Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - 9 april 2018
IN DEZE NIEUWSBRIEF
VOORLOPIGE AGENDA
 
 
21 april en 5 mei
Droogtraining Driebergen
 
18 en 19 mei
Exclusieve Inspanningstestdagen
 
20 mei
8e Relatie Trainingsdag
 
3-8 juni
Droogtrainingsweek Inzell
 
6 juli - 3 augustus
Techniekweken Zomerijs  Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
APRIL RUSTMAAND?
 
Een schaatsseizoen, zeker als je veel wedstrijden rijdt, hakt er bij veel mensen aardig in en dan is het eind van het seizoen een beetje op. Het is dan ook goed om je lijf even wat rust te gunnen. De maand april leent zich daar goed voor.
 
Dit betekent niet dat je helemaal ‘niets’ mag doen. Schijnt de zon en prikkelt het om op de fiets te stappen? Zeker doen! En je ‘core’ onderhouden in deze periode is natuurlijk ook verstandig.
 
Maar wellicht ook leuk om eens iets anders te doen. Even lekker wat baantjes zwemmen, of gewoon een lekkere wandeling.
 
Bezig blijven en je lijf ‘onderhouden’ is goed. Maar het ‘moeten’ is er deze maand even af. Lekker fysiek en vooral ook mentaal lekker bijkomen. Dat is belangrijk!
 
Veel plezier!
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
Eerste droogtraining al in april!
Op zaterdag 21 april starten we al met een eerste droogtraining in Driebergen. Van 10.00 tot 11.30 uur gaan we weer aan de slag met (het wennen aan) de schaatshouding en -beweging.
 
Op zaterdag 5 mei volgt de tweede en daarna gaan we pas weer door in augustus. Iedere schaatser kan deelnemen. Kosten zijn 10 euro per keer en voor deelnemers aan de persoonlijke begeleiding zijn de trainingen gratis.
 
Alhoewel er natuurlijk wel een opbouw naar het schaatsseizoen toe zit, staan alle trainingen in het teken van de schaatstechniek, en wordt er met grote variatie aan oefeningen en intensiteit aan de schaatshouding, -beweging, -afzet en -start gewerkt.
 
Kijk hier voor meer informatie, data en aanmelden.
 
 
 
Exclusieve Inspanningstestdagen 2018
Na de succesvolle eerste exclusieve inspanningstestdagen in mei en september 2017 bij Zoetemelk Pro indoorcycling, hebben we samen met Diane Valkenburg weer twee nieuwe testdagen gepland: vrijdag 18 en zaterdag 19 mei 2018.
Net als vorig seizoen vinden deze testdagen plaats bij Zoetemelk Pro indoorcycling waar voormalig topschaatser en inspanningsfysioloog Diane Valkenburg de testen weer uitvoert. Je kunt zelf kiezen of je op vrijdag of op zaterdag wilt deelnemen.
 
We starten beide dagen met de 30 seconden durende Wingate sprinttest. Daarin wordt je anaerobe vermogen gemeten. Dit vermogen is een goede voorspeller voor schaatsprestaties. Na de lunch (aangeboden door Zoetemelk Pro indoorcycling) wordt een VO2max test uitgevoerd. Deze test meet je maximale aerobe vermogen, je maximale hartslagfrequentie, je maximale zuurstofopname en je lactaatcurve. Aan de hand van deze test wordt je omslagpunt bepaald en worden trainingszones opgesteld. De testresultaten geven informatie om je trainingen beter in te richten.
 
Speciaal voor de deelnemers van Schaatstraining advies & begeleiding heeft Diana weer een mooie prijs gemaakt. Bekijk de informatie en kosten op onze site. Of mail gelijk je aanmelding (met dag- en eventueel tijdvoorkeur).
 
8e Relatie Trainingsdag: 20 mei 2018
En alweer voor de 8e keer organiseren we zondag 20 mei, in het Pinksterweekend dit keer, onze Relatie Trainingsdag.
 
