Bethlehemkerk Nieuwsbrief
September 2018 nr. 28
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Jaarthema
'een goed gesprek'
 
Buurtzaterdag en pannenkoeken
 
Startzondag 2018
 
Kerkkamp 2018:
een beestenbende
 
Kliederkerk
29 september
 
Olivier B. Bommel
en de bijbel
 
Vredesevent Kerkbrink: 'Generaties voor vrede'
 
Catechese jongeren
heel Hilversum!
 
Expositie Anke Bras
 
 
 
Zondag 9 september
 
Aanvang: 10:00 uur 
Thema:
'Bidden = geweldloos verzet'
 
 
Voorganger:
 ds. Jetty Scheurwater
 
 
AGENDA
 
Iedere dindagmiddag Stiltecentrum open
 
Iedere donderdagochtend
Stiltecentrum open
 
Zaterdag 8 september
 
Maandag 10 september
 
Dinsdag 11 september
Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
Zaterdag 15 september
Buurtzaterdag
 
Zondag 16 september
 
 
Woensdag 19 september
 
SAVE THE DATE
 
Zaterdag 29 september
Kliederkerk in de Morgenster
 
Dinsdag 9 oktober
Tafels van Hoop
 
Zaterdag 13 oktober
Kerkkamp
 

Zondag 9 september

Lucas 3: 1- 6
 
Johannes begint
 
Het was het vijftiende jaar van de regering van keizer Tiberius. Pontius Pilatus bestuurde de provincie Judea. Herodes was koning van Galilea, en zijn broer Filippus was koning van de gebieden Iturea en Trachonitis. En Lysanias was koning van Abilene. Annas en Kajafas waren hogepriester. In dat jaar werd Johannes, de zoon van Zacharias, door God geroepen. Johannes leefde in de woestijn....
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
3de editie
 
 
Kerkbrink PgH Thema "Veelkleurig"
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
Jaarthema 'Een goed gesprek'
 
De zomer is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en Startzondag staat bijna voor de deur. En dus verschijnt ook de nieuwsbrief weer.
 
Het thema is 'Een goed gesprek'.
 
In de kerk voeren we gesprekken over van alles en nog wat. Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek was? Dan gaat het in ieder geval om een echte ontmoeting, met tijd en aandacht. Dan gaat het ook over wat ons bezighoudt, bezielt.
 
En dat willen we de komende maanden ook over de nieuwsbrief doen. We gaan kijken naar de opmaak en de manier van versturen. Dit heeft in de zomer door omstandigheden helaas stil gelegen, maar gaat de redactie nu snel oppakken.
 
Heeft u dus tips of suggesties? Laat het ons weten. Mail ons op:
 
nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
 
 
Buurtzaterdag en pannenkoeken
  
 
Op zaterdag 15 september wordt in samenwerking  met diverse organisaties in Hilversum Zuid de langste pannenkoekentafel georganiseerd. In overleg met buurtcoördinator Ute Hoogeveen wordt dit evenement rond de Bethlehemkerk georganiseerd. Uiteraard zijn hierbij al onze gemeenteleden van harte welkom!
 
 
Startzondag 16 september
 
We zijn heel blij dat op startzondag, 16 september Bonny Rem en Corné van Zandwijk kunnen worden bevestigd als ouderling met een bijzondere opdracht. In deze dienst nemen Anneke Schippers, Els Verkerk en Irene Muller afscheid als ambtsdragers. Herbevestigd zullen worden herbevestigd: Paul-Dirk van Buuren, Annette van Vliet, Frank Beukers, Maria Kruithof, Kees Schipper, Nanda Ego en Herma Bosma.
 
Na deze dienst o.l.v. ds. Jetty Scheurwater wordt verder het nieuwe jaarthema “een goed gesprek” geïntroduceerd. We sluiten deze feestelijke startzondag af met een lunch waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd!
 
 
 
Kerkkamp 2018: een beestenbende
 
 
 
 
 
Zaterdag 13 en zondag 14 oktober is het zover: het jaarlijkse kamp voor alle kinderen van de kerk! Het thema van dit jaar is Beestenbende! Een beestenbende maak je niet alleen, de kinderen van de Regenboog, de Morgenster en de Bethlehemkerk  gaan samen op kamp!
 
Om er een vrolijke beestenboel van te maken, mogen alle kinderen iets beestachtigs meenemen. Dat kan van alles zijn: een knuffel, een dierenspel, een poster, een slinger, eh… nee sorry, geen huisdieren!
 
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar, aarzel dan niet langer en geef jezelf op voor dit geweldige kamp! 
 
 
Kliederkerk 29 september
 
Zaterdag 29 september is er weer Kliederkerk!
Thema: ’Ga je mee vissen?’.
Tijd: 16.00- 19.00 uur
 
LET OP: deze keer is het in de Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum

Kom je ook? Neem je vriendjes en vriendinnetjes gezellig mee en vergeet dan niet om óók je ouders
(en die van je vriendjes), je opa of oma of misschien wel je buurvrouw mee te nemen. Dan maken we er met elkaar een gezellige middag van! Voor de allerkleinsten zal er oppas aanwezig zijn.
 
Geef je wel even op zodat wij weten op hoeveel volwassenen en kinderen we kunnen rekenen via kliederkerkhilversum@outlook.com 
 
Graag vóór donderdag 27 september!
 
 
 
Olivier B. Bommel en de bijbel
 
 
 
 
 
Op maandagavond 10 september 2018 houdt Klaas Driebergen in De Kapel een lezing over het onderwerp van zijn boek Bommel en Bijbel, over de rol van Bijbel en christendom in Toonders Bommelverhalen.
Schrijver en striptekenaar Marten Toonder portretteerde in zijn verhalen over Olivier B. Bommel en Tom Poes met een grote knipoog de Nederlandse samenleving.
 
 
Vredesevent Kerkbrink
'Generaties voor vrede'
 
Op woensdagavond 19 september zal om 20.30 uur het vredesevent van de Raad van Kerken op de Kerkbrink in Hilversum plaats vinden. In deze vredesweek waar het thema “Generaties voor Vrede” centraal staat, zullen wij als kerken in Hilversum onze inbreng met jong en oud zichtbaar laten worden op de Kerkbrink. De jongerenwerkers Christaan Trommel en Renate Japenga zullen deze avond mee vorm geven. Jong en Oud zullen een aandeel in het programma hebben.
 
  
 
 
Catechese jongeren Hilversum
  
Dit seizoen gaan de jongeren van de Regenboogkerk, de Bethlehemkerk en De Morgenster voor het eerst samen catechese volgen. Dat doen we dit seizoen twee keer. Van 24 september tot 16 oktober rond het jongerenkamp en van 11 maart tot 14 april, in de veertigdagentijd, waarbij we het afsluiten met het Vastenweekend. In de tussenliggende tijd gaan de wijkgemeenten zelf met de catechese aan de slag.
 
Meer informatie in de bijlage!
 
 
Expositie Anke Bras
Anke Bras heeft jaren bloemen en landschappen geaquarelleerd. Maar zij wilde zich verder ontwikkelen en is geleidelijk aan overgestapt op meer abstract werk en ging ook werken met acrylverf en met gemengde technieken. Zij experimenteerde met kleuren en vormen, gebruik van textiel, glasvezel en karton. Soms was ze nog wel geïnspireerd door een landschap, maar haar schilderijen verwezen steeds minder naar de werkelijkheid om haar heen en werden zuivere expressie van haar fantasie en vakmanschap.
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl