AGENDA
 
29 september verkoopdag Kledingbank
 
de weken vanaf 21 november t/m 16 december ''Waardering voor vrijwilligers''
 
 
 
 
 
 

 
JARIGEN
 
 
05-10 Edwin de Wilde
14-10 Ria van Putten
18-10 Jan Kosters
18-10 Hanny Pas
21-10 Margreet Harbers
26-10 Joke Breuker
04-11 Gerrit Zandvoort
10-11 Jenny Burgers
29-11 Rina Kosters
04-12 Johanna Hazelhoff
 
 
 
 
 
 
 

 
MAILADRESSEN
 
Clusters

voedselbank@oudeplus.nl
(Gerrit Poortman)

kledingbank@oudeplus.nl
(Geke Pluimers)
 
intake@oudeplus.nl
(Jan van Gurp)
 
stafbureau@oudeplus.nl
(Annelien Slootweg)
(Gerrit Wessels)
 
transport@oudeplus.nl
(Wim Goossen)
 
acties@oudeplus.nl
(Jeanet Geerling)
 
beheerder@oudeplus.nl
(Jan Slooijer)

media@oudeplus.nl
(Hanny Pas-Schregel)
 
Bestuur
Dik Bakker 
voorzitter
voorzitter@oudeplus.nl
 
Jenny Burgers 
secretaris
secretariaat@oudeplus.nl
 
Wilfried Dittrich
penningmeester
penningmeester@oudeplus.nl
 
 
...............................................
 
  VOLGENDE NIEUWSBRIEF
 
 
Je kunt copy aanleveren voor de volgende nieuwsbrief via media@oudeplus.nl
 
 
 
 
 
Beste vrijwilligers,
 
Hierbij een NieuwsbriefSpecial Waardering Vrijwilliigers.
(Deze uitnodiging is ook te lezen op internet:
 
Good goan!
Hanny Pas
 
 
 
 
Bedankt!
De gemeente Rijssen-Holten kent zóveel verschillende vrijwilligers die zich elk jaar weer belangeloos inzetten voor een ander, voor een organisatie of voor een vereniging. Dat is in één woord geweldig! Om jullie hiervoor te bedanken organiseert Via Vorsa, in opdracht van de gemeente Rijssen-Holten, verschillende workshops, activiteiten en lezingen in de weken vanaf 21 november tot en met 16 december. Deze workshops worden op 12 oktober om 10.00 uur in onze webshop gepresenteerd. De meeste activiteiten worden op verschillende dagdelen en locaties aangeboden. We hopen jullie hiermee een leuk en divers programma aan te bieden.

Vanaf woensdag 12 oktober 10.00 uur kun je je online inschrijven voor een van de workshops, activiteiten of lezingen. Bij de inschrijving geldt: vol is vol! De link naar de webshop waar je je in kunt schrijven vind je op 12 oktober om 10 uur op de website van Via Vorsa (www.viavorsa.nl). Je kunt kiezen uit één van de workshops, deze in je winkelmandje plaatsen en deze vervolgens ‘bestellen’. Hierbij vul je je gegevens zorgvuldig in. Na bestelling ontvang je een bevestigingsmail. Dit is ook de enige bevestiging die je ontvangt. Zie je hem niet in je mailbox, kijk dan ook even in je spam!! Noteer voor jezelf in elk geval de naam van de workshop, locatie, datum en tijd! Dit krijg je op een later moment niet meer toegestuurd.
Je kunt je tot uiterlijk 26 oktober 17.00 uur inschrijven.
Daarna is de inschrijving gesloten en kun je je niet meer inschrijven!

Zorg dat je je gegevens (naam, adres, telefoonnummer, emailadres, ik ben vrijwilliger bij) voor de inschrijving bij de hand hebt. Zonder deze gegevens kunnen we jullie niet inschrijven.

Mocht je je niet via onze website in kunnen schrijven, omdat je bijvoorbeeld geen e-mailadres hebt, dan kun je van maandag t/m vrijdag ’s morgens van 9.00 tot 12.00 uur bellen met ViaVie Welzijn: 0548 – 36 27 55. Wij helpen je dan verder. Maar alleen als je dit echt zelf niet kunt. Zorg ook hier dat je bovenstaande gegevens bij de hand hebt!

Lees volgende tekst even zorgvuldig door, het is belangrijk om hier van op de hoogte te zijn voor je een keuze maakt.
 
