Bethlehemkerk Bouwnieuwsbrief
Juni 2015 nr 09
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Verbouwingsactiviteiten

Beleidsavond: Grand Café

Kijkje in de kerk 27 juni
 
Heropenings weekend
 
Over de drempel

Sterbestuur
 
Vaderdag

Bouwblog: Weer veel bedrijvigheid

Kampeerweekend
 

Tijdelijke eredienst locatie zondag 21 juni:
 
Banckertlaan 130,
1215 RH Hilversum
 

Kerkdienst 21 juni
 Kerkdienst 21 juni vindt plaats in de Van Hasseltschool aan de Banckertlaan 130.

Thema van de dienst: "Door de dood naar het leven"

Viering van Woord en Tafel

Eerste lezing:
Job 30: 15-26; 38:1-3
Tweede lezing
Marcus 4: 35-41
 
Aanvang 10.00

Voorganger:


 
Bouwblog deze week:

Weer veel bedrijvigheid

De koster is inmiddels gestart met haar bouwblog. Op die manier houdt zij u op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing. Ook zal zij regelmatig foto’s maken, die op de website gezet zullen worden.

 
In het kader van "verbondenheid tijdens de verbouwing" organiseren wij een kampeerweekend van vrijdagavond 14 tot zondag 16 augustus. We hebben een geschikte locatie, dicht bij Hilversum zodat niet-kampeerders ook langs kunnen komen. Ons doel: op een ontspannen manier samen het weekend door- brengen. Informatie bij Erik Verkerk, Maria Kruithof en Bea Kooi.
Om een idee te krijgen van het aantal kampeerders kunt u zich nu al opgeven bij

BEZOEK ONZE SITE
Verbouwingsactiviteiten
Wat is er deze week in de verbouwing gebeurd?
-de vloerverwarming is aangelegd op het Liturgisch Centrum (LC);
-er is weer veel installatiewerk verricht: elektra, cv en water;
-er is gestuct! Dat geeft meteen een heel ander gezicht;
-wanden in de toekomstige stiltehoek,
toiletten en in de gangen zijn nu mooi strak en wit. Nu is er ook echt iets zichtbaar van hoe het moet gaan worden.
-de zandcement vloeren zijn gestort in de consistorie, toiletten, predikantskamer en op het LC.
 
Beleidsavond Grand Café
Woensdagavond 17 juni hebben we met een groep van ongeveer 25 mensen enthousiast  gesproken over de plannen van de 7  werkgroepen die met het beleid aan de gang zijn gegaan. In 4 rondes kon er met de verschillende beleidsgroepen van gedachten worden gewisseld en werden de highlights benoemd. Er bleken  veel onderwerpen en activiteiten die elkaar overlappen, of elkaar versterken. De kerkenraad gaat  de avond verder uitwerken. Natuurlijk zal de wijkgemeente daarover geïnformeerd worden. 

 
Kijkje in de kerk op 27 juni


Zaterdag 27 juni kunt u tussen 15.00 en 16.00 uur op vertoon van de nieuwsbrief een kijkje nemen in de kerk, om zelf te zien hoe ver de werkzaamheden inmiddels zijn gevorderd.
 
 
Heropenings weekend ...
In het weekend van 2, 3 en 4 oktober vieren we de heropening van de kerk. Afgelopen dinsdagavond is er een groep mensen van start gegaan met een brainstormavond over de heropeningsactiviteiten. De groep bestaat uit Dick de Jager, Francis Tjalma, Anita den Uil, Erik van Halsema, en Dinant Bent. De eerste avond was ook Paul-Dirk van Buuren aanwezig. Er zijn vele ideeën over de tafel gegaan, die zijn gefilterd en vervolgens is een eerste opzet gemaakt. 

Over de drempel bij de buren ...

Het thema zal aansluiten bij het nieuwe jaarthema: “Goede buren – over de drempel”. We willen ons als kerk nadrukkelijker in de buurt profileren, en in het heropeningsweekend zullen we de buurt dan ook betrekken bij de activiteiten. We denken vooralsnog aan een muziekavond op vrijdag, een marktachtige setting op zaterdag, waarbij we de kinderen natuurlijk niet vergeten. Op zondag zal er in ieder geval een feestelijke dienst zijn met onze beide predikanten als voorgangers. De voorbereidingsgroep komt 30 juni weer bijeen om de dienst verder vorm te geven.
 
Sterbestuur ...
Op 28 mei is een overleg geweest tussen de vertegenwoordigers van het Sterbestuur en de architect over de inrichting van de nieuwe jeugdruimte. Als volgende stap mogen vertegen- woordigers van de jeugd met een voorstel komen voor de inrichting van de nieuwe jeugdruimte.

 
Vaderdag ...
Na de snoephartjes waarop de kinderen alle vrouwen in de kerk trakteerden op Moederdag, wacht de mannen in de viering op Vaderdag, 21 juni, eveneens een bijzondere verrassing. Lees meer…

 
Actueel overzicht van alle data en lokaties van onze kerkdiensten tijdens de verbouwing? Lees meer...