Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven
Nico_5075knip.jpg
Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter Blog

 

Geachte relatie,
De financiële wereld is flink in beweging. Grote onzekerheid in Europa is het gevolg. De huizenmarkt staat onder druk voor verkopers. Kopers verkeren in grote onzekerheid bij het aankopen. Lees hieronder mijn visie wat u kunt doen. Er zijn diverse oplossingen.

Eigen ID-kaart voor kinderen heeft rare gevolgen. Als je als moeder met eigen naam met je kind bij de douane staat moet je aantonen dat het je kind is! Lees mijn oplossing.

Scheiding, soms ontkom je er niet aan. Snel en adequaat aanpakken is de beste manier, ook voor de portemonnee. Zeker als financieel expert kun je veel toegevoegde waarde leveren. Hieronder benoem ik de voordelen van mediation.

Voor onze ambassadeurs, kijk op klantaanbrengen, wat het u oplevert.

Welkom bij Van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld april 2012

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand


Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog


Groene kaart in buitenland noodzakelijk
Gaat u met de auto naar buitenland, zorg dan voor een geldige groene kaart. Dit is in buitenland het bewijs dat u verzekerd bent.  Zonder deze kaart wordt u vaak niet geholpen bij een ongeval of pech. Ben u deze kwijt? Even een belletje naar ons kantoor en wij printen deze voor u uit.


Eigen paspoort of ID-kaart voor kinderen, voorkom vervelende gevolgen.
Zoals u wellicht weet, dient elk kind dit jaar over een eigen ID-kaart of paspoort te beschikken. Gaat u op reis naar het buitenland met uw kinderen, dan kunnen er problemen ontstaan. Gebruikt u als vrouw uw eigen achternaam op reis met uw kinderen, zorg dan dat uw kind een uittreksel van uw gemeente bij zich heeft. Bij de douane, vooral in het buitenland moet u aantonen dat het uw kind is en dat kan vaak niet omdat de achternamen verschillen.

Heeft uw kind geen eigen ID-kaart of paspoort, dan kan het kind NIET naar buitenland reizen. U komt niet in aanmerking voor een noodpaspoort. Op tijd regelen voorkomt deze ellende.

Tip, kijk de reisverzekering na of uw kind daarbij vermeld staat. Dan is het ook verzekerd.


Scheiding, met mediation kom je verder dan met advocaten
Scheiden is uitermate vervelend en heeft vaak grote gevolgen, zowel emotioneel en als financieel. Steeds vaker worden wij ingeschakeld bij een scheiding. Immers de financiële gevolgen moeten door professionals berekend worden. Bij ons bent u verzekerd van gecertificeerde mediators tegen een betaalbaar tarief. Juist een goede mediator kan voorkomen dat u financieel leegloopt. Als beiden een advocaat nodig hebben, kost dit per advocaat vaak € 250 per uur of meer. En advocaten beperken zich helaas nog al te vaak niet in de uren. Dit heeft tot gevolg dat de advocaatkosten zomaar boven de € 10.000 uitkomen. Helaas blijkt ook nog vaak dat de advocaat onvoldoende thuis is in financiële en verzekeringszaken. Die experts moeten weer ingehuurd worden. Dit kunt u voorkomen met inschakeling van een gecertificeerde mediator.

Het tarief van een mediator bedraagt ongeveer € 125 per uur en vaak is een prijsafspraak mogelijk. Iets wat bij advocaten bijna niet voorkomt. Met een vaste prijsafspraak weet u exact waar u aan toe bent. En alle financiële expertise is in één huis.

Als er kinderen zijn, is een goed doordacht ouderschapsplan van groot belang, De rechtbank hecht hier grote waarde aan. Heeft u kinderen boven de 12 jaar en onder de 18 jaar, hou er dan rekening mee dat de rechtbank ook het verhaal van de kinderen wil horen. Een ouderschapsplan is ook van belang als u samenwonend bent.


Bedrijfsfinanciering, oplossingen voldoende. Ook voor ZZP’ers
Bedrijfsfinanciering wordt steeds lastiger. Vaak maakt de ondernemer een beperkte aanvraag samen met de accountant voor een aanvraag bij de eigen bank. Dit onder het mom van ze kennen mij  en mijn bedrijf toch al? Maar ook de huisbankier wil een 100% goed onderbouwde aanvraag zien. Dus struikelt hier de aanvraag al. Met dit beperkte plan naar een andere bank gaan is geen overweging meer.

Wij pakken dit anders aan. Door de specialistische en unieke quickscan methodiek ontvangt de ondernemer een snelle analyse over de haalbaarheid van de financieringsaanvraag. Van Koesveld onderhandelt vanuit het ondernemersbelang met meerdere financiële instellingen, waaronder ABN AMRO, ING, Rabo, SNS, Deutsche Bank wat direct resulteert in een scherpere aanbieding.

Wij kunnen voor bedrijfspanden en werkkapitaal de financieringsaanvraag verzorgen. De kosten worden op basis van “no cure, no pay” in rekening gebracht.  Lees verder.


Woning kopen? Zeven waardevolle supertips
Een woning kopen kan dat nog? Dit is een goede vraag.  De markt zit muurvast als we de berichtgeving mogen geloven. Volgens de meest recente onderzoeken zullen de komende jaren de gemiddelde huizenprijzen nog verder dalen. En wat gaat er gebeuren met de hypotheekrente aftrek?

Wij helpen je met tips om ervoor te zorgen dat je als aanstaande woningkoper in deze tijd een goede beslissing neemt. Lees verder. 

Video Een woning kopen, kan dat nog?


Hypotheekadvies is nooit gratis, dat bestaat niet!
Een financieel advies krijg je van drie soorten adviseurs:
- de adviseur van de bank
- de adviseur van een adviesketen
- de zelfstandig adviseur

Zij geven allemaal een zo goed mogelijk advies, maar er is een groot verschil: de onafhankelijkheid en de wijze waarop de adviseur geld verdient. Lees verder.


Bent u nog in het bezit van een woekerpolis? Maak schoon schip
Weer breed in de media. De grote schoonmaak lijkt begonnen voor wie toch nog een woekerpolis heeft. Een sluipmoordenaar in uw portemonnee. Lees verder.

 

De Duokoop erfpachtregeling is van start
Hiermee koopt en verkoopt een huis gemakkelijker. Meer financiële speelruimte is het belangrijkste voordeel. De komende maanden gaan wij als enige in Nederland hiermee van start.

Ben u makelaar en wilt u uw huizen hiermee te koop aanbieden, neem dan contact met ons op. Lees verder.  

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin