Markt Frederiksoord Nieuwsbrief
  Juli 2014     Aanstaande zaterdag, 5 juli, is het weer markt.
 
De markt in de vakantieperiode
De markt gaat in de vakantieperiode grotendeels gewoon door. Alleen de bakker en de kruidenier zijn op 26 juli en 2 augustus niet aanwezig op de markt. De anderen komen allemaal wel de hele zomer.

 
Nieuwe producten op de markt
 
- Glutenvrije fusilli pasta van 100% volkoren rijst.
 
- Lindehoning uit Groningen.
 
- Kadokaasjes van kaasboerderij Langebaan uit Blesdijke
 
- Notenrepen met o.a. cranberry's
 
 
 
AANBIEDINGEN VOOR ZATERDAG 5 JULI
ELZASBOL normaal € 2,80  NU VOOR € 2,49
 
ROGGEBROOD 500 GR GESNEDEN normaal € 2,25  NU VOOR € 1,99
 
Schoonebeker Heideschapen van de schaapskuddes
 
Richard van Pelt van de biologische vleeskraam op de markt:
 
Sinds kort verkopen wij ook rechstreeks het vlees van de Schoonebeker Heideschapen uit onze kuddes. Deze schapen lopen samen met de herder in natuurgebieden in het noorden van Nederland.
Oersterke gezonde dieren, die de hele dag buiten lopen en zeer diverse voeding krijgen in de vorm van grassen, kruiden, takken en bladeren. Doordat deze dieren niet gefokt zijn voor vleesproductie en in natuurlijke omstandigheden gehouden worden is hun vlees heerlijk zacht van smaak.
Schapenvlees heeft in Nederland de naam sterk van smaak te zijn, dit is gedeeltelijk onterecht. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door wat de schapen eten. In de landen om ons heen wordt schapenvlees erg gewaardeerd. Wij nodigen u dan ook graag uit om het vlees van de schapen te proberen. 
Ook kiezen wij er bewust voor geen lamsvlees van de kuddes te verkopen maar van jaarlingen of ouder. Omdat het vlees van onze dieren, ook als ze al wat ouder zijn, nog steeds heerlijk zacht van smaak is, vinden wij het niet noodzakelijk om onze lammeren te slachten.
Omdat de ramlammeren niet bij de kudde kunnen blijven, zetten wij ze bij elkaar als groep in een apart deel van een natuurgebied. Als ze tussen de 1 en 2 jaar zijn halen wij daar dan een aantal uit als dat nodig is. Zo hoeven we niet alles in 1 keer te verkopen en kunnen de rammen nog lekker doorgrazen in de natuur!
Onze schaapsherders zijn zelfstandige ondernemers, die geen tijd hebben voor het verkopen van het vlees van hun kuddes. Al hun tijd wordt opgeslokt door het hoeden van de kudde en het vinden van nieuwe plekken met voedsel. Door het kopen van het vlees van de schaapskuddes steunt u deze manier van bestaan, wij geven onze herders een hogere vergoeding voor het vlees dan zij normaliter zouden krijgen bij een willekeurige slager.
Voor het assortiment: lees meer op de site van 'vlees van de woeste grond'.
Naast het Vlees van de Woeste Grond verkopen wij ook het biologische vlees van Arkema uit Noordbroek (Rund, Varken en Kip) en biologisch vlees van melkschapen en lammeren van De Sterke Akkers uit Dalen.

Contact info:
Richard van Pelt
06-21246108
info@vleesvandewoestegrond.nl
www.vleesvandewoestegrond.nl