MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 19, 6e jrg, 30 okt 2017
FOTO
gevonden op Pinterest
 
(straatkunst)
 
De link in de vorige nieuwsbrief naar de kat werkte niet. Dank je Tryntsje van Vessem voor de tip. Hieronder de foto mét link.

Iedereen linken of toch maar niet?
Ga je in op iedere uitnodiging om te 'connecten' en accepteer je ieder vriendschapsverzoek? Een veelgestelde vraag als het gaat over LinkedIn en Facebook. Ik hanteer al jaren het principe 'ja, tenzij'. En toch ook weer niet. Op Facebook moet ik mensen toch ergens van kennen of een link zien met een groep waar ik lid van ben. Er zijn namelijk teveel nep-accounts. Bij LinkedIn heb ik na de zoveelste hausse van 'netwerken om het netwerken' een ommezwaai gemaakt. Ik ga nu alleen in op uitnodigingen als ze persoonlijk zijn. In mijn blog Nettiquette: connecten doe je natuurlijk persoonlijk leg ik uit waarom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annet van Betuw
Pas op met Like en win op Facebook
Wil je een prijsvraag of een 'like en win' actie op Facebook organiseren? Facebook heeft vrij strikte voorwaarden, want je mag het niet zomaar doen. Rik Keijzer schrijft in een langer maar duidelijk artikel wat er wel en niet mag.
Dat kan ook: gifjes toevoegen
Ook ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om berichten wat extra's te geven. De ene keer een foto, de andere keer een pictogram. Maar een gifje kan natuurlijk ook. In Frankwatching vertelt Monique Boers over de achtergronden van gifjes ('snelle, geluidloze video’s die oneindig afspelen in een loop en die geen afspeelknop hebben') én hoe je zelf bewegende giftjes kunt maken. 
 
Email in real life
Trip en Tyler hebben een aantal 'in real life' video's (Engelstalig) gemaakt, die de moeite van het bekijken waard zijn. Op mijn Facebookpagina deelde ik al 'a conference call in real life', dit is ook een leuke: Email in real-life (3min22).
 
Waar kun je me vinden
Follow Us on Facebook
Follow Us on Facebook
Follow Us on Twitter
Follow Us on Pinterest
Follow Us on LinkedIn
Follow Us on YouTube
Follow Us on E-mail