Nieuwsbrief MOTORWERK           augustus 2011
De allereerste Jialings zijn in Europa!
Het werd best wel spannend. Onze beursagenda gaf aan dat wij op het Europese Zijspan Treffen de Jialing JH600B wilden laten zien. Slechts twee dagen vóór ons geplande vertrek naar de beurs tijdens dit zijspantreffen kwam van Seacon Logistics de verlossende mededeling dat de kratten waren uitgeladen en vrijgegeven door de douane.
 
Dat zou dus best kunnen lukken, mits het ontkratten en bedrijfsklaar maken van de Jialing JH600B (de zijspanversie) voorspoedig zouden verlopen.
 
En dat lukte allemaal prima! De uitstekend verpakte Jialings konden met het nodige werk toch vlot worden uitgepakt en op de europese bodem worden gerold.
 
Voor zover wij weten, stonden op 24 augustus 2011 de eerste twee Jialing motorfietsen in Nederland!
 
Het bedrijfsklaar maken van de Jialing JH600B duurde ongeveer een uur en bestond uit het uitpakken, vullen en naladen van de meegeleverde accu. Alle vloeistoffen waren aanwezig en nadat genoeg benzine in de tank gevuld was, kon de motor gestart worden. Alle electrische functies werkten meteen naar behoren en na een druk op de knop begon de 1-cylinder vrolijk te grommen.
 
Na enkele testrondjes om vast te stellen dat ook de rest van het mechaniek prima in orde was, kon worden ingeladen voor onze trip naar het Europese Zijspan Treffen in Reddighausen/Hatzfeld.
Jialing JH600B enorm succes op Europees Zijspan Treffen
Het gebeurt niet zo vaak dat een bedrijf haar gloednieuwe producten meteen kan tonen aan de harde kern van de beoogde doelgroep.
 
Het Europese Zijspan Treffen - dit jaar in Reddig-hausen/Hatzfeld - trekt een kleine 2.000 zijspanrijders uit geheel europa. En reken maar dat de overgrote meerderheid van de aanwezige zijspanpiloten (man en vrouw!) precies weet welke eisen zij stellen aan een zijspan.
 
MOTORWERK heeft al sinds 1983 ervaring met zijspannen en zijspanrijden, maar om genoemde reden kwamen we toch met wat "vlindertjes in de buik" op 25 augustus aan in Reddighausen.
 
Wat zou deze hardcore-zijspan-gemeenschap van de Jialing JH600B gaan vinden?
 
Al tijdens het opbouwen van onze stand werd duidelijk dat de Jialing JH600B een van de publiekstrekkers zou gaan worden. Zó veel vragen, interesse en bezoekers hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Het afbouwen hebben we maar 's avonds gedaan en we hebben eerst de talrijke vragen en opmerkingen proberen te beantwoorden. En, niet te vergeten, talrijke korte demonstraties van de beste wendbaarheid die er op zijspangebied te koop is!
 
De Jialing JH600b zit propvol goed doordachte details en te oordelen naar de reacties van dit kritische publiek was men behoorlijk onder de indruk daarvan. Alle wielen onderling verwisselbaar, achteruit versnelling, stuurbaar zijspanwiel en een vaststelrem op het voorwiel zijn de makkelijk waarneembare details, maar mede door de onderzoekende blikken van deze zijspan-die-hards werd duidelijk dat er ook een gescheiden remsysteem op zit, dat de uitvoering van de stuurconstructie van het zijspanwiel van uitstekende kwaliteit is in vergelijking met peperdure high-end zijspanconstructies en dat de algehele afwerking door de bezoekers zeer op prijs werd gesteld.
 
Kortom, zonder valse bescheidenheid kunnen we gerust stellen dat onze stand met de eerste Jialing JH600B de bezoekerstopper was van deze beurs tijdens het Europese Zijspan Treffen.
 
Met een groot aantal beursnotities en afspraken zijn we afgelopen zondag huiswaarts gekeerd om op Internet al de eerste publicaties en foto's rond de Jialing JH600B aan te treffen:
 
1e Buyers Meeting!
U bent van harte welkom op onze eerste Buyers Meeting op 10 september in Tegelen.
 
Start:  13.00 u.
Adres: Kasteellaan 45, 5932AE Tegelen.
 
Zowel de Chang Jiang 750 en de allereerste Jialing JH600(B) motoren in solo en ziispan uitvoeringen, zullen bij MOTORWERK te bewonderen zijn.
 
Graag nodigen wij geïnteresseerden uit om van deze gelegenheid gebruik te maken en om naast deze motoren ook MOTORWERK te leren kennen!
 
Heeft u interesse om te komen? Een e-mail aan info@motorwerk.nl   is voldoende voor informatie of inschrijving!
 
MOTORWERK op beurzen
MOTORWERK is met een stand aanwezig op:
 
Military EvenTT, 24 & 25 september, TT Eventhal, Assen:
 
Motormarkt Hardenberg, 1 oktober, Hardenberg
 
Bij deze een oproep aan al onze abonnees in het noord-oosten van Nederland om deze beurzen en hopelijk ook MOTORWERK te bezoeken.
 
U bent van harte welkom!
 
Inhoud
De allereerste Jialings zijn in Europa!

Jialing JH600B enorm succes op Europees Zijspan Treffen
 
1e Buyers Meeting!
 
MOTORWERK op Beurzen
 
Uitpakken van Jialing
 
 
Jialing JH600B op Europees Zijspan Treffen

 
MOTORWERK
 
 
 
 
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl