En "Tycho Brahes-måned" på Galleri Galschiøt
 
           
 1. Farvel til Peter Bastian
 2. 30 tons galvano væske-problemer, biltyverier og alt det løse.
 3. Klimakunst på dagsordenen
 4. 8. april - Skriget, Skammen og Kvinderne - fernisering i Aalborg.
 5. 8. april - 'Fortællinger fra en flygtningelejr' (se kort video)
 6. 8-9. april - Eventyrlig Kunst i Bogense.
 7. 16. april - Cykeltur i New York med Galschiøts isbjørn.
 8. 25. april - AOF arrangerer rundvisning på galleriet ved Jens Galschiøt.
 9. 24. maj - Fundamentalism-fernisering i Holbæk
 10. 1. september - Fundamentalism-fernisering i Vejle
 11. Andre udstillinger, events og foredrag.
 
Kære
 
Peter Bastian gik bort i slutningen af sidste måned efter at have levet med sin kræftsygdom tre år mere, end hans læger havde spået muligt. Han vil blive savnet. Peter skulle have spillet to fuldt bookede koncerter på galleriet i februar, men blev forhindret på grund af hans sygdom. Han havde ellers, som vi, glædet sig til koncerten og vi havde aftalt med ham, at han kunne spille en anden gang. I stedet må vi glædes over Peter Bastians bidrag til verden, både gennem hans fantastiske musik, hans spiritualitet og hans unikke evne til at kombinere de to sider. Galschiøt mødte Peter  i forbindelsen med udstillingen "Galschiøt og Gud" i Løgumkloster, senere mødtes de i Odense  hvor Peter så Galleri Galschiøt og de opdagede at de havde mange ting til fælles. Vi synes at netop denne artikel af Tor Nørretranders der mindes Peter Bastian i Information er værd at læse, som et eftermæler over en af de store danskere.        
 
For værkstedet blev marts vel nærmest en Tycho Brahes-måned og den blev (ligesom de fleste andre måneder) mere hektisk end forventet. Vi startede ud med at konstatere, at det 30.000 liter store galvaniske støbekar lækkede, så vi måtte fylde al væsken over i store beholdere, for at tømme karet, så det kunne blive repareret. Vi er heldigvis forberedt på den slags uheld, med sikkerhedsgrav, specialudstyr og meget andet, så hverken medarbejdere eller Odenses kloakker fik væsken at mærke.
 
Karret bruger vi til at forkobre skulpturerne, hvorfor arbejdet med den store havnearbejder-skulptur til Århus havn blev forsinket. Helt ekstraordinært holdt værkstedet så lukket i fredags, mens et firma sikrede karret med glasfiber. I skrivende stund er det igen oppe at køre.
 
I forrige uge kom en lusket tyv så op at slås med værkstedsbilens startspærrer. Tyven tabte kampen, men bilen blev totaltskadet, så nu har Galleri Galschiøt fået en 9 personers bus at udføre happenings fra.
 
Alt i alt har det altså været en smule presset, ikke mindst fordi der jo også skulle produceres priser, laves rundvisninger, holdes møder og alle de andre ting der rører sig i galleriets kalender.
 
Her i april er vi dog stoppet med at græde over den spildte mælk. Der knokles med at indhente det forsømte (og mon ikke vi når det), og der er igen overskud til at se frem mod de mange happenings og projekter, som sommeren byder på. Bl.a. en netop bekræftet Fundamentalism-udstilling i EU parlamentet. Se blot herunder, hvor det buldre derudaf med events.
 
Mange forårsagtige hilsner
 
Kommunikationsansvarlig Lasse Markus
og en række hårdt prøvede gallerister, der glæder sig til lidt påskeferie.
 
Klimakunst på dagsordenen igen
 
Vi oplever for tiden flere og flere klima-kunst projekter, hvoraf en del involverer Galschiøt. Bl.a. omkring Arktis med verdens biblioteker og Olafur Eliasson, isbjørne i New York, Galschiøts klimaskulpturer i diverse klimarapporter og i sidste måned var der en stor klimakunst-udstilling i Hammel, hvor Unbearable stadig står.
 
Vi glæder os over at se, at der igen er klima på dagsordenen, hvilket er usædvanligt, når der ikke er et vigtigt klimatopmøde (og dermed fondsmidler) i sigte. Om det skyldes Trump, eller en almen holdningsændring er ikke til at sige, men det er vigtigt for verdenen og de fremtidige generationer.
 
Arctic Imagination-  'konference'. En række af verdens vigtigte biblioteker fra hovedstader verden over, samler video-statements om arkis og klimaet fra førende kulturpersonligheder. Det er bl.a. kunstneren Olafur Eliasson, der er med i projektet, og Jens var i onsdags inde og levere sit statement på Den Sorte Diamant, og efterfølgende blev Eliason interviewet i en stopfyldt sal. Det hele blev live-streamet og kan genses her.
 
