Nieuwsbrief juli 2016
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
Augustus
17: Skeelertraining Ammerstol
20: Droogtraining Driebergen
24: Skeelertraining Ammerstol
27: Droogtraining Driebergen
31: Skeelertraining Ammerstol
 
September
3: Droogtraining Driebergen
3: Clinic Bewust Hardlopen
7: Skeelertraining Ammerstol
10: Droogtraining Driebergen
17: Droogtraining Driebergen
 
September-December
Trainingsweken Inzell
TIP - TIP - TIP
 
WAT JE NIET ONDERHOUDT, GAAT ACHTERUIT...

De trainingsopbouw die je hebt ontwikkeld, verdwijnt zodra je geen trainingsprikkels meer toedient. Je lichaam past zich namelijk steeds weer aan en keert dus weer terug naar het oorspronkelijke uitgangsniveau als je geen nieuwe trainingsprikkels toedient.
 
Hoe minder trainingsjaren, hoe sneller het terugloopt. En uithoudingsvermogen en kracht vallen sneller terug dan snelheid.
 
Dus blijf ook tijdens de vakantie iets aan training doen.
 
Fijne vakantie!
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
Clinic Bewust Hardlopen voor schaatsers
Op zaterdagmiddag 3 september organiseren wij samen met Pauline van Norden van Bewust in Beweging speciaal voor schaatsers een clinic Bewust hardlopen. Bewust Hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. Het uitgangspunt hierbij is ieders individuele manier van hardlopen.
 
 
Deze individuele manier wordt bepaald door onder meer lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter. Voor schaatsers is looptraining een ondersteunende trainingsvorm. En ook een deel van de warming-up bestaat vaak uit hardlopen. Ook schaatsers zijn dus gebaat bij een efficiënte en minder belastende manier van lopen.
 
Bij de mentale component van Bewust Hardlopen, staat de kracht van de gedachte centraal. Met de juiste focus leer je op veerkracht te lopen en met meer ontspanning. Bij de fysieke component staan oefeningen in houding, beweging, ademhaling, ontspanning en intensiteit centraal. Een goede houding is zowel in het dagelijks leven, als bij het hardlopen van belang, om het lichaam op de juiste manier te belasten.
 
De clinic vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in Driebergen en bevat, naast theorie, uiteraard een groot deel praktijk incl. filmanalyse. De kosten zijn 29 euro per deelnemer. Meer informatie vind je hier.
 
Interesse in deze clinic speciaal voor schaatsers? Meld je dan aan via info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Vier weken genoten op het zomerijs van Inzell!
Wat was het weer genieten deze zomer op het Inzeller ijs. Met een totaal van 59 deelnemers hebben we, samen met collega trainers Jetske Wiersma en Tristan Loy, veel schaatsers een stukje passie voor het schaatsen kunnen overbrengen.
 
Fantastisch hoe gemotiveerd en vol enthousiastme iedereen zijn vakantie met het verbeteren van de schaatstechniek wil doorbrengen. Veel deelnemers hebben al aangegeven graag weer terug te komen en dat is natuurlijk het mooiste compliment wat je maar kunt bedenken.
 
Tijdens de weken hebben we volop aandacht aan de schaatstechniek kunnen besteden in de prachtige omgeving van Inzell. Nog niet eerder in Inzell geweest? Neem dan een kijkje via de film Inzell 'Habedere' (Inzell heeft meer) die onlangs via de website van Inzell werd gepubliceerd.
 
Nogmaals dank aan Jetske en Tristan, want alleen door hun bijdrage kon ik dit grote aantal schaatsers deel laten nemen.
 
Op Facebook volgen nog de fotoimpressies van de verschillende weken, maar om het enthousiasme alvast weer te geven, hieronder een klein overzicht:
 
 
Najaarsweken 2016 lopen hard!
In het najaar cq de winter van 2016 organiseren we weer volop techniekweken in Inzell. De planning van deze weken vind je hier.
 
 
Op dit moment zijn diverse weken al volgeboekt. Dus heb je interesse om deel te nemen in een van deze najaarsweken of de Kerstweek, stuur dan snel een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.