Crowdfunding: Gør et kunstkup - hjælp klimaet og Galschiøt
 
Galschiøt åbner for salget af solfangerskulpturer til fordel for klimaet
 
  1. Coronakrisen og afsprittede biledhuggere
  2. Crowdfunding skal skaffe 2 millioner kr
  3. Vores hus brænder, og vi vil slukke ilden
  4. Vi sparer verden for 5 millioner kg Co2
  5. Vildt flotte skulpturen 50 til 70% af normalpris
  6. Alle kan være med fra 600 til 6.800 kr
 
Kære 
 
Coronakrisen hærger verden, men vi er stadig i live :-) , dog mere afsprittede end nogensinde. Vi har haft lukket galleriet for gæster, rundvisninger, konferencer, og besøg har været aflyst, så der har været helt roligt på værkstedet, lidt skræmmende men egentlig også meget fedt.
 
Jeg har brugt nedlukningen til at skabe og færdiggøre en helt ny serie af solfanger skulpturer, og vi har puklet med færdiggørelse, støbe, sokle og polere dem. De skal i de kommende måneder sælges i vores nye crowdfundings projekt for at skaffe penge til at lave et gigantisk solcelle anlæg på Galleri Galschiøt, som koster ca. 2 mill kroner.
 
De 2.000 m2 solceller vil producere lige så meget strøm, som 70 familier bruger om året. Det vil gøre vores værksteder, støberier, gallerier, kunstskoler og skulptur produktion, inklusiv transport og happenings rundt i verden helt Co2 neutralt.
 
For klimakrisen er her nemlig også stadigOg Gretha Thunberg har ret, vores hus brænder og vi vil slukke branden på Galleri Galschiøt, dette er min begrundelse for at igangsætte dette kæmpeprojekt. Læs mere i solcelle pjecen.
 
Men vi kan ikke gøre det alene, vi behøver hjælp og åbner derfor nu for salget af de helt unikke solfangerskulpturer. Formålet er at crowdfunde hele beløbet til at etablere det store solcelleanlæg på vores tagflader.

Vi har lavet nogle foreløbige beregninger af, hvor mange kg Co2 man hjælper os med at spare i solcelleanlæggets levetid. For hver krone man køber solfanger skulpturer, hjælper man os med at spare 2,4 kg Co2 (det svarer til den mængde Co2, som en liter benzin udleder). Hvis man køber en skulptur til f.eks. 4.000 kr., kan vi montere solceller, der sparer i alt 9,6 tons Co2 - altså svarende til f.eks. ca. 4.000 liter benzin.
 
Skulpturerne er vildt flotte og Crowdfundings-prisen er nedsat til langt under normalprisen. Alle pengene fra salget går til at købe solceller.  Så der er tale om en win-win situation, hvor man får mulighed for både at:
  • få en fed skulptur, der er et symbol på vedvarende energi, til en meget reduceret pris: 50-70% af normalprisen. Alle skulpturerne er unikke og signeret.
  • støtte at Galleri Galschiøt bliver Co2 neutral
  • hjælpe os med at spare verden for i alt ca. 5.400.000 kg Co2 i anlæggets levetid
 
Priserne på skulpturerne varierer mellem 600-6.800 kr. og bliver solgt efter først til mølle princippet på Galleriet. Salget slutter, når vi har indsamlet beløbet,  og skulpturerne vil derefter kun kunne købes til deres normalpriser.
 
Vi har åbent alle hverdage 9 - 17 og søndag 12 - 16. Ring til os for mere information på 66 18 40 58. 
 
Se pjecen om solcellerne, billeder af solfangerskulpturerne og priser her.
 
Vi håber at se dig i vores coranafri galleri, hvor der er mere håndsprit end rødvin.
 
Kærlig hilsen
 
Jens Galschiøt og Galleristerne på Galleri Galschiøt
 
 
Generel Foto og info her eller hos Galleri Galschiøt, aidoh@aidoh.dk  tlf 66184058 
 

 

Om Solfangerskulpturerne
Mennesket har altid udnyttet og tilbedt solen, som den livsgivende kraft på jorden, og I mange religioner spiller solen og lyset således en helt central rolle. Uden sol intet liv. Vi har siden tidernes morgen udviklet og forfinet vores måder at udnytte solens energi på til f.eks. at helbrede og forhindre sygdomme, til dyrkning af jorden, til at skabe ild osv.

Vi har gennem historien, bl.a. takket være menneskes kreativitet, udviklet og forfinet  metoder at udnytte solens energi på, hvilket bl.a solceller er et resultat af.  Solfangerskulpturerne er en hyldest til solens energi og menneskehedens tilbedelse og udnyttelse af denne kraft. 
Solfanger skulpturerne har et gennemgående tema med et magisk scepter, bestående af bjergarten bjergkrystal, der fanger solen og omdanner den til energi.
 
Scepteret bliver båret af en slags urmenneske eller er monteret alene på en sokkel. Alle kobber skulpturerne er unikke og meget forskellige og i mange størrelser. Priserne varierer derfor også meget. Det eneste man kan være sikker på er, at de er stærkt nedsatte  (se normalprisen i parentesen).
 
Der er 6 forskelige serie af sol skulpturer: Sol-heksen, Sol-sankeren, Alkymisten, Magikeren, Solar plexus og Sol Stenen.
Skulpturerne kan købes for mellem 600 - 6.800 kr. 
 
Sol-heksen
 
Heksen er symbolet på den kvindelige energi, magi og fandenivoldskhed, som er integreret i denne skulptur serie. Skulpturen bliver næsten opløst af farten under sin himmelflugt og bringer tankerne hen på en komet, der drøner hen over himlen. Sol-heksen kan tolkes som et varsel, men det er tvetydigt: det kan både være varslet om gode tider, men også ragnarok.
 
H:65 L:70 B:20 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 6.800 kr.( normalt 18.000kr)
 
Sol- sankeren
 
Sol-sankeren samler energien i en lille pose. Hun er symbolet på den søgende, der gransker naturens resurser og muligheder. Hun er inkarnationen af jordens moder natur og lever i fuldstændigt pagt med naturen og repræsenterer livet i balance med jordens resurser.

H:65 L:30 B:30 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 4.800 - 5.200 kr. (normalt 12-14.000kr)
 
 
Alkymisten
 
Alkymisten er den eksperimenterende sjæl der med teknisk snilde og finurlighed udvikler vores evner til at fange solenergien og bruge den til gavn for alle. Alkymisten er også en blanding af en gal og genial person, der danner grundlag for hele oplysningstiden, og den teknologiske verden vi kender. Alkymisten har både skabt stor velstand, men samtidig skambrugt jordens resurser og skabt klimaforandringen.
 
H:65 L:30 B:30 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 3.800 - 4.200 kr. (normalt 9-10.00kr)
 
 
Magikeren
 
Magikeren er den æteriske version af alkymisten. Magikeren har stor indsigt i sindets krinkelkroge og universets åndelige energier og prøver ved ren ånd at skabe balance i verden
 
H:60 L:20 B:20 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 3.800 kr.(normalt 9-10.00kr)
 
 
Solar Plexus
 
Solar plexus er energifeltet omkring den magiske sol (sten) der danner centrum for alt energi i universet. Solar plexus er også det tredje af de menneskelige chakraer der kaldes ”navlens juvel”, som er tilknyttet følelserne. Harmonien i Solar Plexus er afhængig af en god jordforbindelse.

H:30 L:10 B:10 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 1.500 kr. (normalt 3.800 kr)
 
 
Sol stenen
 
Solstenen er en” lommeversion” af solar plexus figuren, der kan ligge og samle energi i vinduet og få en til at tænke på en verden i balance.

H:8 L:6 B:7 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal  - Pris 600 kr.(normalt 1.200kr)
 
Se flere billeder her
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17. Der er lukket lørdagen og søndag.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
Eksempel på Sol-heksen:
 
Eksempel på Sol-Sankeren:
 
Eksempel på Alkymisten:
 
Eksempel på Magikeren:
 
Eksempel på Solar Plexus:
 
Eksempel på Sol Sten:
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste