Bethlehemkerk Nieuwsbrief
Juni 2017 nr. 27
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
De Bethlehemkerk Draait Door
 
Kinderbijbelkeet gaat (T)OP survival
 
Beroepingswerk: update ds. Kansen
 
Slotavond catechese
 
Mee naar Spremberg?
 
Vonken in zuid
 
Vacaturetijd
 
Concentratie op Jezus
 
Dominee duizendpoot?
 
 
Zondag 9 juli 
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema: viering
 
 
Voorganger:
ds. Eleonora Hof
 
 
Sterretjes
 
Samen op Vakantie
Deelnemers voor de SOV worden uitgenodigd om zich nu in te schrijven.
 
Stilte Centrum
Op dinsdag en donderdag open ook in de vakantietijd.
 
Verhuizing
Ds. Jetty Scheurwater verhuist in augustus van Barneveld naar Hilversum
 
Zomerfestival op 14 juli
 
Tot half augustus is er de zomer expositie.
 
 
AGENDA
 
 
Vrijdag 14 juli
 
Zondag 17 september
Startzondag bevestiging nieuwe ambtsdragers!
 

Zondag 9 juli

Mattheüs 11:25-28

Jezus kent God 

In die tijd zei Jezus: ‘Vader, Heer van de hemel en de aarde, ik dank u! Want u hebt al die dingen bekendgemaakt aan heel gewone mensen. Maar voor wijze en verstandige mensen hebt u die dingen verborgen. Ja, Vader, zo wilde u het doen.’
 
 
 
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
De Bethlehemkerk Draait Door
 
Vorige week vrijdagavond 30 juni was de Bethelhemkerk even omgebouwd tot een podium en restaurant voor 'De Bethlehemkerk Draait Door', met als middelpunt ds. Erik van Halsema en zijn vrouw Lisette Prinsen. 
 
De avond begon met een 'American dinner' waarbij iedereen iets lekkers mee had genomen.
 
En toen begon de feestavond met een speciaal journaal, interviews, quiz, zang en veel mooie woorden voor Erik die afscheid nam als dominee en Lisette.
 
 
Nog geen twee dagen later was er dan de afscheidsdienst (kijk hier voor foto's), met een orkest, cadeaus van o.a. de kinderdienst, een map met lieve brieven en mooie foto's, vijf voorzitters of hun scriba die herinneringen ophaalden aan hun bestuurstijd, en tot slot een enorme verrassing toen een lied klonk op de melodie van 'We'll meet again'.
 
 
 
Kinderbijbelkeet gaat (T)OP survival
 
 
  
Het is een jaarlijkse traditie geworden... De laatste week van de zomervakantie rijdt de KinderBijbelKeet door Hilversum!
 
De Wijkgemeente Centrum, de Grote Kerk, is in het bezit van een omgebouwde bouwkeet. Op 29, 30 en 31 augustus, dat is in de laatste week van de zomervakantie, staat de KinderBijbelKeet op twee plaatsen in Hilversum.:
- van 10 tot 12 uur: Cornelis Drebbelstraat, bij basisschool De Wilge
 
- van 14 tot 16.00 uur: Kloosterlaan, bij Augustinusschool
 
Op vrijdag 1 september is de slotdag voor alle kinderen in de Grote Kerk aan de Kerkbrink.
Alle kinderen uit Hilversum (4-12 jaar) zijn welkom .
 
Beroepingswerk: update ds. Kansen
 
De Nieuwe Kerk in Amersfoort heeft op 16 juni een beroep uitgebracht op ds. Gerard Kansen, predikant in de Diependaalse kerk en verbonden aan Vitamine G.
 
Inmiddels is bekend dat hij dit beroep heeft aangenomen.
 
 
 
 
 
 
Slotavond catechese
 
 
 
Op vrijdag 6 juni hebben we het catecheseseizoen afgesloten met een actief programma. Eigenlijk waren we van plan om te gaan zwemmen in de Loosdrechtse Plassen, maar precies deze avond was het te koud. Dan maar een alternatief programma, dat was uiteindelijk ook erg leuk. In en om de Bethlehemkerk hebben we diverse spelletjes gedaan. Wat te denken van (Trinette, even niet verder lezen) verstoppertje in de kerk? Lees meer ...
 
Mee naar Spremberg?
 
Op zondag 11 juni jl. heeft Heidemarie Heine bij ons in de Bethlehemkerk verteld over het programma waarop de Spremberggroep ons als Bethlehemkerkers wil trakteren tijdens ons bezoek in het weekend van 6 t/m 9 oktober a.s..
 
Op zaterdag de 8ste gaan wij met busjes naar Wittenberg waar we een rondleiding in de kerk van Luther krijgen omdat hij daar 500 jaar geleden in 1517, zijn stellingen op de deur heeft bevestigd.
Lees meer....
 
Vonken in zuid
 
 
 
 
 
 
Op vrijdag 14 juli 2017 vindt het Zomerfestival Vonken in Zuid plaats!

Kom je  een leuke workshop geven aan de leerlingen van de Brede School Zuid? 
Vanaf 16.00 loopt het Zomerfestival over in het buurtfeest waar iedereen ook welkom is om gezellig te spelen, muziek maken/luisteren en pannenkoeken te eten!
Vacaturetijd
De kerkenraad mag van de Algemene Kerkenraad gedurende de vacaturetijd voor 0,5 predikantsplaats bijstand (de omvang van de vacature) zoeken. 
Op 22 mei heeft de kerkenraad besloten ds. Scheurwater een tijdelijke uitbreiding van 0,25 predikantsplaats te geven. De kerkenraad zet in op een vertrouwd gezicht in de vieringen en op continuïteit in het pastoraat.
 
 
Lees de profielen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Concentratie op Jezus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In de rubriek Protestants zijn dit keer ds. Wim Moehn: ‘Protestants zijn is volgens mij steeds weer terug mogen komen bij de God van mijn doop’.
 
‘In de doop wordt zichtbaar dat Jezus Christus mijn ik-gerichtheid meeneemt in het graf en dat ik door Hem mijn levensweg achter Hem aan mag gaan.
 
Lees meer ...
Dominee als duizendpoot?
Moet de predikant 'alles' kunnen of is het raadzaam hem of haar in te zetten op de eigen specifieke kwaliteiten?
 
“De huidige tijd vraagt veel verschillende vaardigheden. Je moet goed kunnen preken, sociaal en pastoraal op een hoog niveau functioneren, met jongeren kunnen omgaan en kunnen organiseren. Het klassieke beeld van een predikant verdwijnt omdat we een veelheid aan kerkvormen zien ontstaan...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl