Bethlehemkerk                                                   
Februari 2021 nr. 07
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
Een gebaar van betekenis
 
Ziekmelding
ds. Abrahamsen
 
McBeth Valentijnsactie: Voedselbank drive in:
het resultaat
 
Samen online koffiedrinken
op 21 februari
 
Vanuit de Kerkenraad: februari 2021
 
40dagentijd:
Kalender 2021
 
Omgekeerde Paaskalender
 
Paaskaars 2021 bestellen?
 
Veertigdagentijd:
Een spoor van liefde
 
RdB:
Een spoor van liefde
 
Schuldhulpmaatje helpt bij problemen
 
Doneer wat van uw tijd
 
Vijf veelgestelde vragen over de veertigdagentijd
 
 
 
Vieringen
 
1e zondag Veertigdagentijd
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema:
'Een gebaar van betekenis'
 
 
ds. Jetty Scheurwater
 
 
 
Sterretjes
___________________
 
Oproep: Gastgezin
Vanwege een crisissituatie is er de dringende vraag naar een gezin dat de (tijdelijke) opvang van twee kinderen kan verzorgen. De kinderen komen uit één gezin en zijn in de basisschool-leeftijd. Er wordt voor hen zsm opvang gezocht in Hilversum.
__________________
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
Toelichting op de collecten:
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 19 februari
Nieuwsbrief
 
Catechese & stercafé
 
Zaterdag 20 januari
--
 
Zondag 21 februari
ds. Aster Abrahamsen
alleen online
 
Samen online koffiedrinken
 
Maandag 22 februari
--
 
Dinsdag 23 februari
--
 
Woensdag 24 februari
-
 
Donderdag 25 februari
Voedselbank: uitgifte vanuit Bethlehemkerk
 
Vrijdag 26 februari
Nieuwsbrief
 
Catechese & stercafé
 
Zaterdag 27 januari
--
 
Zondag 28 februari
ds. Jetty Scheurwater
alleen online
 
Samen online koffiedrinken
 
Zondag 21 februari
 
Johannes 12: 1-8
 
Maria zalft Jezus
 
Zes dagen voor Pesach ging Jezus naar Betanië, naar Lazarus die hij uit de dood had opgewekt. Daar hield men ter ere van hem een maaltijd; Marta bediende, en Lazarus was een van de mensen die met hem aanlagen. Maria nam een kruikje kostbare, zuivere nardusolie, zalfde de voeten van Jezus en droogde ze af met haar haar. De geur van de olie trok door het hele huis. ...
 
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 4 nr.2
 
 
"Voor de kerk van morgen"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Nu veel mensen weer thuiszitten en de kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk.
 
Ook al zijn de kerkdeuren deze zondag weer gesloten, u bent van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.
 
Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: voorbedegevraagd@bethlehemkerk.nl dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.
 

Zondag 21 februari: Een gebaar van betekenis

Op deze zondag wordt in de kerkdienst het veertigdagentijdproject ‘Een spoor van liefde’
geïntroduceerd. Iedere zondag staat een tekst uit het laatste deel van het Johannes-evangelie
centraal. Jezus bereidt zichzelf en zijn leerlingen voor op zijn dood en opstanding en vooral op de
tijd daarna. Voor de kinderen zijn er leuke verwerkingen die ook geschikt zijn voor thuis.
Deze zondag lezen we uit Johannes 12:1-8, dat Maria olie over Jezus’ voeten giet.
 

 

 
 
Ziekmelding ds. Aster Abrahamsen
 
Ds. Aster Abrahamsen heeft zich in de afgelopen week voor onbepaalde tijd ziek gemeld.
In verband met het ziekteverlof van Aster Abrahamsen verzoeken wij u in dringende situaties contact op te nemen met ds. Jetty Scheurwater en indien zij niet bereikbaar is kunt u mw. Herma Bosma bellen voor pastorale zaken. Voor overige zaken kunt u contact opnemen met de scriba, bij voorkeur via de mail: scriba@bethlehemkerk.nl
 
 
Zaterdag 13 februari: Voedselbankactie:
het resultaat
 
Afgelopen zaterdag 13 februari 2021 hebben we weer een MacBeth voedselbank drive-in actie gehouden. Deze actie heeft ruim 20 kratten aan producten opgeleverd. Dat is weer een prachtig resultaat. Iedereen die heeft meegeholpen met inzamelen en doneren: heel hartelijk dank! Door deze actie kan de Voedselbank weer veel gezinnen van levensmiddelen voorzien.
Tweede zaterdag van de maand
Voorlopig blijven we de actie iedere maand herhalen; het is brood nodig. De McBeth Voedselbank drive in is iedere de tweede zaterdag van de maand. De eerst volgende is dus zaterdag 13 maart 2021 van 10:00 tot 15:00. Laat jij ook je hart spreken?
 
