VZW DUIKCLUB SCUBA COLLEGE
0488/41.11.96
www.scubacollege.beinfo@scubacollege.be
http://www.facebook.com/ScubaCollege
 IBAN BE57 0016 8546 5835  (BIC GEBABEBB)
Monday
morning
mail
jaargang 2022
 
nummer 25
 Mmm ... Scuba College Duikclub! - mmm20220704
"Mmm" Scuba College staat voor de "Monday Morning Mail" van onze duikclub, dewelke - hoe kan het ook anders ! -  op maandag verschijnt en jou op de hoogte brengt van recente of toekomstige weetjes of activiteiten. Zo blijf je altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van onze duikclub en hoef je echt niets te missen !
 
Het feit dat je deze mmm ontvangt, betekent dat je ingeschreven bent in de 2022 ledenlijst en mailinglijst van Scuba College Duikclub.  Enkel leden 2022 van onze club ontvangen immers de mmm.  Mocht je om een of andere reden bv. in de Nekker je lidmaatschap moeten bewijzen en je hebt (nog) geen officiële lidkaart van ons, dan kan je de ontvangst van de mmm hiervoor eventueel gebruiken.
 
 
In deze mmm :
 
 
Clubduik 17 juli : Rochefontaine en Barrage de l'Eau d'Heure
Aow challenge 24 juli : uitgesteld
Clubduik 31 juli  : Boschmolenplas
Specialty of the month - Nitrox
  
 
 
 
Clubduik 17 juli : Rochefontaine en Barrage de l'Eau d'Heure
 
La Roche Fontaine
 
Vlakbij Franchimont vinden we de steengroeve La Roche Fontaine. Deze duikplaats is zeer gekend onder de Belgische en Nederlandse duikers. Dit was vroeger een rode marmergroeve.
Om naar het water de gaan moet je een korte, maar toch steile helling afdalen. In het begin loopt de bodem zeer geleidelijk af tot een 6-tal meter. De cabine van de kraan staat nog op dit ondiepe plateau. Achteraan en links bestaat de put uit verschillende plateaus, die verschillende dieptes (22, 26, 36, 40, 48 en 53 m) herbergen en gescheiden worden door loodrechte wanden. De put is op zijn diepste punt 53 meter, doch hou rekening met je desbetreffende dieptelimieten ! Het diepst gelegen interessant object bevindt zich rond de 35 meter (een sleepboot). Over de verscheidene plateaus verspreidt vind je twee boten, een halve Porsche, een vliegtuig, de cabine van de kraan, ladders, een schroef ...
De camionette zal aanwezig zijn.
 
 
 
Adres : Centre de Plongée Carrière de Rochefontaine, 1B-5600 Franchimont (Philippeville)
Datum : 17 juli
Uur :  Ter plaatse om 9:30. Ten laatste 13.00 moeten we het terrein verlaten.
Minimum brevet : Alle niveaus, maar respecteer je dieptelimiet
Kostprijs :  5 euro 
 
 
Barrage de l’Eau d’Heure
 
Barrage l’Eau d’Heure is een gevarieerde duikstek, gelegen in het grootste watergebied van België. Het meer is gemakkelijk toegankelijk en biedt naast een groot aantal onderwaterobjecten ook een unieke onderwaterbiotoop. Barrage is zeker een duik waard.
Leuk in Barrage l’Eau d’Heure zijn de diverse zones onderwater die elk een ander karakter hebben. Naast een zogenoemde zanderige zone zijn er zones met stenen en zones met slakken en zoetwaterkreeften.
Aan het duikcentrum loopt de bodem vanaf de kant geleidelijk af tot een diepte van dertig meter. De grond is hier bezaaid met kleine steentjes en boomstronken. Op de bodem vind je tevens een verhard platform dat je via een touw kunt bereiken. Duikers hoeven zich dan niet in de modderige bodem af te zetten om op te stijgen.
Het water van de Barrage is vrij helder en varieert in temperatuur van vier tot achttien graden. Vaak staat er wat stroming. Flora is hier nauwelijks, fauna des te meer. Je ziet hier blankvoorn, baars, snoek, paling en forel. In het voorjaar worden hydroïdpoliepen waargenomen en in het najaar kleine zoetwaterkwalletjes.
De camionette zal aanwezig zijn.
 
