Nieuwbrief Mei 2014
Nu wel weer redelijk op tijd ligt de jongste nieuwsbrief van MOTORWERK hier in je postvak.
 
Veel plezier ermee!

De derde Jialing JH600B dealer voor verkoop en service is er: de Firma Schulz-Hohenstein Soehne!
Georg Seifert ist in de Duitse zijspanscène geen onbekende.We hebben in deze nieuwsbrief ook al van zijn verre reizen verteld, bijvoorbeeld van zijn deelname aan de Kristalrallye tijdens de laatste winter, in Noorwegen.
 
Zijn enthousiasme kan hij goed gebruiken nadat hij besloten heeft om het derde dealer- en servicepunt voor de Jialing JH600B in Duitsland te worden. Het toeval wil dat hij samen met zijn echtgenote Christa de firma "Schulz-Hohenstein Soehne Nachfolger Georg Seifert" in Duisburg heeft. Goede mogelijkheden dus om ook de verkoop en service van Jialing JH600B zijspanmachines in het programma op te nemen.

Op 5 juni j.l. was het dan zo ver: MOTORWERK en MOTORWERK en Schulz-Hohenstein Soehne hebben offcieel dit feit bezegeld.
 
Gevestigd in Duisburg zijn de gasten en geïnteresseerden vanuit heel Noordrijn-Westfalen hartelijk welkom bij hun om de JH600B eens goed te bekijken en om er een proefrit mee te rijden.
 
Daarvoor is een gloednieuwe JH600B al uitgepakt en op de wielen gezet en staat deze inmiddels als uitstekend bekend staande zijspanmachine voor hun klaar!
 
Het adres: Schulz-Hohenstein Soehne Nachfolger Georg Seifert is:
Geibelstrasse 9-11
D47057 Duisburg
Tel.: 0049 (0) 203/352044
E-Mail: info@shipshop.de
 
Het klassiek mooie WÜNSCHE zijspan is weer leverbaar
Inmiddels genoegzaam bekend: MOTORWERK draagt het klassieke zijspan een warm hart toe. In het tijdschrift "Sidecar Traveller" (hier zijn meer infos) beschrijft de firma Löw Gespanne GmbH hoe men op een heel goede nieuwbouw van het klassieke "WÜNSCHE Gespann" is gestoten.
 
MOTORWERK heeft daarna e.e.a. eens goed nagekeken en ontdekt dat het merkrecht en de toestemming voor nieuwbouw door de erven WÜNSCHE keurig is geregeld. De firma Waldmann Karosseriebau bouwt nu in hoge kwaliteit zowel de zijspanmodellen als de onderdelen daarvoor. 
 
Mocht u interesse hebben in dit zijspan om dit bijvoorbeeld aan een Royal Enfield Bullet of een andere klassieke motorfiets te (laten) monteren, neem dan eens contact met ons op en laat u informeren. Een E-Mail aan ons of een belletje en het wordt geregeld!

Zijspanrijden betekent ook de juiste bandenkeuze...
Klaus Kühnl is in deze nieuwsbrief al eens vaker genoemd. Als "kilometer-vreter" gebruikt hij zijn Jialing JH600B als dagelijks vervoer voor zijn woon-werk-verkeer, maar ook graag tijdens de (winter)vakanties.
 
Daarbij is een zorgvuldige bandenkeuze natuurlijk van groot belang. Veel kilometers rijden betekent ook veel bandenslijtage en daarvoor heeft Klaus een prima oplossing gevonden: je verdeelt de slijtage gewoon over (veel) meer banden!

Wonderlijk, hoe sommige mensen met de eenvoudigste oplossingen veel geld kunnen besparen! Lachen

E.G.T-2014: Hoofdprijs bij de Loterij is een Chang Jiang 750!
MOTORWERK heeft besloten om een kersvers uit China aangekomen Chang Jiang 750 ter beschikking te stellen aan de traditionele loterij die tijdens het Euro Gespann Treffen 2014 in Weisswampach (L) gehouden wordt.
 
Het Euro Gespann Treffen (EGT) vindt dit jaar plaats van 29 t/m 31 augustus.
 
Een vast bestanddeel - waar door vrijwel alle deelnemers aan wordt deelgenomen - is de loterij die op zaterdag 's avonds in de grote feesttent wordt gehouden.
 
Ook Nederlandse zijspanliefhebbers komen elk jaar in grote getale naar het EGT, dus koop dit jaar ook een lootje en maak kans op een originele en fabrieksvernieuwde Chang Jiang 750 ex-leger zijspanmotor! Stoer  Info hier

Met een Chang Jiang 750 naar de Nürburgring
Lars Stern gebruikt zijn bij MOTORWERK gekochte Chang Jiang 750 vooral voor toerritten en zijspanmeetings. Zijn eerste actie - letterlijk meteen nadat de kentekenplaat er op zat - was het deelnemen aan het Alte Elefantentreffen.