 
 
Zondag 21 februari, Samen koffiedrinken
 
 
Op zondag 21 februari drinken we weer samen online koffie. Dat doen we na afloop van de viering.Thema van de viering is: 'Een gebaar van betekenis' We kunnen hierover in gesprek en hoe wij zelf een gebaar van betekenis kunnen maken in deze vastentijd.
 

Vanuit de Kerkenraad: februari 2021

Verbintenis aan Protestants Hilversum
 
Het doet ons goed om als wijkerkenraad te melden dat ons gemeentelid en onze voormalige wijkpredikant ds. Hanneke Keur op 21 maart a.s. aan de Protestantse gemeente Hilversum wordt verbonden als predikant met een bijzondere opdracht.  Hanneke Keur is sinds begin 2020 in dienst als Geestelijk Verzorger bij Amaris Zorggroep ten behoeve van de bewoners van de locatie Amaris Zuiderheide (en sinds kort ook ten behoeve van bewoners in locaties van Amaris in Nederhorst den Berg) en een ambtelijk binding met de Protestantse gemeente Hilversum wordt nu vereist. 
Het is de wens van Hanneke Keur om de verbintenis te laten plaatsvinden in de Bethlehemkerk te midden van onze gemeente. 
 
Beleidsplan
De kerkenraad heeft gesproken over de beleidsvragen die de AK heeft neergelegd bij de wijken, ter voorbereiding op het bij te werken beleidsplan van de Protestantse gemeente Hilversum. Eerder bent u uitgenodigd om mee te denken en gemeenteleden hebben deelgenomen aan zoom-sessies over de diverse beleidsthema's. Zij hebben zo hun inbreng geleverd aan wat de wijkkerkenraad voor 8 maart moet aanleveren aan de Algemene Kerkenraad. Hoe het verder gaat met de inbreng vanuit onze wijk verneemt u te zijner tijd van ons. 
 
 

40 dagentijd: Kalender 2021

In de Veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij heeft ons laten zien wat barmhartigheid is. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De veertigdagentijdkalender 2021 ‘Ik ben er voor jou’ daagt u uit tot bezinning in de 40 dagen op weg naar Pasen.
 
U kunt een mailtje sturen aan samen@bethlehemkerk.nl of bellen naar 06-42124250. Dan zorgen wij als diaconie ervoor dat hij gratis bij u in de brievenbus komt.
 
Bestellen kan tot en met maandag 15 februari 2021.  Lees meer...
 
DOE MEE MET DE OMGEKEERDE PAASKALENDER
 
Deze week is in de supermarkt de paaskalender in de aanbieding. Een plaat of box met de afbeelding van een kleurige paashaas vol verrassingen voor de veertigdagentijd. Net als bij de adventskalender mag er iedere dag een vakje open voor een kleine traktatie. Dat wijst niet echt op versobering of het moet af te leiden zijn uit het feit dat achter elk deurtje slechts één chocolaatje zit. In ieder geval is de bedoeling van de paaskalender dat je iedere dag iets lekkers voor jezelf pakt. In het kader van de veertigdagentijd lijkt het ons een mooi idee om een omgekeerde paaskalender te gebruiken: een kalender waarbij je niet iedere dag iets voor jezelf neemt maar juist iedere dag iets aan een ander geeft. Een mooie invulling zou kunnen zijn om dagelijks iets apart te leggen voor de Voedselbank. Met een denkbeeldig snoer van producten laten we aan de cliënten van de Voedselbank een spoor van liefde zien en zijn we heel praktisch aan de slag met de zeven werken van barmhartigheid uit het diaconale thema Ik ben er voor jou. De diaconie biedt u wekelijks de mogelijkheid om met dit thema aan de slag te gaan.
 
Als u mee wilt sparen voor de Voedselbank dan kan dat natuurlijk ook door om de dag of in een andere frequentie houdbare artikelen apart te leggen. Op 13 maart en op 10 april bent u weer welkom om in de kerk producten voor de Voedselbank in te leveren. Hebt u meer producten verzameld dan u kunt vervoeren, dan zoeken we daarvoor samen met u een oplossing. Doet u mee? Wij zien u graag op 13 maart of 10 april in de kerk.
 
