Symfoniorkester, borgmestertale, Fru Salling, fagforeningsbosser og ægte havnearbejdere
Efter 2 års intenst arbejde har vi den store glæde at invitere dig til åbning af Danmarks vist nok største havnearbejdermonument ved DOK1 i Århus. Det sker lørdag d. 26/8 fra kl 10.00-12.40.
Se nyhedsbrev og andre events herunder.
 
 
 
  • Fernisering i Fredericia 18/8
  • Kulturmøde Mors med Galschiøt-debat 24/8
  • Fundamentalism Fernisering i Vejle 1/9
  • Galschiøt fortæller om ’sin’ Fredericia-udstilling 1/9 kl 20.00
  • Rasmus Lyberth og Bola-Koncert på Galleri Galschiøt 6/9 kl 19.00
  • Tilbagekig på EU-udstilling.
  • Skulptur-’Flygtningeskib’ torpederet i Tyskland.  
 
Kære
 
Det lakker mod enden for endnu en meget travl periode i Galleri Galschiøts historie.
 
I juli trak 6 gallerister i ’forretningstøjet’ og begav sig ind i EU Parlamentet hvor Galschiøt med assistance fra Bendt Bendtsen (K) udstillede dele af sit Fundamentalism-projekt. I fire dage kunne man midt i parlamentet se og debattere 600 af de mørkeste og lyseste citater fra Koranen, Biblen og Toraen - på 9 forskellige sprog. Udstillingen gav en masse gode kontakter som nok skal lede til udstillinger rundt om i Europa.
 
På de tyske kanaler og havne kan man i disse måneder møde flygtningeskibet med Galschiøts kobber-flygtningeskulpturer. Der er gang i den med kultur, musik, informationskampagner og meget andet og generelt har projektet fået en fantastisk god modtagelse. Alligevel sejlede en tysk pram i Bremen direkte ind i Flygtning-skibet MS Anton! Den tyske kaptajn påstår han gav lyd- og radio-signaler, men MS Antons erfarne besætning er overbevist om at det var med fuld overlæg og at prammen sagtens kunne være sejlet udenom. Desuden lavede den tyske båd efterfølgende en lignende manøvre. Heldigvis lykkedes det denne gang den brave besætning fra Levende Hav at undvige. Kutteren er så stadig sejldygtig og ingen kom heldigvis noget til, men besætningen var ret rystede og det tyske politi er blevet inddraget i sagen som dog er ord mod ord. Flygtningeskibs-kampagnen er arrangeret af den seje tyske organisation Outlaw.die Stiftung. Kampagnen vil indtil slut oktober besøge 23 tyske havne, først med kutteren MS Anton som ejes af organisationen Levende Hav, og senere hen med et ’ægte’ flygtningeskib fra Lampedusa, der ikke stikker så dybt. Se program mm.
 
Fundamentalism-udstillingen flytter fra Holbæk til Vejle med fernisering d. 1/9. Indtil 5. november kan man opleve en lang række kultur- og debattiltag i forbindelse med udstillingen. De 9 skriftsøjleskulpturer kan ses på skoler, gymnasier, rådhus, biblioteker mm og her lægges ligeledes op til gode debatter om kultur, religion, forskelle og ligheder.  
 
Vi håber at se dig til ferniseringen i Århus, eller til en af de andre events.
 
Mange hilsner
Kontormand Lasse Markus, på vegne af Galleristerne og Galschiøt selv
 
EVENTS
 
Igangværende udstillinger
 
 
Abrahams Børn - Holbæk 
 
Udstillingsperiode: 24. maj - 28. august.
Udstilling af Fundamentalism: Torvet, Algade
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur kan ses indtil d. 28. august i Holbæk.  
 
 
 
Udstillingsperiode: 20. maj - 24 september.
Hvad: Dansk Billedhuggersamfund og Skulptur Ølgod inviterer til VIII Internationale Skulpturudstilling i Ølgod. Galschiøt bidrager med H.C. Andersen som Queer mens en lang række andre kunstnere fra ind- og udland deltager med flotte værker. Se katalog med skulptur-oversigt
 
Flygtningebåde med Galschiøts skulpturer besøger 23 tyske byer
 
Hvornår: 28. juli - 1. oktober, 2017
Hvor: Nordtyskland.
 
Hvad: Den omfattende Flygtninge-båds-turne går gennem 23 tyske byer, hvor der bliver sat fokus på flygtningestrømmene og de forfærdelige vilkår flygtningene flygter fra. I de enkelte havne vil der være debatmøder, musik, teater og andre arrangementer. Turneen er arrangeret af  'Outlaw - die stiftung' med hjælp fra organisationen Levende Hav og Galschiøt. Der kommer mere om turneen i senere nyhedsbreve. Se her for mere info, seneste nyt og sejlplan.
 
 
August
 
Kæmpe Galschiøt-udstilling i Fredericia
 
Fernisering:  18. august. kl 17.00
Adresse: Ridesalen - Bulows Kaserne, Øster Voldgade 18, Fredericia
Udstillingsperiode: 18. august til 10. september, 2017
 
Hvad: Det er Fredericia kunstforening, der har arrangeret udstilling, som kommer til at indbefatte de 9 hjemløseskulpturer, den spiddede isbjørn Unbearable samt en masse andre skulpturer. Galschiøt har desværre ikke selv mulighed for at deltage i ferniseringen, i stedet fortæller han om sin udstilling og sit virke på kulturnatten d. 1. september, kl 20.00 foran han Guldkalv-skulpturen på Fredericia Rådhusplads.
 
 
Kulturmøde Mors
 
Hvornår: 24-26 august. - Galschiøt deltager i åbningsdebatten d. 24. august kl 15.30-16.45.
 
Hvad: Da det store havnearbejder-monument (herunder) skal fernisereres på Århus havn d. 26 august har Jens valgt kun at deltage til åbningsdebatten. Vi vil dog klart anbefale at man tager til mødet som er fyldt med spændende debatter, kunstværker osv. 
 
 
 
Fernisering af Havnearbejder-monument 
 
Hvornår: 26. august kl 10-12.40 - Se invitation
Hvor: Århus Havn (ved DOK1)
 
Hvad: En af Galschiøts største skulptur-grupper skal stå færdig til indvielse på Århus Havn. Skulpturen er et monument over den havnearbejder-kultur, der efterhånden helt er forsvundet fra havnen. Den består af 7 havnearbejdere, der læsser kaffe. Monumentet er bestilt af LO og sponseret af Sallingfonden.  Vi har arbejdet på skulpturen i flere år og glæder os rigtigt meget til at se den færdig!
 
 
September
 
Abrahams Børn - Vejle
 
Fernisering:  d. 1. september kl 16.00-17.00
Udstillingensperiode: 1. september til 5. november
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur bliver indviet i Vejle. I byens skoler og institutioner vil der blive opstillet skriftsøjle-skulpturer. Vi glæder os til at få afprøvet det nye skolemateriale om projektet og se, hvordan debatten udvikler sig i byen. Mere info her
 
 
Galschiøt præsentere - Fredericia
 
Dato: d. 1. september kl 20.00
 
Hvad: I forbindelse med kulturnatten præsenterer Galschiøt sin udstilling og fortæller om sit virke. Det sker foran Galschiøts Guldkalv-skulpturen på Fredericia Rådhusplads.
 
 
 
Koncert med Rasmus Lyberth og Bola
på Galleri Galschiøt 
 
Hvornår: 6. september, 2017
 
Hvad: Galleri Galschiøt fyrer endnu engang op under et brag af en koncert.
Tilmelding: Billetter kan bestilles ved at skrive til aidoh@aidoh.dk 
 
 
Vejle Kunstforening udstiller Jens Galschiøt
 
Fernisering:  30. oktober kl 11.00.
Udstillingsperiode: 30. oktober til 15. november, 2017
 
Hvad: I forbindelse med den omfattende Abrahams Børn/Fundamentalism-udstilling i byen præsentere Vejle Kunstforening en række af Galschiøts andre skulpturer. Det indbefatte hjemløseskulpturer, voksbøger, HC Andersen som Queer, en skamstøttemodel, dele af 550+1, en stor havfrue og en række andre skulpturer.
 
 
Oktober
 
Balanceakt-skulptur indvies af
Næstved Kunstforening
 
Fernisering:  25. oktober 
Udstillingsperiode: 25. oktober, 2017 og indtil verdens ende.
 
Hvad: For en del år siden lavede Næstved Kunstforening en meget populær udstilling overalt i byens rum. Siden da har de samlet ind til køb af en af de høje Balanceakt-skulpturer. Nu er det så lykkes og den bliver indviet i forbindelse med kunstforeningens 25-års jubilæum. Vi kommer forbi og installerer skulpturen og siger tillykke. Du er også velkommen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 26. Oktober kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
November
 
COP23-klimatopmøde i Bonn
 
Hvornår: 7.-19. november.
Hvad: Galleri Galschiøt satser vanen tro på massiv tilstedeværelse i forbindelse med klimatopmødet, med isbjørne, frihedsgudinder og måske et skib med klimaflygtninge. Topmødet skal være med til at afgøre om vores i en verden der er kriisk eller katastrofalt præget af klimaforandringer (som den kvikke læser vil kunne se bliver der ikke sparet på de store og dommedagsagtige ord - desværre ved undertegnede lidt for meget om emnet til at kunne skrive en optimistisk version). 
 
 
Unbearable til New York
 
Hvad: Vi arbejder på at få transporteret Unbearable direkte til New York efter COP23 og udstille skulpturen ved Central Park eller foran det naturhistoriske museum. Meningen er at markere den stadigt stigende CO2 udledning og USAs svigt med udtrædelsen af Parisaftalen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 23. November kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
Skulpturen Fundamentalism.
 
 
Flygtningeskibet, documenta14, Kassel
 
 
Flygtningeskibet MS Anton
 
 
 
Se bl.a. hele den 60 meter lange skulptur 550+1 i Fredericia
 
 
Den kurdiske kunstner Avaan modellerer ansigter til havnearbejderskulpturen ud fra gamle billeder af arbejderne.
 
En af de 7 havnearbejdere der udgør skulpturen 'Kaffebrættet' til Århus havn.
 
Skriftsøjle - Danmark
 
 
Sejlplan for flygtningeskibets tysklandsturne
 
 
Husk at bestil billet når Rasmus Lybert og det Mexicanske band Bola spiller koncert på Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt
 
 

 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste