Nieuwsbrief
Mei 2014
 
 

 
Druk, druk, druk...
  
We zijn druk: het seizoen is weer in volle gang en tussen de ritten door zijn we de binnenplaats aan het opknappen en de nieuwe paarden aan het inrijden. Zippo en nieuwe Criollo Smarties hebben er al een aantal dagtochten opzitten.
 
Tijdens de ritten genieten we van de mooie Ardennen. Zoals het er hier nu uitziet met de bloeiende paardenbloemen en brem is er (bijna) geen mooiere plek te bedenken om te wonen. 
 
 
 
 
Sloopwerkzaamheden
 
Afgelopen weken zijn we begonnen met het opknappen van de binnenplaats. Het oude houten terras (door Koen liefkozend de 'widdow maker' genoemd) is gesloopt. Daar kunnen we dus niet meer over uitglijden of door zakken.
 
Koen en Monique hebben zich ook uitgeleefd op alle betonnenrichels die in de weg zitten. We moeten nog een paar dingen voorbereiden en dan kunnen we beton storten. Na 10 jaar enkels breken over alle richels en opstapjes krijgen we dan eindelijk een mooi terras.

Tussendoor heeft het kippenhok ook een opknapbeurt gekregen: het is voorzien van een nieuw dak en nieuwe gevel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tja...
  
Op zo'n dagje rijden door het bos, kom je soms borden tegen, waarvan je je afvraagt wat de bedoeling is. Een wapenhandel in het bos? En, hoezo verboden te steigeren? Of wat vind je van het bord 'toegankelijk voor man met klein meisje, fiets zonder fietser en ruiter zonder cap'?
 

 
 
 
Paard van de maand: Zippo
 
Het jongste lid van onze kudde is de bijna vijf-jarige Zippo, een kruising-Fjord. Begin vorig jaar hebben we heb gekocht via een advertentie op internet. We hebben hem zadelmak gemaakt, ingereden en voorbereid op het maken van buitenritten.
 
De afgelopen weken heeft vooral Melinda veel met Zippo gewerkt. Hij is meegeweest met de trektocht van deze maand en heeft dit heel goed gedaan. Zelfs de engste afdalingen waren geen probleem voor hem.
 
Zippo is een heerlijk paardje om te rijden. Hij heeft een erg vriendelijk karakter, is nieuwsgierig en vraagt zich bij alles af of het misschien kapot kan. Dat gaat nog wat worden.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Henk en Koen

Al jaren liep Koen te zeuren over DE steen en DE foto. Nu is daar dan eindelijk DE foto. Wie anders dan lefgozer Henk leent zich ervoor om op DE steen te gaan staan. Koen heeft vooraf nog wel even getest of de steen wel stevig ligt of niet. 
 
 
 
Wat Henk kan, kan Charley ook...
 
Uiteraard laat Charley zich niet afzeiken door kleine broer Henk, dus heeft hij al zijn moed bijeengeraapt en is hij zonder aarzelen op DE steen gaan staan. Gelukkig waren de kabouters op vakantie ....
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Met dank aan... Monique
 
Al jaren komt Monique ons tijdens vakanties helpen. Veertien jaar geleden was ze nog gewoon gast, de jaren erna werd ze een trouwe vakantiehulp.
 
Monique heeft meegeholpen met het verbouwen van een groot deel van de ranch. En, ieder voorjaar voorziet ze het erf weer van vrolijke bloemetjes.
 
 
 

 
Trektocht mei 2014
  
De eerste trektocht van dit jaar was weer een groot succes. Ondanks dat het weer vooral op zaterdag niet helemaal meewerkte, was het een fijn weekend. Dankzij de GPS zijn we gelukkig niet verdwaald. Wel hadden we hier en daar last van omgevallen bomen op het pad ('Housten, we have a problem ...') of paden die verdwenen waren door de houtkap.
De bedden op de overnachtingslocatie waren nog steeds slecht. In juni doen we het nog eens over.
 
 
 
Tips voor deze nieuwsbrief zijn altijd welkom. Ken je nog andere mensen die het leuk vinden om deze nieuwsbrief te ontvangen, klik dan hier onderaan om het door te sturen.
  
Groeten,
Koen en Margreet

 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.