Welke emoties laat jij verdampen?


In de maand augustus staat de druppelvorm centraal. Deze heeft meerdere betekenissen in een gevarieerd spectrum. Denk hierbij o.a. aan het ontmoeten van diepe emoties, wedergeboorte en in vuur en vlam staan. Het zal een periode kunnen zijn waarin je je wat heen en weer geslingerd voelt, waarbij functionele ups en downs elkaar afwisselen. Je mag je onvoorwaardelijk overgeven aan dat wat er is en het vertrouwen hebben dat het precies goed is.

De eerste helft van de maand zou wel eens wat stroef kunnen verlopen. Ondanks dat het vakantietijd is, kan je toch het gevoel hebben dat jouw leven een beetje in een sleur terecht gekomen is. Mogelijk loop je met je ziel onder de arm, ben je het wachten moe en lijken jouw stappen wat richtingloos. Dit kan gepaard gaan met melancholie en het opnieuw voorbij komen van oude emoties. Laat je (dikke) tranen lopen als die er zijn. Houd je vooral niet in. Daardoor verwerk je namelijk veel oude trauma's. Als je zo'n traan onder de (energetische) microscoop zou leggen, dan komen hele verhalen aan je geestesoog voorbij. Soms gaan deze over het nu, maar het kan ook zomaar een eeuwenoude (archetypische) story zijn. Hoe het ook zij, de herinneringen willen gezien en erkend worden. Het is niet de bedoeling om alle ervaringen nog een keer te herbeleven, maar het gaat vooral om afscheid te nemen van datgene dat je niet meer dient en los te laten wat er klaar voor is. Dit kan ook over bepaalde relaties gaan, die uitgewerkt zijn.

In de tweede helft van augustus is het juist deze vertragende energie die op een diepere laag de behoefte aan inspiratie, warmte en passie in je naar boven haalt. Blinde vlekken worden zo in het licht gezet. Er wordt ruimte gecreëerd voor andere mogelijkheden en nieuwe perspectieven. Deze shift gaat gepaard met geestverruiming. Wees niet verrast als je jezelf ineens terug vindt in een bewustzijnsgebied waar je nog niet eerder geweest bent. Geef toe aan impulsen om te mediteren en energiewerk te doen. Door contemplatie kom je weer een stap dichter bij je kern en kan de vlam van jouw natuurlijke Zijn weer gaan branden; een ontroerend moment waarbij een zuiverend traantje weggepinkt mag worden. Het is een startpunt voor het aan kunnen gaan van nieuwe aardse en buitenaardse verbindingen. Ook al zullen deze aantrekkelijk zijn en aanvoelen als hele oude zielscontacten, toch is het advies om je niet aan deze ontmoetingen vast te klampen. Resoneer op de bijzondere energie van dat moment en verhoog op basis van deze onvergetelijke uitwisseling je frequentie. Blijf echter vooral op eigen benen staan, dan kan je een (innerlijke) relatie aangaan met je eigen essentie. De druppel transformeert dan naar een baarmoeder en voor dat je het weet ben je in blije verwachting; een meer dan gewenste spirituele zwangerschap; een magisch, persoonlijk groeiproces dat wel tot in de kleinste details voldragen moet worden. Zo krijg je helder zicht op de manier waarop je in volledigheid met je ware ik naar buiten kan treden. Als het nodig is dan trek je die ervaringen aan, waardoor je uitgedaagd wordt om nog wat extra schaduwwerk te doen. Dit hoeft niet persé groots en meeslepend te zijn. Het is echter essentieel om ook de kleine aspecten aan te kijken, anders kan je nooit heel worden en val je mogelijk zelfs terug naar lagere niveaus.

Je kan jezelf voorstellen als een prachtige, net geblazen zeepbel, die met fascinerend mooie regenboogkleuren dwarrelt in de lucht. Zorg dat jouw bubbel free-flowing blijft, anders ontstaan er botsingen en spat de bel uiteen. Door de sereniteit en de stilte op te zoeken kunnen de zaden met oude wijsheden ontkiemen. Nieuwe energievelden en matrixen zullen ontvouwen en uitgerold worden naar een tastbare, aardse vorm. Als je het proces de tijd geeft om te rijpen, dan zullen de tranen verdampen en plaatsmaken voor een passievolle, universele vlam in de kleuren helder geel, natuurlijk groen, cyclaam en lichtroze. Het is als de ontwikkeling van een bloem, waarbij de druppelvorm het bloemblad is dat eerst bescherming biedt en later kan openklappen, krachtig en ook kwetsbaar, zacht en gelijktijdig sterk, maar vooral flexibel en rekbaar. Het zal zowel voor jezelf als ook voor anderen nog een verrassing zijn hoe de kern zich ontwikkelt en welke energie uiteindelijk het levenslicht mag zien.

De uitnodiging in deze maand is om samen te werken, samen te smelten en te verbinden daar waar het zinvol is. Dat zorgt voor synergie en synchroniciteit. De radartjes vallen ineen waardoor de Nieuwetijdsmachine kan gaan draaien. Ook hier is opnieuw de waarschuwing van kracht om vooral je bij je eigen leest te houden. Doe je dat niet dan zullen, ondanks de geniale ideeën en de krachtsinspanningen, projecten niet van de grond komen of creaties direct weer opgeblazen worden en uiteen vallen. De feedback of jij/jullie op de goede weg zijn wordt heel direct gegeven. Confrontaties worden daarbij zeker niet uit de weg gegaan. Het geeft de mogelijkheid om tijdig bij te sturen, waardoor je niet onnodig energie verliest. Het mag een energiezuinig proces zijn, waarbij het overigens ook zeker niet de bedoeling is om op de waakvlam te acteren. Ga efficiënt, effectief en liefdevol met je tijd en energie om.

Het mag duidelijk zijn dat ondanks dat de maand wat matjes begint, het zeker geen saaie periode wordt. Er is genoeg te doen waarin jij een zinvolle bijdrage kan leveren als je maar jouw design volgt. Er zijn weer nieuwe tekenen, dat het leven eenvoudiger en minder complex wordt. Dat is voor iedereen onwennig. Het vraagt om "om-denken". Als bij jou het kwartje is gevallen, neem dan het voortouw door vanuit je kern een rolmodel te zijn. In aanvang zal niet iedereen begrijpen dat je ineens niet meer reageert op de druk van oude dogma's, zogenaamde "waarheden" of twijfelachtige ontwikkelingen. Je lijkt standvastiger dan ooit en bent niet meer bereid om voor minder dan jezelf te gaan. Als je je hierin niet laat verleiden en voet bij stuk houdt, dan help je jouw omgeving om ook tot verdiepende inzichten te komen, zodat zij in staat zijn om voor zichzelf de juiste keuzes te maken. Het zijn allemaal wezenlijke voorbereidingen, die nodig zijn om de universele trein, die nu af en toe haperingen kent, in het najaar weer op een prettige manier op de rit te krijgen. Vertrouw erop dat het balletje in de gewenste richting rolt als jij doorgaat met wakker worden en tevens ook dicht bij jezelf en jouw eigen kernwaarden blijft.

Een maand toegewenst waarbij je vanuit opwinding, dankbaarheid en overtuiging de prachtige energie die je ont-dekt hebt van binnen naar buiten uitstraalt, waardoor je jezelf en jouw omgeving in transparant licht zet, voorbij iedere vorm van geheimzinnigheid, manipulatie en onecht zijn.


ENKELE ACTIVITEITEN UIT DE COACH-INN AGENDA:

28 TOT 30 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN
Tijdens deze training doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om opstellingen te kunnen begeleiden in jouw dagelijkse praktijk.

7 SEPTEMBER: ADEM-INN (AVONDWORKSHOP)
Een transformerende, muzikale workshop met een bewust verbonden ademhaling.


BOEKENTIP
Na 10 jaar uitstellen, verscheen de afgelopen maand het boek "Ik, Maria Magdalena - Het verhaal dat 2000 jaar verzwegen werd" van Geert Kimpen op de markt. In deze roman is geprobeerd om een reconstructie te maken van het leven van Maria Magdalena en de boodschap die zij destijds aan de wereld te vertellen had. Ik vond het een boeiend en meeslepend boek en heb het dan ook in een keer uitgelezen. Een ander perspectief met eerherstel voor de in de literatuur zo vaak verguisde vrouw, waarmee haar wijsheid over liefde, in het nu een inspiratiebron kan zijn voor zowel mannen als vrouwen.


RECEPT VAN DE MAAND
Recentelijk was ik op een bruiloft en daar werd een heerlijke broccolisalade geserveerd. Het bleek een recept van de zus van de bruid te zijn. Al feestend werden mij de ingrediënten genoemd. Ik heb ze in het swingen niet allemaal kunnen onthouden. Daags daarna maakte ik deze look-a-like broccoli-appelsalade. Hoewel hij anders smaakte dan op het feest (want daar zat in elk geval ook nog granaatappel in en die kon ik niet krijgen), voeg ik deze salade graag toe aan mijn assortiment.


CONSULTEN
Ik ben tot 21 augustus nog aan het genieten van vrije tijd. Daarna ben je weer welkom voor (Human Design) readingen, opstellingen en (adem)coaching. Wil je een afspraak maken, stuur dan een mail naar info@coach-inn.nl. Je ontvangt dan een paar datavoorstellen in je mailbox. Mijn agenda voor het najaar vult zich erg snel, houd daarom rekening met een wachttijd van 2-3 maanden


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten, die geserveerd worden in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.