 
 
Paaskaars 2021 bestellen?
 
Net als alle jaren kunt U ook dit jaar weer huispaaskaarsen bestellen.
Er zijn dit jaar zes verschillende kaarsen (A t/m F).
Hoe kunt u de kaarsen bestellen.
  • Maak op basis van de foto uw keuze.
  • Maak een lijstje met de kaarsen die u wilt bestellen. Bijvoorbeeld een kaars A van 25 cm is A25. Een kaars D van 40 cm is D40. Noteer hierbij de prijs van de kaars (zie tabel).
  • Stuur een email naar annette.van.vliet@hetnet.nl met uw bestelling.
  • Tel het totaal bedrag bij elkaar op een maak dit bedrag over naar de wijkkas
  • U krijgt per email een bevestiging van uw bestelling.
U kunt de kaarsen bestellen tot uiterlijk 27 februari.
 
 
 
Veertigdagentijd ‘een spoor van liefde’
 
Volgende week zondag, 21 februari, wordt in de kerkdienst het veertigdagentijdproject ‘Een spoor van liefde’ geïntroduceerd (Bible Basics).
 
Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.
 
Iedere zondag staat een tekst uit het laatste deel van het Johannes-evangelie centraal. Jezus bereidt zichzelf en zijn leerlingen voor op zijn dood en opstanding en vooral op de tijd daarna. Voor de kinderen zijn er leuke verwerkingen die ook geschikt zijn voor thuis.
RdB: Een spoor van liefde
 
Onder deze titel zal de volgende Rond de Bethlehemkerk (RdB) verschijnen. ‘Een spoor van liefde’ is tevens het thema van onze veertigdagentijd. Iedere zondag staat een tekst uit het laatste deel van het Johannes-evangelie centraal. Jezus bereidt zichzelf en zijn leerlingen voor op zijn dood en opstanding en vooral op de tijd daarna. In deze verhalen zien we een spoor van liefde, wat doorloopt via kruis en opstanding tot en met de dag van vandaag.
 
Voor de Rond de Bethlehemkerk zijn we op zoek naar mooie, gekke, inspirerende, creatieve, korte en lange verhalen van gemeenteleden.
 
Denk bijvoorbeeld aan:
Hoe volg jij dit spoor van liefde in jouw leven? Waar zie je het in terug?
Wat ben je op het spoor gekomen in coronatijd, als het gaat om geloof, hoop en liefde?
En waarin ben je juist de weg kwijtgeraakt?
Maar ook: heb je mooie recepten van gerechten die passen bij de weg naar Pasen?
En: welke hobby’s zijn er deze coronatijd ontstaan onder gemeenteleden?
Welke nieuwe wegen zijn ingeslagen als het gaat om vrijetijdsbesteding?
We zijn benieuwd!
 
Inleverdatum is uiterlijk zondag 21 februari, we zien uit naar u/jouw bijdrage!
Erwinn, Piet, Jetty en Aster: RdB@Bethlehemkerk.nl
 
 
SchuldHulpMaatje helpt bij financiële problemen.
 
Geldzorgen geven vaak stress, waardoor mensen niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, des te beter.
Stap over de schaamte heen, vraag hulp.
Lees meer ...
 

Doneer wat van uw tijd

In de kerkdienst van 7 februari, die is voorbereid door de diakenen, vroegen wij een keer geen geld maar of u tijd wilt vrijmaken om iemand te helpen in
Hilversum.
Sebastiaan Hexspoor vertelde over de tijdcollecte via stichting Present. Op zaterdag 10 of 17 april gaan we als kerk aan de slag. We doneren geen geld maar tijd. Je kunt uit verschillende activiteiten kiezen. Opgeven voor de tijdcollecte kan vanaf 7 februari tot en met 7 maart via deze link:
www.stichtingpresent.nl/hilversum/tijdcollecte/
Op zondag 28 maart na de kerkdienst volgt de instructie voor de deelnemers. Dit is online.
 
 

Vijf veelgestelde vragen over de veertigdagentijd – én de antwoorden

De veertigdagentijd is een belangrijke periode voor christenen. Maar wanneer begint de veertigdagentijd dit jaar en wat is het precies? Wat hebben carnaval en vasten met de veertigdagentijd te maken? En wist je dat de veertigdagentijd niet 40 maar 46 dagen duurt? In dit overzicht vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over de veertigdagentijd.
 
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl graag voor woensdag 20:00