Fuck Dobbeltmoralen!
Vi giver millioner – og skærer milliarder
Galschiøt har doneret en kæmpestor skråtop–finger til årets Danmarksindsamling og med 68 bud er skulpturen den højest opbudte af indsamlingens 200 auktioner!
Skulpturen  skal starte en debat om hvorfor vi samler millioner ind og samtidig vælger at skære milliarder i den statslige ulandsbistand.
  
1. Skulptur til Danmarksindsamlingen.
2. Biograf-præmiere på dokumentarfilm om Galschiøt (nederst)
 
Kære
 
På Galleri Galschiøt har vi rodet os ind i et noget specielt projekt i forbindelse med årets Danmarksindsamling, og så kan man snart se er der biograf-præmiere på en dokumentar om vores COP23-klimaeventyr i Bonn - se nederst i mailen. Men det første først, for gennem den seneste måned har Galschiøt modelleret en kæmpestor skråtop-finger og den står nu færdig i kobber.
 
Skulpturen hedder Fuck Dobbeltmoralen og er blevet doneret til danmarksindsamlingen via deres auktion. Foruden at skaffe penge til verdens fattige, skal den starte en vigtig debat om de nedskæringer i de statslige ulandsbidrag som er i skarp kontrast med den indsats skoler, politikere og helt almindelige danskere gør for at samle penge ind til verdens fattige. 
 
Hvis du vil hjælpe med at sætte debatten i gang, og samtidig støtte verdens fattige, kan du byde på skulpturen. Ellers kan du (hvis du som de fleste af os ikke har den slags penge), dele historien på din Facebook-væg eller videresende denne mail (se nederst på siden).
Jens Galschiøt forklarer hvorfor han har lavet skulpturen:
Det er jo fantastisk at hele Danmark samles om at skaffe millioner til verdens fattigste, og jeg støtter altid selv indsamlingen. Men jeg tror de færreste er klar over at politikerne, med folkets stemme, årligt fjerner 50 gange mere fra de samme fattige! – Man kan sige at vi giver millioner – og skærer milliarder. Det er det dilemma jeg vil sætte fokus på med skulpturen!
Når Danmark og danskerne bliver rigere og rigere mener jeg at vi burde være i stand til at give en større – ikke mindre – del af vores overskud til verdens fattige!
Danmark og danskerne bliver faktisk rigere og rigere år for år, men vi betaler en stadig mindre del af vores rigdom til verdens fattige i ulandsbistand. Ja, faktisk ville vi sidste år have givet over 5.000 millioner (!) mere til verdens fattige hvis vi havde holdt procent-niveauet fra år 2000 (1% af BNP).
Det svarer til at verdens fattige hvert år går glip af pengene fra over 50 danmarksindsamlinger! 
Det er paradoksalt at mange af de politikere der gør en indsats for Danmarksindsamlingen under mottoet at ”hver en krone tæller”, er de samme som har stemt for milliardbesparelser indenfor området.
Galschiøt har doneret skulpturen til Danmarksindsamlingen via deres auktion og han håber at den helt unikke skulptur skaffer mange penge til indsamlingen og sagen. Den ville koste over 70.000 på gallerierne, så der er mulighed for at gøre en rigtig god handel og støtte den gode sag.
På skulpturens sokkel kan man se en graf over den danske udviklingsbistand stillet overfor bistandsniveauet fra 2000 hvor Danmark gav 1% af BNP. I dag giver vi 0,75%. Tallene kommer fra udviklingsekspert Knud Vilby. 
Skulpturen har allerede været omtalt i P1 eftermiddag (hør indslaget), i Altingets ugebrev, i Globalnyt, Radio Odsherred så debatten kører.
 
Vi håber du vil følge med i projektet, auktionen og debatten.
 
Mange hilsener
Kæmpe Skråtop-finger –promoter Lasse Markus og Galleri Galschiøts gæve gallerister
 
Biograf-præmiere på Galschiøt-dokumentar
Vi er ret spændte på dokumentaren som ingen fra Galleri Galschiøt endnu har set. Til præmieren kommer vi med skulpturer fra happeningen og Jens taler. Mere om dette i næste nyhedsbrev.
 
Hvad: Biografpræmiere med taler og skulpturevents!
Hvornår: Præmiere d. 12.februar, kl. 19.00 og kl 20.00
Hvor: Café Biografen i Odense.
Varighed: 23 minutter
Pris og køb:50 kroner - købes på cafebio.dk (dette kan ikke gøres endnu, men der arbejdes på det - der er ingen salg i døren).
Om filmen
En Gal mands værk- en film om Jens Galschiøts kamp for klimaet.
En spiddet isbjørn i bronze. Klimaflygtninge. En rygende frihedsgudinde. Der er ikke mangel på symboler, når provokatøren, kunstneren og mesteren i happenings, Jens Galschiøt, sætter alt ind for at bekæmpe klimaforandringer og råbe verdens beslutningstagere og politikere op.
I filmen ”En gal mands værk” følger vi den Odenseanske kunstner Jens Galschiøt gennem et halvt år, hvor hvert vågent øjeblik går med planlægningen og udformningen af kunstværker, der skal bruges til COP23-klimatopmøet i Bonn.
For Galschiøt har tænkt sig at stjæle en stor del af opmærksomheden til topmødet. For han vil ikke finde sig i, at verden ignorerer klimaforandringerne. Se selv om det lykkes at få verdenspressens opmærksomhed – og din.
Filmen er produceret af det Odense-baserede produktionsselskab Step Film & TV. Bag virksomheden står journalist og tilrettelægger Stine Lilliecrona og fotograf og producer Stephan Brandt. Tilsammen har ægteparret mere end 30 års erfaring med journalistik, fotografering og formidling fra både TV 2 og Danmarks Radio.
Jens Galschiøt, hans stab samt producenterne bag filmen vil være tilstede ved premieren.
For mere information, kontakt da:
Stephan Brandt - 21289078
Stine Lilliecrona – 26441626
 
Filmplakaten
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste