Februari 2016

Nog meer thuiskomen in mijzelf is een van mijn voornemens voor dit jaar. Dit proces was in 2015 al in volle gang, de cirkel is echter nog niet rond. Ik hoop dat de "9-energie", de energie van voltooiing, die vanuit de numerologie hoort bij 2016 hier behulpzaam bij kan zijn. Het is zo makkelijk gezegd. Maar wat betekent dat eigenlijk thuiskomen en wie is mijzelf? Er zijn momenten geweest dat ik hierop het antwoord dacht te weten. Maar naarmate ik dichter bij de kern kom, ben ik daar minder zeker van en vraagt ieder nieuw inzicht om finetunen en het bijstellen van beelden. Soms gaat het over het (opnieuw) maken van verbindingen, terwijl op andere momenten er juist iets losgekoppeld mag worden. Om dit alles in al zijn facetten te doorleven en te integreren zal er hoe dan ook veel rust, ruimte en innerlijk werk nodig is. Een interessante uitdaging voor iemand die vooral gewend is om te doen. Zodra ik de afgelopen maand de benodigde randvoorwaarden "aanvroeg" bij het universum, werden er prompt in de dagen daarna verschillende afspraken afgezegd en verschenen er lege pagina's in mijn agenda. Nu zou je denken dat is goed geregeld, je krijgt wat je hebben wilt. Maar in plaats van gretig gebruik te maken van die vrijgekomen tijd, raakte ik min of meer verlamd door paniek dat de flow stopte. Blijkbaar vertrouw ik er nog steeds niet op dat er onder aan de streep in het grote geheel goed voor me wordt gezorgd. Of is dit slechts een steeds weer terugkerende afleidingsmanoeuvre en wordt er iets diepers gemaskeerd, zoals vormen van zelfsabotage en vluchtgedrag voor de veranderingen die komen gaan of de (oude) pijn die in mijn thuis ligt opgeslagen? In elk geval gingen de "vrije" dagen voorbij met het doen van onzinnige dingen en het managen van mijn onrustige gevoelens in plaats van in te gaan op de onuitgesproken uitnodiging om innerlijk te studeren in het realiseren van mijn wensen en verlangens. Zou het een grapje van de kosmos zijn geweest om er in een tegenreactie voor te zorgen dat mijn agenda in no-time weer meer dan goed gevuld is? Zo goed dat er de eerste weken weinig tijd over zal blijven om met mezelf de diepte in te gaan. Dat stemt verdrietig. Het confronteert mij met een gevoel van gemiste kansen en spijt over de onzorgvuldig jegens datgene wat mij liefdevol gegeven werd. Niet fijn, maar wel een waardevolle spiegel en tevens ook een stimulans. Het heeft aangezet tot het pro-actief reserveren van me-time zodat ik me alsnog kan wijden aan het volgen van de weg naar huis, de weg naar mijn eigen multidimensionale (binnen)wereld. En in plaats van dit als een bijna onontkoombaar "moeten" te ervaren, kan ik het steeds meer zien als een welkom, creatief en meditatief ontwikkelproces.

AGENDA 2016
In de afgelopen maand heb ik weer data gepland voor verschillende (vervolg)workshops, (specialisatie)trainingen en opleidingen, die plaats gaan vinden in 2016. Je treft deze in de agenda op de Coach-Inn website. Mis je nog een bestaande activiteit, die je dit jaar graag zou willen volgen of wil je me uitdagen tot het organiseren van een nieuwe (thema)workshop of opleiding laat het me dan weten. Je kunt me hiervoor en natuurlijk ook voor het maken van een afspraak voor een (coach)consult bereiken op 033-4451480 of via info@coach-inn.nl.

10 FEBRUARI KARAKTERSTRUCTUREN SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN
Kennis van de karakterstructuren is handig voor een ieder die met mensen werkt. In de 2,5 dag durende snelkookpan "Karakterstructuren systemisch en energetisch bekeken" die op 10 februari van start gaat maak je je kennis met zes verschillende "maskers" die opgezet worden als iemand onder druk komt te staan, je krijgt inzicht in jouw eigen defensiemechanisme(n) en leert welke energetische en systemische interventies mogelijk zijn om jezelf of anderen te ontdoen van deze belemmerende reflexen.

18 FEBRUARI COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Op 18 februari begint de vijfdaagse training Coach-Inn-Systemen. Een opleiding waarin je op een praktische manier jezelf die theorie, vaardigheden en attitude eigen maakt, die nodig is om (kleine) familie- en organisatieopstellingen te begeleiden in jouw dagelijkse (werk)praktijk

16 MAART INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
16 maart staat in het teken van de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen, waarin je een levensvraag kunt uitwerken met behulp van een familieopstelling. Er is tijdens deze dag nog ruimte voor vraagstellers en representanten.

BOEKENTIP
In het boek De weg door de kelken neemt Sara Minken je eerst mee naar de binnenlanden van Peru, waar zij onder leiding van een sjamaan een intensieve retraite meemaakt. Daarna beschrijft zij innerlijke ervaringen op haar weg naar liefde, licht en eenheid, die een spiegeling kunnen betekenen in iemands eigen proces. Het boek is meeslepend geschreven. Als je er eenmaal in begint dan is het moeilijk om weg te leggen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Voor het Coach-Gourmet zie www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.