ BEGRAVNING

Denna tydliga dröm har varit med i tidigare Nyhetsbrev:

Jag är på begravning, min egen. Där är prästen och där är mamma. Medan de tittar på stiger jag ned i kistan och ska just stänga locket om mig när jag vaknar. / Lukas

TOLKNING

Lukas stänger in sig i sin begravningskista, en liten box där han inte har någon rörelsefrihet och ingen utblick/överblick. Han är då så instängd att hans energi och livskraft inte får något uttryck. Vad hindrar honom att stiga ur sin box och befria sig? – Inpräglade trossystem från prästens/kyrkans moralpredikan och mammans förbud/påbud. Kan han se, genomskåda och släppa dessa föreställningar så är han fri.

MITT BARN ÄR DÖTT

Jag födde äntligen barnet jag burit på i 9 månader, men det var dött. /Amanda

TOLKNING

Något har varit på tillväxt inom dig. Ett beslut eller något du vill o väntat på. Du är nu mogen attgöra den förändringen/pånyttfödelsen. Men vågar kanske inte, eller tillåter dig inte. Det nya som skulle födas och börja finnas i din värld har inte liv.

MIN HUND DOG

Min älskade hund var sjuk. Jag var så trött och skulle bara sova lite om natten. När jag vaknade på morgonen så var han död. (Jesse)

TOLKNING

Hunden repr den sida av dig som ger dig kärlek och uppskattning. Den sidan är sjuk, dvs du har för tillfället inte förmåga/ork att ge kärlek/uppskattning till dig själv. I stället sover du, vilket tolkas som: omedveten och ”blundande”. När du vaknar upp så upptäcker du detta faktum – att självkärleken är borta, död.

En sådan dröm är lätt att ”åtgärda”. Ta beslutet att lyssna på dina egna behov och behandla dig själv respektfullt och kärleksfullt (då skulle du drömma att hunden levde och viftade på svansen).

 
DEN GAMLA SJUKA KVINNAN DOG

Jag var i ett rum och där var en gammal kvinna i svarta kläder och grått stripigt hår. Jag förstod att hon var mycket sjuk och snart skulle dö. Där var en kvinna som gav henne vatten, men hon ville inte dricka. Det var kväll, och innan morgonen så dog hon. Jag var mycket ledsen. Det kändes som att jag kände henne väl. / Kia

TOLKNING

I ett rum i ditt psyke fanns denna kvinna, som symboliserar gamla och sjuka känslor som inte längre tjänar dig. Du är nu redo att släppa dem. De är inte uppbyggande, tar inte emot ”livets vatten”. Det känns sorgligt att släppa, för du är väl bekant med ”det gamla” sättet att vara och känna. Men drömmen visar att du nu är ”ny”. En förändring har skett som gör att du nu reagerar på annat sätt än tidigare och är befriad från ”sjuka” känslor.

 

SJÄLVMORD / MORD

Jag drömmer att jag tar livet av mig. Jag begår självmord. Jag vet inte varför, upplever mig inte deppad. Allt är liksom bara som vanligt, och det är inget konstigt. Så, jag bara dör. Sen vaknar jag, iakttagande men inte rädd.

Tidigare har jag drömt att jag var i en båt med en man och han kastade ut mig i vattnet. Jag orkade inte hålla upp huvudet så jag drunknade. Sen vaknade jag …  /Karen

 

TOLKNING

Att i drömmen begå självmord (på detta sätt) betyder att man tar död på sitt eget sanna uttryck. Att inte orka stå upp för sig själv, att inte ha/ta rättigheter, att inte sätta gränser. Att inte leva sitt eget liv. Att låta den förmågan dö, det som är det egentliga livsjaget.

   Att färdas i båt på vattnet tillsammans med en man betyder (principiellt) att färdas genom livet på ett känslosamt vis tillsammans med sin manliga aspekt. Man och kvinna tillsammans i ett ”fordon” betyder generellt balans mellan hjärnhalvorna, man har då tillgång till både känsla och logik. Men i detta fall kastar mannen ut dig ur fordonet och ned i vattnet. Det visar på att du med dina tankar (den maskulina sidan) avvisar (slänger ut) känslosidan och låter den drunkna känslomässigt och dö/försvinna.