Voorwaarden waardering

Algemene voorwaarden voor deelname aan de gemeentelijke waardering
·        Elke vrijwilliger die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Rijssen-Holten kan zich inschrijven voor een workshop.
·        De vrijwilligerswaardering is bedoeld voor de vrijwilligers die hun vrijwilligerswerk uitvoeren in de gemeente Rijssen-Holten. Kom je uit Rijssen, maar doe je vrijwilligerswerk in Hellendoorn? Dan kun je je helaas niet inschrijven.
·        Bij inschrijving voor een workshop geef je aan bij welke organisatie of vereniging je op dat moment vrijwilligerswerk doet.
·        Je kunt je inschrijven bij één van de workshops. Schrijf je je in voor meer dan één workshop, dan zijn we genoodzaakt je uit te schrijven en kun je niet meer meedoen.
·        Kun je toch niet komen, meld je dan tijdig af bij info@viavorsa.nl of bel naar 0548 - 36 27 55 van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur. Voor jou kan misschien iemand anders in de plaats komen.
·        Aan de workshops zijn kosten verbonden die de gemeente voor jou betaalt. Dat betekent ook dat we verwachten dat je aanwezig zult zijn bij de workshop waar je je voor ingeschreven hebt.
·        Kom je zonder afmelding niet opdagen, dan zijn we genoodzaakt de gemaakte kosten aan je door te berekenen. Je zult dan een factuur van de gemaakte kosten van ons ontvangen.
Goed te weten:
·        Voor enkele workshops is een minimaal aantal deelnemers vereist. Wij kunnen niet van tevoren aangeven of dit gaat lukken, dus er is een kans dat de workshop niet door kan gaan. Hier hebben wij geen invloed op.
·        Voor alle workshops geldt een maximaal aantal deelnemers. Daar geldt dus vol = vol. Bij de workshop wordt dan aangegeven dat je je niet meer kunt inschrijven.
·        Je ontvangt via de mail direct een bevestiging van je inschrijving. Daarin staat vermeld voor welke workshop je ingeschreven bent, op welke locatie het plaatsvindt, op welke dag en tijdstip het is. Houd je hier aan! Noteer dit goed, want je kunt niet deelnemen op een ander moment!
·        Kan je jezelf niet inschrijven voor een workshop dan kun je bellen (0548 - 36 27 55) naar ViaVie Welzijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur. Zij helpen je dan verder.
·        We gaan ervanuit dat je bij inschrijving kennis hebt genomen van de geldende voorwaarden.
 
Hieronder vinden jullie het aanbod van de verschillende workshops, activiteiten en lezingen waar je uit kunt kiezen. Wij wensen jullie veel plezier!
 
 
 
Bierproeverij
 
 
Deze bierproeverij wordt verzorgd door HorstHuis. Bier staat voor beleving, gastvrijheid, gezelligheid en geweldige combinaties met eten. De wereld van bier is iets om te ontdekken en te beleven. De proeverij bestaat uit het proeven van 6 verschillende soorten bieren, in diverse alcoholpercentages. Dit zijn geen volle glazen, maar proefmaatjes. De biersommelier zal de proeverij begeleiden en neemt u mee in wat ingrediënten doen met bier en welke smaken er zijn. Verder wordt er informatie verstrekt over de bieren die geproefd worden.

Wanneer: woensdag 7 december
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Waar: ‘t Honk, Rozengaarde 59 in Rijssen
 
 
 
Schildkerk van binnen, buiten, boven
 
De Schildkerk in Rijssen kent een rijke historie. Zowel de kerk, als het orgel alsook de toren en het carillon kennen een bewogen geschiedenis. In deze workshop wordt u rondgeleid door de koster, de stadsorganist en de beiaardier. Een ware ontdekkingsreis door de kerk, waarbij u ook wordt meegenomen naar het orgel en de toren op. Informatie over de kansel, het doopvont, de gewelven, het automatische speelwerk en het werk van een (stads)organist en beiaardier.

Wanneer: vrijdag 2 december
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Waar: verzamelen voor een kopje koffie op kantoor ViaVie Welzijn, Rozengaarde 75a in Rijssen
 
Smartphonefotografie
 
Gerbert Voortman, professioneel fotograaf uit Rijssen, zal deze workshop verzorgen. Voor deze workshop hoef je alleen je eigen smartphone mee te nemen. ‘Ik geef je een uniek kijkje achter de schermen van de smartphonecamera en laat je zien waar kansen liggen en hoe je deze aangrijpt. Ook breng ik je de basistechnieken bij waardoor jij vanaf nu zelf de foto maakt in plaats van dit aan de telefoon over te laten.’ Een gezellige en leerzame workshop, waarbij we de theorie direct in de praktijk gaan brengen.

Wanneer:
woensdag 23 november 19.00 – 21.30 uur
maandag 28 november 19.00 – 21.30 uur
woensdag 30 november 13.30 – 16.00 uur
Waar: 123PIX, Elsenerstraat 30a in Rijssen.
 
