Bethlehemkerk Nieuwsbrief       
Januari 2016 nr. 01

Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
600 Jaar kerk
 
Aktie Kerkbalans 2016
 
AH Kerkelanden helpt de Voedselbank. Help mee!
 
Week van gebed
 
Concert voor Ghanagangers
 
Hospice Kajan
 
Gespreksgroep Zuiderheid: religie en geweld
 
ABC van het geloof
 
 
 
"Doop en nieuw leven"
 
Voorganger:
ds. Erik van Halsema
 
 
Lied van de week
 

10 januari 2016 – Eerste zondag na Epifanie

LB 605 – De toekomst is al gaande

Op de eerste zondag na Epifanie wordt elk jaar gelezen over de doop van Jezus in de Jordaan. Hoewel het kerkelijk jaar die doop en verzoeking in de woestijn uit elkaar legt is het van belang om die samenhang toch herkenbaar te houden, zoals dat ook in de Bijbel gebeurt. Dat kan met het lied voor deze zondag.

Dit lied is eigenlijk voor de paastijd geschreven. Maar het is opvallend hoe dit lied van Inge Lievaart, dat eigenlijk geschreven is voor een andere tijd in het liturgisch jaar, juist op deze dag zo passend is. 

Pieter Endedijk, www.kerklied.net.

Lees meer...

 
 
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
600 Jaar kerk in Hilversum
 
 

In maart is het 600 jaar geleden dat Hilversum een zelfstandige kerk kreeg.

Op de plaats waar de Grote Kerk staat, aan de Kerkbrink, werd een kapel gebouwd ‘ter ere van de Almachtige God, de heilige maagd Maria en de heilige Vitus.’ Met gelovigen uit alle kerken in Hilversum wordt het jubileumjaar geopend op zondag 17 januari met een viering in de Grote Kerk.

Lees meer...

 
Aktie Kerkbalans 2016: "Mijn kerk..."
 
Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. 

Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Uw kerk kost geld. Daarom is er de actie Kerkbalans.

Zondag 10 januari 2016 geeft kerkrentmeester Peter den Uijl, na de zondagsviering een korte toelichting.

 
 
 
AH Kerkelanden verbouwt en helpt de Voedselbank. Help jij ook een handje?
 
De Albert Heijn in Kerkelanden wordt dit weekend verbouwd. Daarvoor gaat de winkel een paar dagen dicht. De supermarktmanager heeft alle versproducten aangeboden aan de voedselbank. Die kan veel gezinnen, die het hard nodig hebben, hiermee helpen.
 
Maar de voedselbank heeft een paar extra handen nodig om te helpen. Wie kan a.s. zaterdag om 16:00 uur een handje komen helpen bij het inladen. Vele handen maken licht werk.
 
De voedselbank komt met een vrachtwagen. Maar heeft vier mensen nodig die van 16:00 tot ongeveer 18:00 uur helpen om in te laden.
 
Wie o wie wil helpen om deze klus te klaren? Opgeven kan bij Corné van Zandwijk (chvanzandwijk@gmail.com).
 
 
Week van gebed
 
 
 

De Week van Gebed van 17 - 24 januari is de gelegenheid om als christenen van allerlei kerken en groepen elkaar te ontmoeten en samen te bidden.

Op zondag 17 en 24 januari zal er aandacht voor zijn in de ochtenddienst.

Daarnaast is er elke avond om 19:30 uur een gebedsbijeenkomst in een van de kerken. Kom je ook? Waar en wanneer lees je hier...

 
Benefietconcert School in Ghana
 
Zet u het in uw agenda? Op vrijdag 15 januari is er een benefietconcert voor de Ghanagroep, met o.a. het jongerenkoor ‘Snowe’ en een gelegenheids-Klezmerformatie. Een uniek, eenmalig concert met als primeur de eerste uitvoering van een stuk, geschreven door Jessica van den Tol, een van de Ghanagangers.
Toegang 10 euro, kinderen 5 euro. Zie ook de bijlage bij deze nieuwsbrief.
 
Collecte voor Hospice Kajan
 
 
Op 10 januari houdt het College van Diakenen een collecte voor Hospice Kajan. Al veertien jaar wil het hospice uitkomst bieden aan mensen in de laatste levensfase die – bijvoorbeeld doordat ze intensieve zorg nodig hebben – niet thuis kunnen sterven. Door opname in Kajan kunnen zij alsnog in een huiselijke omgeving op een waardige manier afscheid nemen van het leven.
 
Gespreksgroep Zuiderheide:
religie en geweld
 
Op 14 januari komen we 15.30 uur samen in de vergaderzaal op de eerste verdieping van  Zuiderheide. We hebben ditmaal een pittig thema: religie en geweld. Volgens velen zou onze aarde er beter uitzien als er geen religie was, want dat leidt maar al te vaak tot geweld. Hoe kijken wij hier tegenaan?
 
Kennismaking ABC van het geloof
 
 
Op woensdag 13 januari is de eerste bijeenkomst van een Alpha-achtige kennismakingscursus, bedoeld voor iedereen die meer wil weten van het christelijk geloof. Met gezamenlijke maaltijd, inleiding en groepsgesprek.
 
Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl