WAAR GAAT JOUW HART NAAR UIT?September zal niet voor iedereen de meest makkelijke maand van 2019 worden. Het pittige en soms spannende karakter kent echter wel een belangrijk doel. Een bijzonder een-tweetje tussen het hart en de zonnevlecht (solar plexus) kan uiteindelijk zorgen voor grote doorbraken, het herzien van oude contracten en de omkering van inefficiënt gedrag.

In de zonnevlecht is de afgelopen tijd bewustzijn ontstaan dat het in het leven niet alleen maar draait om daadkracht, wilskracht en sterk zijn. Deze (ver)oude(rde) opvatting hebben veel van ons in de overlevering van eerdere generaties mee gekregen. Deze komt echter voort uit in stand gehouden overlevingsmechanismen ooit ontstaan tijdens de wederopbouw. Zij zijn echter niet meer nodig en passend in een tijd die gericht is op vertrouwen op het gevoel en zelf-ontplooiïng. Wij mogen overigens blij zijn dat onze voorouders deze overtuigingen destijds ontwikkeld hebben. Anders hadden wij in dit tijdperk waarschijnlijk geen aards bestaan gekend.

Voor het nu betekent dat een uitdaging in het afleren van een "je moet hard werken- reflex". Dit vraagt om een grootse update van aanwezige programmeringen in het maaggebied en zonnevlechtchakra, waarvoor de tijd rijp lijkt te zijn. In de bovenstaande tekening laat zich dat zien, door de aanwezigheid van een bulls-eye en ooievaarsnest juist in dat gebied. De ooievaar als krachtdier brengt (weder)geboorte, verandering van (leef)omstandigheden en een nieuw begin. De bulls-eye staat voor het behalen van successen door een heldere kijk en gerichte focus. Deze heeft vooral betrekking op oude angsten in de ogen kijken, controle loslaten en in de overgave gaan.

Het belangrijkste "werk" zal echter in het hart plaats gaan vinden. Daar waar veelvuldig in de verbinding met externe(n) gezocht wordt naar het eenheidsgevoel, is het de bedoeling om in deze periode helemaal terug te keren naar jezelf. Om dat voor elkaar te krijgen, kan het zijn dat relaties even niet lekker lopen en onder druk komen te staan. Ook al zal het soms moeite kosten, het is de kunst om deze processen even te laten voor wat ze zijn. De onderliggende boodschap is om de beweging naar jouw eigen hart te maken. Alleen daar kan voorbij de dualiteit gegaan worden. Het gaat om een innerlijke versmelten, het heilige huwelijk van twee innerlijke delen; die van jouw eigen mannelijke en vrouwelijke energie. Zij mogen samengaan tot een onafscheidelijk, bij elkaar horend en uit meerdere dimensies bestaand geheel. Dit zorgt voor een ongekend gevoel van eenwording, heling en transformatie. Vele archetypische, levensoverstijgende duale conflicten kunnen daardoor plotsklaps tot het verleden gaan behoren.

Door het geheelde hart de leiding te geven én te gronden in zowel de aarde als het universum kan een nieuwe manier van energie verdelen plaats gaan vinden. Deze gaat voorbij aan het ego en is gericht op het invulling geven aan de persoonlijke wil én het realiseren van zielsverlangens. Dat het hart de zonnevlecht aanstuurt en niet andersom betekent voor velen een 180 graden draai die past bij onvoorwaardelijkheid en zoals we ten diepste bedoeld zijn. De energie gaat anders stromen en dat voelt nieuw en verrassend. De hierbij vrijkomende (eigen)liefde zal op haar beurt effect hebben op elke vorm van partnerschap of dat nu gaat over samenwerken, liefdesrelaties of vriendschappen. Daar waar er (even) sprake was van stagnatie en gedoe, ontwikkelen deze relaties zich bij de juiste volgordelijkheid op een positieve, onafhankelijke en ook meer liefdevolle manier waarbij er ruimte is voor zowel kracht als kwetsbaarheid.

Laat het oude leven los. Het nieuwe wil graag geboren worden. Ter ondersteuning van deze ontwikkelingsstappen kan je de kleuren "natuurlijk groen" en "universeel roze" in ruime hoeveelheden uitnodigen in je leven. Deze zijn in overvloed aanwezig. Dus schroom niet om hiervan voldoende op te nemen. Dat geeft meer kleur, autonomie en diepgang aan je bestaan. Een waardevolle maand september toegewenst!


KLAAR VOOR DE TWEEDE HELFT?!
Na een mooie vakantie in Scandinavië en een korte ademretraite op eigen terrein ben ik weer helemaal opgeladen voor de tweede helft van het jaar. Je bent weer van harte welkom om persoonlijke vraagstukken uit te werken met familie- en organisatieopstellingen, energiereadingen, ademsessies, lichaamsgerichte en energetische coaching of een combinatie daarvan. Ook zullen er dit najaar weer trainingen en workshops gegeven worden. Kijk op de website voor de agenda. Wil je een workshop volgen, maar staan er nog geen data gepland of zou je graag iets heel nieuws op het menu willen zien? Ik laat me graag uitnodigen tot het creëren van nieuwe activiteiten en/of het plannen van data. Stuur een mail naar info@coach-inn.nl voor het maken van afspraken of vragen m.b.t. workshops en trainingen. Je kunt ook bellen naar 033-4451480.


6 NOVEMBER 2019: MASTERCLASS ENERGIEWERK-INN-SYSTEMEN LEVEL 3
Tijdens de Masterclass Energiewerk-Inn-Systemen worden de technieken systemische werk, energetisch werk en lichaamsgericht (adem)werk bijeen gebracht. Door in opstellingen lichaamsgerichte of energetische interventies te plegen of in lichaamswerk ook systemische vaardigheden in te zetten, kan op diepere lagen heling en transformatie plaatsvinden. In deze vijf daagse opleiding maak jij jezelf die theorie en vaardigheden eigen die hiervoor nodig zijn. Het is een praktische en ook diepgaande opleiding, waarin je naast het aanleren van een methodiek ook met persoonlijke ontwikkeling bezig bent.


BOEKENTIP VAN DE MAAND
Het systemisch werk wordt steeds vaker gebruikt om aanwezige krachtenvelden te onderzoeken bij maatschappelijke vraagstukken. Niet om deze op te lossen, niet om ook maar iemand te beschuldigen, maar om ze aan te kijken en er ten volle te laten zijn. Jan Jacob Stam deelt in zijn boek De meedogenloze schoonheid van de samenleving zijn ervaring met tien jaar maatschappelijke opstellingen. Het is boeiend om te lezen welke onverwachte aspecten in de onderstroom van het systeem vaak een doorslaggevende rol van betekenis spelen. Mij heeft het in elk geval weer volop aan het denken gezet en mijn mening over soms grote vraagstukken doen bijstellen met oog voor zowel de groots- als ook de nederigheid.


RECEPT VAN DE MAAND
Op dit moment hoef je maar het bos in te gaan en je komt bramen tegen. Leuk en lekker om een paar uur te wandelen en tegelijkertijd deze heerlijke vruchten te plukken. Daarom deze maand het recept van een bramenchutney met honing.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.