Quote
 Week 7
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
  
Een betrokken werknemer begrijpt wat te doen om te helpen zijn bedrijf succesvol te maken, voelt zich emotioneel verbonden met de organisatie en de leidinggevenden en is bereid om zijn kennis en gevoelens in acties te om te zetten om zowel de eigen prestaties als die van de organisatie te verbeteren.

Gallup Engagemen 2008-2010
 
 
De figuur hierboven uit het Gallup onderzoek in de periode 2008-2010 geeft weer hoe het wereldwijd gesteld is met de werknemersbetrokkenheid. Als je denkt dat Belgische en Nederlandse bedrijven het beter doen dan het gemiddelde dan moeten we je teleurstellen. Bekijk hier de resultaten van onderzoek uitgevoerd door Towers Perrin (sinds 2010 Towers Watson) en je zult zien dat beide landen zich niet superieur moeten opstellen.
 
We hoeven niet verder uit te weiden wat hiervan de gevolgen zijn met betrekking tot de prestaties, het emotioneel welbevinden op de werkvloer, het werkverzuim en last but not least de financiële aderlatingen die hiermee gepaard gaan. Je kunt ze zelf wel opsommen of anders kan je ook verder terecht op de site van David Zinger. Daar kan je trouwens ook een eBook downloaden met nuttige achtergrondinformatie en maatregelen die je kunt nemen om het tij te keren. Kijk zeker ook eens naar de zeer bruikbare en toepasbare tips van Nicholas Sarillo. Hij heeft in een mum van tijd zijn keten van pizza restaurants gemaakt tot het zesde belangrijkste bedrijf in deze sector van de VS. 

De rode draad doorheen alle studies over werknemersbetrokkenheid is steeds dezelfde: de rol van leidinggevenden is onnoemelijk belangrijk om de kloof te dichten. Hoog tijd dus om hieraan wat meer dan gewone aandacht te besteden.
 
 
“To win in the marketplace you must first win in the workplace.”
 Doug Conant, former CEO of Campbell’s Soup

 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.