En recent en bij heel mooi lenteweer werd zijn combinatie naar een zijspantreffen in de buurt van de Nürburgring gestuurd. Zelf schrijft hij (vert. red.):
"Dit weekend was ik samen met Burkhard naar een klein treffen bij de Nürburgring - prima!!! Onze Chinezen stalen de show. Die van mij liep als een trein - ik ben helemaal enthousiast!"

Een nieuwe zending Jialing JH600B is aangekomen!
We hebben er deze keer wat langer op moeten wachten, maar op 28 mei kon de jongste lading van zes Jialing JH600B dan toch in ontvangst worden genomen.

Seacon Logistics stuurde de meeste daarvan direct door naar onze dealers in Duitsland, maar enkele klanten uit onze omgeving hebben hun eigen zijspan-machine toch maar snel zelf afgehaald. Zeker is zeker, de Jialing JH600B is inmiddels veelgevraagd en dus schaars.... Knipogen
 
De "Kloddezakrit" in België met een.... Chang Jiang 750 M1M
Voor insiders is de oldtimerscène in België een begrip! Als de laatste sneeuwvlokken verdwenen zijn begint in België al het oldtimerseizoen. Veel ritten, veel dorpsfeesten met oldtimers als middelpunt en veel deelnemers die zo hun hobby vieren.

Pascal Eeckhoudt heeft zijn Chang Jiang 750 uit het begin van de 60-er jaren - maar voorzien van een gloednieuw hart - ook voor dit doel gebruikt en op de 4. mei daarmee de zogemaamde Kloddezakrit gereden.

Pascal zelf schrijft er dit over:
"Het commentaar van het "vakkundige" publiek was grappig om te horen: "Daar heeft Rommel nog mee gereden" of "Deze hebben ze zeker in de Sahara uitgegraven"......"

Motor Godsdienst in Linnich op 3 mei
Een uitnodiging van een klant van ons om eens deel te nemen aan een Motor Godsdienst hebben we op 3 mei j.l. graag aangenomen. Bij schitterend voorjaarsweer zijn wij met onze eigen Chang Jiang 750 M1 naar Linnich, niet zo ver van Heinsberg gereden.
 
Eerlijk gezegd hebben wij zo iets nog nooit meegemaakt, maar we waren echt onder de indruk. Zelf katholiek - maar niet zo fanatiek - waren we van deze Evangelische Godsdienst erg onder de indruk. Een concentratie op het wezenlijke, de keuze van een centraal thema waar telkens op werd teruggekomen (hier het thema "moed") en de door Lars en Sabrina Stern uitgekozen moedige (!) muziek waren overtuigend. We hebben absoluut geen spijt dit te kunnen meemaken!

Aansluitend werd er een gezamenlijk korte toerrit gereden die werd afgesloten met een "Frühschoppen" - met koffie en sapje welteverstaan - en daarna ging iedereen tevreden huiswaarts.
 
Agenda
 
Europäisches Gespann Treffen
 • Weiswampach, Luxemburg
 • 29. - 31. augustus 2014
 • MOTORWERK is aanwezig
 • Loterij hoofdprijs:
  een Chang Jiang 750!
Motormarkt Hardenberg
 • Zaterdag 4. october 2014
 • Première voor Nederland:
  Jialing JH600B aanwezig!
 • Chang Jiang 750 en Royal Enfield 350 Bullet
 
 
 
Inhoud
De derde Jialing JH600B dealer voor verkoop en service is er:
de Firma Schulz-Hohenstein Soehne!
 
Het klassiek mooie WÜNSCHE zijspan is weer leverbaar
 
Zijspanrijden betekent ook de juiste bandenkeuze...
 
E.G.T-2014: Hoofdprijs bij de Loterij is een Chang Jiang 750!
 
Met een Chang Jiang 750 naar de Nürburgring
 
Een nieuwe zending Jialing JH600B is aangekomen!
 
De "Kloddezakrit" in Belgie met een Chang Jiang 750 M1M
 
Motor Godsdienst in Linnich op de 3. mei
 
Agenda
 
 
De derde Jialing JH600B Dealer in Duitsland
Georg Seifert op zijn eigen Jialing JH600B 


Christa en Georg Seifert heten hun bezoekers hartelijk welkom!
 
 
WÜNSCHE zijspannen worden weer gebouwd
 
 
 
Meer banden, minder slijtage!
 
Loterij Hoofdprijs tijdens komend E.G.T-2014!
 
Lars Stern met CJ750 M1M op een Nürburgring zijspantreffen
 
Nieuwe zending Jialing JH600B aangekomen
Een nieuwe machine voor firma Schulz-Hohenstein Söhne

Rainer Hagen en zoon trots bij hun nieuwe Jialing JH600B
 
 
De "Kloddezakrit" in België mit een.... Chang Jiang 750 M1M

Pascal Eeckhoudt en Chang Jiang 750 M1M
 
Motor Godsdienst in Linnich
 
 
 
 
 
 
CORNER ADVENTURES
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl