Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF OKTOBER
 2022
 
Ultraspoed voor mensen met ALS
Ultraspoed voor mensen met ALSSpeciaal voor onze cliënten met ALS hebben wij een nieuwe, nóg snellere spoedprocedure in het leven geroepen. Hiermee snijden we de gebruikelijke aanvraagroute af en combineren we advies en levering in één afspraak.
 
 
Complete communicatiestrategie voor ALS
AlphaCore voor Mind ExpressAlphaCore voor Mind Express is een complete strategie voor mensen met ALS/NMA, met als uitgangspunt een streven naar volwaardige communicatie. Dit kant-en-klare systeem biedt zeer uitgebreide mogelijkheden voor communicatie en bediening.
 
Deze nieuwe versie van AlphaCore is in feite een ‘AlphaCore Plus’: volledig vernieuwd en écht Nederlands. Lees verder...
 
Sensory Eye FX 2
Sensory Eye FX 2Sensory Eye FX, de populaire software voor beginnende gebruikers van oogbesturing, heeft een opvolger gekregen, met meer persoonlijke opties en regie voor de gebruiker.
 
Sensory Eye FX 2 biedt 30 aantrekkelijke activiteiten voor het spelenderwijs ontwikkelen van essentiële visuele vaardigheden. Deze activiteiten zijn helemaal zelfstandig op te starten door de gebruiker zelf. Daarnaast zijn er interessante nieuwe functies bijgekomen, die kunnen helpen de interactie te stimuleren en de betrokkenheid te vergroten.
 
 
Communicatiehulpmiddel en knoppenpaneel in één
Italk4Nieuw in onze webshop: Italk4 is een eenvoudig hulpmiddel met vier spraakknoppen voor beginnende communiceerders. Dankzij de ingebouwde microfoon maakt u in een handomdraai uw eigen spraakopnames. Maar de knoppen van de Italk4 zijn ook te gebruiken als schakelaars, voor het bedienen van elektrische apparaten of speelgoed. Voeg bijpassende spraak of geluiden toe voor extra leuke en leerzame activiteiten.
 
 
In één oogopslag
CARY BaseNieuw in onze webshop: CARY Base is een hulpmiddel voor mensen cognitieve problemen door bijv. Dementie, NAH of een psychiatrische stoornis. CARY Base laat in één oogopslag zien hoe laat, welke datum, welke dag van de week en welk dagdeel het is. Daarnaast toont CARY Base de belangrijkste gebeurtenissen van de dag en geeft herinneringen wanneer die beginnen. CARY Base is op afstand te beheren, spreekt in meerdere talen (waaronder ook Turks en Arabisch), is MDR gecertificeerd en kent geen bijkomende abonnementskosten.
 
 
Petitie ISAAC-nf: "Vergoed alle spraakcomputers: iedereen een stem!"
Petitie ISAAC-nfBelangenvereniging ISAAC-nf heeft een petitie opgezet om aandacht te vragen voor het probleem dat spraakcomputers steeds vaker worden afgewezen voor vergoeding.
 
Lees meer over de petitie én persoonlijke verhalen over de impact van zo’n afwijzing op www.isaac-nf.nl/vergoeding-oc-middelen. Tekent u ook?
 
Oogbesturing op de Intensive Care
Oogbesturing op de Intensive CareIn het nieuws:
"Patiënten die op de Intensive Care aan de beademing liggen, kunnen niet praten en vanwege lichamelijke zwakte of een aandoening niet volledig bewegen. Om te zorgen dat zij tóch kunnen communiceren, maakt Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg als eerste ziekenhuis in Nederland structureel gebruik van oogbesturing als communicatiehulpmiddel."
 
 
De belevingswereld van mensen met Dementie
DementieOnlangs volgden de adviseurs van ons Interactief Snoezelen-team een inspirerende workshop over dementie, gegeven door ergotherapeut en dementiedeskundige Annemarie Bolder. Wij krijgen steeds vaker vragen vanuit de ouderenzorg over de manier waarop onze interactieve materialen inzetbaar zijn voor mensen met dementie. Denk hierbij aan onze interactieve projectiesystemen en snoezelruimtes. In een zeer interactieve workshop hebben we veel nieuwe inzichten opgedaan, die we graag met u delen!
 
 
Workshops
WorkshopsVoor de komende maanden staat er nog een viertal workshops op het programma. Doet u mee?
 
18 november Basiscursus ALOHA
25 november Basiscursus TouchToTell
2 december Basiscursus Snap+Core First
9 december Workshop Oogbesturing
 
 
Van Geldrop naar Helmond
Vorige maand is onze vestiging Zuid verhuisd. We hebben het pand in Geldrop verlaten voor een mooi nieuw kantoor in office center Place for Bizz in Helmond. Het nieuwe adres is:
 
rdgKompagne locatie Zuid
Steenovenweg 5
5708 HN Helmond
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes en tips. Zoals dit ontroerende filmpje van Nathan die met zijn Tobii “Ik hou van jou” zegt tegen zijn moeder.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.