 
 
 
Adres : Rue d'Oupia, 6440 Froidchapelle
Datum : 17 juli
Uur :  14:30
Minimum brevet : Alle niveaus
Kostprijs :  5 euro 
 
De camionette zal voor beide duiken ter plaatse zijn. Ga je mee op een of beide van deze duiken, dan graag inschrijven via duikcluk@scubacollege.be
 
Aow challenge 24 juli : uitgesteld
 
 
Was je ook nieuwsgierig naar wat de geplande AOW challenge was?  Wij ook!  We zullen er helaas nog even op moeten wachten tot in september.  De voorbereidingen zijn al volop aan de gang, maar nog niet ver genoeg om het nu al te laten doorgaan. We laten je later nog een exacte datum weten.
 
Clubduik 31 juli  : Boschmolenplas
 
 
De Boschmolenplas is een zeer populaire duikstek met helder water, veel leven en een groot aantal objecten. Het is de favoriete duikstek voor liefhebbers van zowel klein als groot onderwater leven. Het schone water trekt bijzondere soorten aan zoals de hydra en het zakvormig mosdiertje. Ook de faciliteiten zijn goed. Je vind  hier een vulstation, kleedruimten, leslokalen, spoelkranen en een grote horecagelegenheid met buitenterras. Er is ook een werkplaats voor reparatie, onderhoud en fleskeuringen aanwezig. Onderwater vind je een groot aantal duikobjecten waaronder diverse wrakken, een apache helikopter, een piratenschip, een containerpark en zes oefenplatforms op verschillende diepten.
We doen er 2 duiken.  Duiken is niet gratis, een dagkaart kost 12,50 voor een duiker (4,50 voor niet-duikers).  Geen huisdieren toegelaten.
Bosmolenplas is geschikt voor alle niveaus  Inschrijven via duikclub@scubacollege.be. Aangezien wagens langer dan 5 meter niet toegelaten zijn op de parking, zal de camionette niet aanwezig zijn.  Heb je materiaal nodig, laat dan iets weten bij je inschrijving.  We proberen dan een moment af te spreken waarop je je materiaal op voorhand kan oppikken.
 
Adres : Boschmolenplas,Boshmolenweg 14,Panheel,Heel (NL)
Datum : 31 juli
Uur :  Ter plaatse om 9 uur.  Eerste duik om 10 uur, tweede duik rond 13.30
Minimum brevet : Alle niveaus.
 
 
 
Specialty of the month - Nitrox
 
 
 
Wil je net dat iets langer onder water blijven? Ben je nieuwsgierig naar andere duikers aan boord die met een andere fles lijken te duiken dan wat jij hebt? Sommige flessen hebben geel-groene stickers en elke duiker lijkt wel een specifieke fles voor hem of haar te hebben. In veel gevallen blijven we ook langer onder water. Duiken met verrijkte lucht geeft je dus een groter comfort en een verlenging van de nultijd.
 
Deze specialty telt mee als één van de 5 specialties die je nodig hebt voor het Master Scuba Diver brevet. Indien je 5 PADI specialties hebt, kan je dit brevet aanvragen!
 
 Vereisten
  • 15 jaar zijn of ouder
  • Open water diver (of gelijkgestelde certificering)
 Theorie
  • Theoriesessie
  • Handboek met alle nodige info
  • Herhalingsvragen voor de duik en bespreking met de instructeur
 Adventure duiken
In dit programma zal je  1 (optionele) buitenwaterduik maken.
 
 
Specialty of the month korting!
 
Als  je je inschrijft voor 1 augustus, krijg je deze korting aan de prijs van 129€ (als je lid bent van scubacollege)
 
 
Duiken in de Nekker 
 
 
 
Wil je samen met ons duiken in de Nekker, dan  moet je je inschrijven via duikclub@scubacollege.be.  Op die manier weten we met wie we allemaal rekening moeten houden.
 
Meer informatie over het duiken in de Nekker, en zelfs 2 kaartjes die je onderwater kunnen verder helpen, vindt je terug in de bijgevoegde infopedia.  In die infopedia staat nog meer informatie over de duikclub en duikschool, dus zeker eens lezen. De temperaturen beginnen te dalen, maar dan wordt het zicht in de Nekker ook veel beter.
 
Let wel : de camionette komt alleen maar als er inschrijvingen zijn, en als die mensen materiaal van de camionette nodg hebben.  Vermeld dat dus duidelijk bij je inschrijving!
 
 
 
 
Kostprijs : gratis voor clubleden
Minimum brevet : alle niveaus
Datum : elke donderdagavond (19.00 u) en elke zaterdagvoormiddag ( 9.00)
 
 
 
het bestuur.                  
onze sponsors
 
DVHydraulics
 
 
Immo Dyck