Beste fans,

Het jaar is afgelopen week afgesloten met het Nederlandse Loterij NK tennis, een mooie afsluiting van een geweldig jaar! Diede heeft vele hoogtepunten bereikt en een mooie groei doorgemaakt. Nu een korte periode bij komen, nagenieten en natuurlijk trainen alvorens ze richting Australië vertrek.

Sinds de vorige nieuwsbrief is er veel gebeurd. We proberen de fans middels kwartaal nieuwsbrieven op de hoogte houden. Wil je echt (bijna) van dag tot dag op de hoogte blijven? Volg dan Diede haar atleten facebookpagina en zie vele foto’s, nieuwsfeiten en zelfs vlogs voorbijkomen. Je hoeft geen facebookpagina te hebben om haar pagina te bezoeken.
WK doubles
Eind november wonnen Diede en Marjolein Buis in eigen land de Wheelchair Doubles Masters. In de finale in het Gelderse Bemmel versloeg het als eerste geplaatste koppel landgenote Aniek van Koot en de Duitse Sabine Ellerbrock (6-2, 6-4). Vorig jaar won Diede de Doubles Masters ook al, maar toen met een andere partner. “Dat was toen heel speciaal, maar om het in Nederland te winnen, met het thuispubliek achter ons, maakt het extra bijzonder.” Aldus Diede.

 
WK Singles

Diede heeft begin december in het Engelse Loughborough de Singles Masters gewonnen. In de finale rekende de nummer twee van de wereld af met ranglijstaanvoerder Yui Kamiji uit Japan; 7-5, 6-4. Voor De Groot is de officieuze wereldtitel de bekroning van een geweldig jaar!
NK Singles
Afgelopen week werd Diede in Rotterdam Nederlands kampioen in de single. Een mooie manier om het sportieve jaar af te sluiten. Hierbij Diede over haar bijzonder mooie jaar.

 
Diede vlogt
Vlog US Open
Diede start met een serie vlogs over haar leven als proftennisser. In deze aflevering neemt ze de kijker mee achter de schermen van de US Open. Diede maakte in september haar debuut op de US open. Zij stond in de finale tegenover Kamiji, helaas verloor Diede met 7-5, 6-2) in de dubbel ging Diede samen met partner Marjolein Buis als winnaar richting huis.
Vlog Masters
Diede heeft ongekend succesvolle weken achter de rug, met wereldtitels in het enkel- én dubbelspel. In haar nieuwste vlog praat ze je uitgebreid bij en biedt ze weer een mooi kijkje achter de schermen!
Sportgala

Vandaag vinden de jaarlijkse NOS NOC*NSF sportverkiezingen plaats. Samen met Jetze Plat en Jeroen Kampschreur is Diede genomineerd en maak zij dus kans op de titel: Paralympische sporter van het jaar 2017. Het gala wordt vanavond op NPO1 vanaf 20:35 uur uitgezonden.
Esther Vergeer foundation ambassadeur
Op 1 november is Diede officieel gepresenteerd als ambassadeur van de Esther Vergeer  foundation. Diede zet zich als ambassadeur voor de Foundation in om kinderen met een lichamelijke beperking te enthousiasmeren voor rolstoeltennis. Diede: “ik weet als geen ander wat sport kan betekenen in je leven. In 2004 deed ik voor het eerst mee met een clinic, georganiseerd door de Esther Vergeer Foundation en kijk waar ik nu sta! Ik draag dan ook graag mijn steentje bij om nog veel meer kinderen aan het sporten te krijgen”. Esther: “De foundation zet zich iedere dag in om kinderen met een lichamelijke beperking ‘gewoon’ te laten sporten. Sport zorgt er niet alleen voor dat je fysiek en mentaal sterker wordt, maar ook dat je zelfstandiger en zelfredzamer wordt.