 
 
Bakworkshop just say cake
 
 
Deze workshop wordt verzorgd door Wieke & Marjon van Just Say Cake. Bakken is leuk en bakken is lekker! Vergeet de stress van ‘Heel Holland bakt’, bij een workshop bakken gaat het niet om de winst. Het gaat om het plezier. We gaan deze avond 2 verschillende baksels maken. Klets gezellig bij, terwijl jullie baksels in de oven staan en proef daarna elkaars baksels en misbaksels. Want ook al ziet het er soms niet helemaal uit zoals de bedoeling was, het kan nog steeds heerlijk smaken. En als jullie er vanaf kunnen blijven, gaan de baksels ook nog mee naar huis! Bakkers klaar? Bakken maar!

Wanneer:
maandag 21 november 19.00 – 21.30 uur
woensdag 23 november 19.00 – 21.30 uur
Waar: Jeugdhonk Hole-10, Tuinstraat 2 in Holten
 
Nature experience
 
Deze activiteit wordt verzorgd door een vaste gids van Natuurmuseum Holterberg. We volgen een prachtige route door o.a. het Numendal, staan stil bij bijzondere elementen van de natuur én genieten van de prachtige uitzichten! Het is een combinatie van wandelen en stilstaan bij plekken waar wat moois over te vertellen is. De wandeling duurt ongeveer een uur en is makkelijk te doen voor iedereen. Het tempo wordt aangepast aan de groep. Bij slecht weer wordt het programma verplaatst naar binnen in het Natuurmuseum. Na de wandeling gaan we als afsluiting naar ‘t Losse Hoes.

Wanneer:
donderdag 24 november 14.00 – 15.30 uur
dinsdag 13 december 14.00 – 15.30 uur
Waar: Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12 in Holten
 
Wijnproeverij
 
Elk glas wijn heeft een verhaal. Dat zie je, dat ruik je en dat proef je. Hoe gaaf is het als je dat ook daadwerkelijk kunt beleven? Tijdens een gezellige middag/avond laat ik je kennismaken met vijf verschillende proefglazen wijn en een lekker borrelhapje. Je leert in een paar stappen hoe je wijn proeft, welke geuren en smaken je kunt ontdekken in de wijn (aan de hand van een aromawiel) maar bovenal, welke wijn het lekkerst is!

Wanneer:
vrijdag 25 november 16.00 – 18.00 uur
dinsdag 29 november 19.30 – 21.30 uur
woensdag 14 december 19.30 – 21.30 uur
Waar: De Wijnkamer Holten, Zandvoortspad 1 in Holten.
 
 
 
Stadswandeling Rijssen
 
Altijd al willen weten hoe een straat aan haar naam komt? Nieuwsgierig naar de verborgen parels van de Rijssense geschiedenis? Nooit geweten waarom we bepaalde uitdrukkingen gebruiken? Dan wordt het hoog tijd voor een informatieve stadswandeling door en rondom ons centrum. Samen met een ervaren gids krijgt u antwoord op veel van deze vragen en nog veel meer mooie feitjes. Een wandeling van 3 kilometer over ruim 1,5 uur.

Wanneer:
zaterdag 3 december 14.00 – 16.00 uur
woensdag 7 december 10.00 – 12.00 uur
dinsdag 13 december 14.00 – 16.00 uur
vrijdag 16 december 14.00 – 16.00 uur
Waar: start Brasserie UIT, Schild 4 in Rijssen

 
Zentangle
 
Deze workshop wordt verzorgd door Ellen Loonstra. Zentangle is een makkelijk te leren tekenmethode die weinig tijd, geld en ruimte inneemt, terwijl je er veel voor terug krijgt. Zentangle werkt inspirerend, kweekt zelfvertrouwen, geeft innerlijke rust, stimuleert de focus en creativiteit en geeft veel plezier. Er is geen voorkennis vereist. De kern van de methode is genieten van het proces. Dit vraagt enige oefening en daarom doorlopen we dit proces samen in deze basisworkshop. Na afloop bent u in staat om zelfstandig verder te oefenen en deze nieuwe wereld te ontdekken.

Wanneer:
maandag 28 november 14.00 – 16.00 uur
woensdag 30 november 10.00 – 12.00 uur
Waar: kantoor ViaVie Welzijn, Rozengaarde 75a in Rijssen
 
 
Schilderen
 
Deze workshop wordt verzorgd door Ineke KleinJan. Schilderen is ontzettend leuk en voor deze workshop hoef je geen teken- of schilderervaring te hebben. Ik leg, voor we aan het werk gaan, verschillende dingen uit en natuurlijk kun je tijdens het schilderen ook van alles vragen. Je kunt kiezen uit verschillende voorbeelden, maar je bent vrij om evt. met een eigen idee aan de slag te gaan. Het gaat vooral om het gezellig samen ontspannen genieten en aan het eind van de avond ga je met een kunstwerk naar huis! Tip neem zelf een föhn mee en trek niet je beste kleding aan.

Wanneer: donderdag 1, 8 en 15 december
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Waar: Oude Plus, Roelf Bosmastraat 47 in Rijssen
 
 
 
Wandhanger maken
 
 
Deze workshop wordt verzorgd door Marsha van Marsmade. Word jij blij van lekker creatief bezig zijn? Dan is deze workshop iets voor jou! We maken een prachtige wandhanger van natuurlijke materialen. We gebruiken groen, hout, touw en glas en zetten de puntjes op de i met droogbloemen. Kom jij gezellig meedoen?

Wanneer:
dinsdag 22 en 29 november
dinsdag 6 en 13 december
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Waar: Oude Plus, Roelf Bosmastraat 47 in Rijssen

 
Kerstbloemschikken
 
Deze workshop wordt verzorgd door Marrie Willems van Gewoon Marrie. Zelf dit leuke kerststuk maken? Dat kan! In dit kerststuk wordt divers kerstgroen verwerkt en bloemen die passen bij het seizoen. Wil je er liever kerstballen bij in? Neem die dan gerust mee! 
Voor deze workshop moet je zelf een mesje en een snoeischaar meenemen.
 Alle andere materialen worden verzorgd, inclusief een houten boomschijf als plateau.

In de eerste week zal het klassieke bloemstukje worden gemaakt. In de tweede week zal het moderne bloemstukje (met buisjes) worden gemaakt.

Wanneer:
maandag 21 november 14.00 – 16.00 uur
maandag 21 november 19.30 – 21.30 uur
woensdag 23 november 19.30 – 21.30 uur
maandag 28 november 14.00 – 16.00 uur
maandag 28 november 19.30 – 21.30 uur
woensdag 30 november 19.30 – 21.30 uur
Waar: de Oude Plus, Roelf Bosmastraat 47 in Rijssen
 
 
 
Gezonde snacks maken
 
 
Deze workshop wordt verzorgd door Marieke van Dijk. Houd je van lekker eten? Een snack tussendoor of op de bank met wat lekkere dingen erbij? Wat zou het handig zijn als het ook nog eens gezond is. In deze workshop gaan we gezonde snacks maken. Lekkere dingen die gezonder zijn dan een bakje chips, toastje brie of een stuk slagroomtaart. Denk aan een zoete snack, maar ook zeker aan borrelhapjes. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat het gezellig is. Iedereen maakt een aantal hapjes en na afloop eten we deze gezamenlijk op, zodat je alles kunt proeven. Je krijgt alle recepten mee naar huis, zodat je daar ook aan de slag kunt. 
Voor deze workshop neem je zelf een snijplank en mesje mee!


Wanneer: vrijdag 16 december
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Waar: Kulturhus Holten, Smidsbelt 6 in Holten
 
Lezingen Dolf Ruesink
 
Dolf geeft je tijdens zijn lezing ‘Op het uitgelezen moment’ een interessant kijkje achter de schermen van het nieuws in binnen- en buitenland. In z’n loopbaan van ruim 40 jaar ontmoette hij wereldleiders, politici, topsporters, popartiesten en tv-sterren. Waar tref je deze beroemdheden en hoe krijg je ze aan het praten? Aan de hand van bijzondere interviews, spannende gebeurtenissen en kostelijke anekdotes neemt Dolf je mee naar paleizen, concertzalen en oorlogsgebieden.
Deze lezing vindt plaats in Holten.


Wanneer: donderdag 24 november
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Waar: Zaal 3 Kulturhus Holten, Smidsbelt 6 in Holten


Dolf Ruesink neemt je mee terug naar de weemoedjaren in zijn lezing ‘Feest der herkenning’. Je beleeft alles opnieuw: als kind op zaterdag in de wasteil, tv kijken en telefoneren bij de buren, hekel aan de levertraan, spieken en strafwerk op school, je eerste bromfiets, hoe kruidenier plaats maakt voor supermarkt enzovoorts. Tijdens de presentatie zie je beelden uit het Polygoon Journaal, sfeerfoto’s en verrassende voorwerpen van vroeger, zoals ‘vintage’ speelgoed. De lezing heeft een interactief karakter.
Deze lezing vindt plaats in Rijssen.


Wanneer: woensdag 30 november
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Waar: ‘t Honk, Rozengaarde 59 in Rijssen
 
Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 26 oktober 17.00 uur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voedsel-en Kledingbank Rijssen-Holten, Roelf Bosmastraat 47, 7462 MZ Rijssen