Deze dag kun je zien als ‘aftrap’ van je seizoen. Door middel van praktische uitleg, het kijken naar en leren van elkaar en door zelf ervaren bieden we je trainingsadviezen aan rondom de schaatshouding en -beweging. Zodat je goede handvatten hebt om je zomerseizoen mee in te gaan.
 
Thema dit jaar is “Back to the basics”. We hebben dan ook allerlei trainingsvormen uitgezocht waarmee we echt naar de basis gaan: waarom doe je een bepaalde oefening of uitvoering, wat is het doel en hoe kun je hem goed uitvoeren?
 
Bekijk het programma en de verschillende clinics waaraan je kunt deelnemen op de site en meld je aan voor deze dag!
 
Droogtrainingsweek Inzell: 3-8 juni 2018
Hoe kun je je seizoen beter beginnen dan een week lang bezig te zijn met de basis: van zondag 3 t/m vrijdag 8 juni organiseren we onze vierde Droogtrainingsweek in Inzell.
 
De basis voor het schaatsseizoen leg je in de zomer. Door middel van verschillende soorten trainingen kun je werken aan je conditie, kracht, krachtuithoudingsvermogen, balans, lenigheid, snelheid en coördinatie. Kortom, de week is afwisselend, leuk en bomvol tips en aanscherpen van je techniek.
 
Hier vind je een impressie van de Droogtrainingsweek 2017.
 
Wil je deelnemen? Er is nog plaats!
Stuur een mail voor informatie en aanmelden naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Techniekweken zomerijs in Inzell
Het is storm gelopen met de deelname voor onze techniekweken op het zomerijs. Iedereen die zich vooraf gemeld heeft, heeft inmiddels een aanmeldformulier ontvangen voor definitieve inschrijving. En als zij het formulier allemaal terugsturen voor inschrijving, dan zitten de zomerweken al vol.
 
Wil je toch ook deelnemen? Stuur dan even een mailtje, dan informeren we je zodra er onverwachts toch nog een plekje vrijkomt.
 
 
Planning Techniekweken najaar en winter
Ook voor het najaar en de winter is al weer volop vraag. Daarom hebben we nu al de planning van de herfst- en winterweken rond. Deze is als volgt:
  • Week 39: zondag 23 september - vrijdag 28 september
  • Week 40: zondag 30 september - vrijdag 5 oktober
  • Week 41: zondag 7 oktober - vrijdag 12 oktober
  • Week 44: UK-week (deelname voor Britse schaatsers): zondag 26 oktober - vrijdag 2 november
  • Week 46: zondag 11 november - vrijdag 16 november
  • Week 47: zondag 18 november - vrijdag 23 november
  • Week 50: zondag 9 december - vrijdag 14 december
  • Week 1: Nieuwjaarsweek: zondagavond 1 januari - zaterdag 5 januari
  • Week 4: Sprintweek voor Masters (n.t.b.)
Heb je nu al interesse in een specifieke techniekweek, meld je dan via mail en geef daarbij je voorkeur aan.
 
 
Evaluaties en plannen
Vorig jaar begeleidde ik bijna dertig schaatsers met jaarplan en persoonlijke trainingschema’s. De maand april staat altijd in het teken van evalueren en weer plannen maken voor het nieuwe seizoen.
 
Met de meeste deelnemers heb ik de evaluatie alweer gehad en zo werk ik nu aan nieuwe, uitdagende plannen voor weer een mooi seizoen. Ook hebben zich al weer nieuwe deelnemers voor de persoonlijke begeleiding gemeld. Structuur, variatie, een goede opbouw  en vooral dus ‘effectief trainen’ zijn ingrediënten waarmee we aan de slag gaan.
 
De deelnemers staan, na een maand rust, te trappelen van ongeduld om weer gestructureerd te gaan trainen. De eerste week van mei is dan voor de meesten ook weer het startmoment. Dan staan hun plannen en eerste schema’s weer in hun ‘online portal’.