I klartext: Din tanke/dina värderingar fördömer och förskjuter dina känslor, som du inte vill kännas vid. Du drunknar då under dina förträngda känslor men låter endast intellektet råda och komma till uttryck i livet.

 

 

MIN PAPPA ÄR DÖENDE OCH ENDAST JAG KAN RÄDDA HONOM

Min pappa dog för 7 år sedan. Vi hade bra kontakt och jag saknar honom fortfarande mycket. I natt drömde jag att han var väldigt ledsen. Han sa att han var döende och att den enda som kunde rädda honom var jag. Det gör så ont, vad kan jag göra och vad betyder detta?  / Lucia

TOLKNING

Jag förstår att du upplever detta som en smärtsam dröm, som att uppleva hans bortgång igen. Men kom ihåg, i din dröm är det inte din pappa som talar. I din dröm symboliserar din pappa Fadersfiguren, mansrollen, den som stödjer och försörjer, den som är stark, logisk och handlingskraftig.

Det är denna sida som är ”döende” hos dig. Kanske har du känt dig svag och handlingsförlamad. Drömmen talar om att det är endast du som kan ändra på detta. Det kan du göra genom att stärka upp din inre maskulina sida o ta bättre hand om dig själv. Stå upp för dig själv och sätt tydliga gränser.


MISSUPPFATTNINGAR OM ”UPPLYST TILLSTÅND”

Fel: Den upplyste lever längre
Sant: Den upplyste lever normal tid, eg. den tid som anden bestämt före födelsen(eller senare)

Fel:  Den upplyste är friskare
Sant: En upplyst kan ha hälsoproblem likväl som andra

Fel: Upplysta människor går omkring i konstant frid och salighet
Sant: De lever ett vanligt liv men är mera fridfulla, centrerade och närvarande här och nu, med klar medvetenhet och tillfreds med det som är.

Fel: En upplyst har aldrig ont och är aldrig sjuk

Sant: En upplyst person är kanske känsligare och har därför kanske mera ont ibland, men går ändå inte in i ”lidande”. De är också känsliga för medmänniskornas lidande, men gläds också över livet.

Fel: De har fullkomlig frihet

Sant: De är fria från bindningar, trosföreställningar , dogmer och fördomar, men inte från ansvar. Det tar ansvar både för sig själva, andra och samhället genom stöd och sannt uttryck.

Fel: Den upplyste är klar och färdig och vet allt

Sant: Den upplyste fortsätter att utvecklas och lär av allt och alla och vilar samtidigt i frid och närvaro där djupa insikter och klarheter kan nås.

Aktiviteter

2014 års drömkurs med Louise Minerva-Li blir 27-30 mars i Sörmland utanför Mariefred. Drömtolkning med Terapeutiskt drömarbete och Drömhealing, Guidade helande och lyftande inre resor…  Info och anmälan: minerva-li@comhem.se

Lucid Dreaming – Klardrömmar lördag 26 april. På söder i Stockholm. Lär dig att vara medveten både när du sover och är vaken. En spännande, klargörande och givande heldag. Info och anmälan: minerva-li@comhem.se

Du kan också beställa en Magisk Drömdag eller LucidDreaming-dag till din hemort.

Dessa och flera andra dröm-aktiviteter hittar du på hemsidan www.dromcentrum.se under fliken Kalendarium.

Under fliken Tips på böcker hittar du fina drömböcker till marknadens lägsta priser. Bra födelsedags- och gåbortspresenter.

Välkommen att titta in ...

Hjälp till att sprida drömkunskapen genom att skicka brevet till en vän. Snart är vi 2000 som läser drömNyhetsbrevet (1850). Den 2000e vinner boken Nattdröm-Dagsdröm-Livsdröm. Klicka här: Forward this email to a friend