Nieuwsbrief
September 2015
 

 
Einde van de zomer
  
Het was een heerlijke zomer: best lekker weer, veel gasten, weinig blessures en veel heerlijke ritten gemaakt. Het is nu tijd voor een paar daagjes uitrusten en dan weer klaar maken voor een druk najaar.
 
Met de paarden gaat het heel goed. Ze zijn in topvorm en zien er ondanks de drukte van de afgelopen maanden nog erg goed uit. De kudde is uitgebreid met een nieuw paard, Banjo. Andere nieuweling Dries is helemaal ingewerkt en is de hele zomer ingezet als gidspaard voor Margreet.
 
Naast alle ritten hebben Koen en Monique deze zomer flink geklust op het erf om ons het werk in de winter wat makkelijker te maken. En ook Melinda was er weer om te helpen met de dagelijkse klussen en om Banjo te rijden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Even voorstellen: Banjo

Dit is Banjo, onze laatste aanwinst. Banjo is een 11-jarige ruin van ca.1m60 groot. Hij is een vriendelijk paard, maar een beetje nerveus als er andere paarden in de buurt komen. De komende tijd zal vooral Koen met Banjo rijden.
 
 
 
Er was er één jarig .....
 
Het liefst wilde Koen zijn verjaardag dit jaar overslaan, maar ja, daar hadden Vera, Angela en Marita een andere mening. Er ging wat voorbereiding inzitten, maar het resultaat was geweldig: een medley met liedjes over o.a. Koen uitgevoerd door Vera, Angela en invaller Monique.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoe het allemaal begon ..... deel 5
 
 
Verhuizen naar een andere locatie betekent ook dat er nieuwe routes uitgezet moeten worden. Kant en klare routes bestaan helaas niet, dus moesten we er zelf met kaart en kompas op uit om de routes uit te zetten. Gelukkig waren de eerste gasten niet te beroerd om samen met Margreet door de bossen te dolen om zo de omgeving te leren kennen.
 
Soms leverde het uitzetten van de routes problemen op: paden die niet meer bestonden of nieuwe paden die nog niet op de kaart stonden. Of paden die veel te begroeid waren geraakt en waar we niet meer verder konden. Omkeren met het kleine gidspaard Lister was dan nooit zo'n probleem, met de grote Goliath en nog grotere Nikias die er achter reden was dat vaak wat lastiger.
 
En toen Margreet de routes had uitgezet, moest Koen ze nog leren kennen. Gewapend met routebeschrijving (1e pad links, 3e pad rechts, etc.) en, heel belangrijk, telefoon ging ook hij op pad om het bos te leren kennen.
 
 

wordt vervolgd ......


 
 
 
Paard van de maand: Dries

Dries is sinds maart bij ons en verdient het om nu al paard van de maand te zijn. Hij is een 6-jarige ruin, kruising draver/fries en pas sinds deze winter onder het zadel.
 
De hele zomer heeft Margreet hem gebruikt als gidspaard en dat doet hij heel goed. In stap en galop zit hij heerlijk. Aan zijn draf moet nog een beetje gesleuteld worden. Als hij zich concentreerd op een mooi verzameld drafje, dan wil je kilometers doordraven met hem. Helaas heeft hij een spanningsboogje van een seconde of vijf en dan is hij weer afgeleid en valt hij terug in een hobbeldrafje.
 
We zijn blij met Dries!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tot binnenkort?

Groeten,
Koen en Margreet