Nieuwsbrief december 2012

December 2012, ik denk dat er nooit eerder zoveel over een en dezelfde maand gefilosofeerd, gespeculeerd en geschreven is. De maand waarin de Mayakalender ten einde loopt en de voltooing plaatsvindt van een 13.000 jaar durend proces; de Kundalini energie van de aarde die zich verplaatst van de Himalaya naar het Andesgebergte; een belangrijke verschuiving in een zwaartepunt dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Vele scenario's over dit alles komen aan ons voorbij die variëren van het vergaan van de wereld tot verlichting voor iedereen. Hoe het precies zal verlopen dat weet niemand; een kwestie van doorademen, mee gaan op de stroom en maar ervaren. Later kunnen we vertellen hoe het in werkelijkheid is gegaan en dan is dat wat er is en waarschijnlijk zelfs dat niet. Dikwijls krijg ik de vraag hoe ik me voorbereid op deze periode. Mijn visie is dat we al heel lang met elkaar onderweg zijn in deze energie, misschien hebben we de grootste veranderingen al wel achter de rug. Ik ga er echter wel vanuit dat niets voor niets gebeurt, dus als ik iets tegenkom of iets nou leuk is of niet, klein is of groots, dan probeer ik er de tijd voor te nemen. Want alleen al erbij blijven, verzacht de pijn. Dat wat je nu uitwerkt hoef je straks niet meer te doen. En er is voor mij een innerlijke overtuiging dat daarmee het leven hier en daar in de niet-lineaire tijd alleen maar leuker gaat worden. Na het donker is er licht en na regen komt zonneschijn; voorbij de dualiteit is er eenheidsbewustzijn.

7 DECEMBER: PROFESSIONALISERING ENERGIEWERK
Regelmatig krijg ik van mensen die in de afgelopen jaren de opleiding Vraaggericht Energie Waarnemen hebben gevolgd de vraag of er mogelijkheden zijn om op regelmatige basis onder begeleiding de geleerde vaardigheden te blijven trainen een aanscherpen. Hiervoor zijn de workshopdagen Professionalisering-Inn-Energiewerk bedoeld die eens per kwartaal worden gehouden. Dit kwartaal is dat op 7 december a.s. Ook mensen die bij een ander instituut een training intuitieve ontwikkeling hebben gevolgd zijn op deze dag van harte welkom.

18 JANUARI: VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN
Op 18 januari start er weer een editie van de jaartraining Vraaggericht Energie Waarnemen. Een training waarin je leert om jouw intuitieve kanalen te openen, energie waar te nemen en een praktische vertaling te maken naar jouw dagelijkse praktijk. Onderwerpen die in elk geval aan de orde komen, zijn: het zelf lezen van energie, het begeleiden van innerlijke reizen, visualisaties en geleide fantasie, de energetische kant van karakterstructuren, theorie over chakra's en aura's en kleurenleer.

6 FEBRUARI: VERVOLGOPLEIDING - SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN
Voor diegene die een basisopleiding gevolgd hebben in het faciliteren van familie- en/of organisatieopstellingen en er klaar voor zijn om een verdiepingsslag te maken, start op 6 februari de 5-daagse opleiding Specialist-Inn-Opstellingen. Tijdens de training wordt ingegaan op verschillende werkvormen, het arsenaal aan systemische interventies en vaardigheden breidt zich uit, er is veel ruimte om te oefenen en daarbij die antwoorden te krijgen die je nodig hebt om meer vertrouwen te krijgen in het werken met opstellingen.

25 FEBRUARI: BASISOPLEIDING - COACH-INN-SYSTEMEN
Wil je het zelf begeleiden van familie- en organisatieopstellingen onder de knie krijgen, dan start op 25 februari de basisopleiding "Coach-Inn-Systemen". In deze 5-daagse training maak je jezelf die vaardigheden en theorie eigen, die nodig zijn om kleine en toch diepgaande opstellingen te doen in jouw eigen (werk)omgeving.

BOEKENTIPS VAN DE MAAND
Aangezien het december cadeaumaand is, deze maand twee boekentips.

Soms is het moeilijk om in het gezin van herkomst de juiste taal te spreken, zeker als het gaat om het doorbreken van familiepatronen. Visual writer Kim Ravers heeft dit thema in haar boek "Family Presents" op heldere en geheel eigen wijze verbeeld. Hoe kun je toch omgaan met je eigen genen, zelfs als het geheel onmogelijk lijkt? Een groots verhaal over mogen "zijn" en het overwinnen van bijbehorende familiefrustraties. Herkenbaar voor velen van ons, vertelt in vooral beelden en enkele woorden. Het boek kun je bestellen op haar website.

In het kleurrijke en illustratieve boek Kruidenwijsheid deelt Marjanne Huising haar kennis over de helende werking van alledaagse kruiden, bloemen en bomen. Een boek vol leuke wetenswaardigheden, recepten, (meditatieve) oefeningen en andere praktische toepassingen, dat je dichter bij jouw eigen natuur brengt. En ik kan uit eigen ervaring vertellen dat ook de workshops die Marjanne geeft erg de moeite waard zijn.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.