Unberable til Odense: Nordatlantisk hus på Odense havn har besluttet at de gerne vil optille den store isbjørneskulptur. så det er vi lige nu i gang med at arrangere. Den kommer nok til Odense lidt senere til foråret
 
 
 
EVENTS
 
 
 
April
 
Jarsbo Art - fernisering
 
Hvornår: Lørdag 8. april. kl 12.00-14.00 (udstillingen kan ses indtil 2. maj)
Hvor: Jarsbo Contemporary Art, Adelgade 2, 9000 Aalborg, t 60191286

Hvad: Temaudstilling: Skriget, Skammen og Kvinderne en skulpturudstilling af Jens Galschiøt. Udstillingen er tidligere vist på Frederikshavn Kunstmuseum i foråret 2015. 
 
 
 
 
Lørdag: 8. april kl. 14.00  
Hvor: Teater Momentum i Odense
Pris: Gratis
Tilmelding: Askejk@hotmail.com
 
Hvad: Galleri Galschiøt frivillige supermedarbejder Aske Kreilgaard fortæller om sine oplevelser i den nu lukkede flygtningelejr i Calais, også kendt som 'The Jungle'.
 
Om foredraget ved Jørgen Carlsen, forstander for Testrup Højskole
"Fortællinger fra en flygtningelejr" for eleverne på Testrup Højskole. Hele forsamlingen var tryllebundet af hans beretning om sine oplevelser i den barske flygtningelejr "The Jungle" i Calais. Samtidig fik man et nærbillede af de kranke menneskeskæbner, der havde taget flugten fra Mellemøsten og Nordafrika - fortrinsvis unge mænd og uledsagede børn. Man hørte om de fortvivlende forhold i lejren og om Askes uselviske forsøg på at bringe lidt mening ind i deres tilværelse. Aske Kreilgaard er et menneske med et stort hjerte. Og han har noget på hjerte. Det var alletiders højskoleoplevelse.
 
 
Eventyrlig Kunst
 
Hvornår: 8-9. april. kl 11.30-17.00.
Hvor: Kristianslundsvej 15, 5400 Bogense
Pris: Vist nok 50kr 
 
Hvad: Endnu engang præsenterer soroptimisterne deres velgørende kunstudstilling 'Eventyrlig Kunst' i Bogense. De udstiller bl.a. en del af Galschiøts skulptur 550+1.  SOROPTIMIST INTERNATIONAL er en verdensomspændende organisation, en NGO som arbejder for kvinder og børns rettigheder.
 
 
(New York)
Polar Bear C02 Earth Day Bike Ride
 
Hvornår: Søndag 16. april, kl 16-18
Hvor: New York - Mere info
 
Hvad: Søndag d.16. april lægger New York igen gader til cyklister der fokuserer på de menneskeskabte klimaforandringer, og vores manglende vilje og evne til at begrænse dem.
Det danske parti Alternativet stiller med en mindre trop, der i den forbindelse har fået lov til at låne Galschiøts Unbearable-skulptur – dog kun en mindre model. Det var også Alternativet der sidste år fik samlet penge ind til at udstille den store Unbearable-skulptur foran det danske folketing sommeren over. Mere info  
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 25. april. kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden. Yderligere info her
 
 
 
Profetiske Samtaler med Galschiøt og Geeti Amiri på Sostrup Slot ved Grenaa
 
Hvornår: 29. april. kl 14.00
Hvor: Sostrup Slot i Grenaa. Saloner i slottets hovedbygning, Maria Hjerte Engen 1, Gjerrild, 8500 Grenaa
Pris: 83kr
 
Hvad: De Profetiske Samtaler* er et forsøg på at give nogle bud og visioner på den fremtid, der tegner sig i horisonten.
I løbet af april afholder DR-vært, foredragsholder og forfatter Anders Laugesen & kulturdebattør, kommunikationsrådgiver og forfatter Christian Have en række Profetiske Samtaler på Sostrup Slot på Djursland. Sammen med en række profetiske videnskabsfolk, kunstnere, debattører, filosoffer, økonomer og erhvervsfolk vil de tage et kig ind i fremtiden og prøve at give et bud på de visioner, der er nødvendige for at skabe en fremtid, hvor mennesket er i centrum.
 
 
Maj
 
Kunst i byrummene
Paneldebat på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 17. maj kl 19-21
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N.
Arrangør: Socialdemokratiets by – og Kulturudvalg i Odense v/ Formand Eva Fatum.
Hvad: Paneldebat om kunst i byrummene med følgende deltagere:
 • Jens Galschiøt, udøvende kunstner og galleriejer, starter med at give en rundvisning, og bl.a. fortælle om sit projekt på Århus Havn.
 • Kristian Isager, arkitekt, der bl.a.er skaberen bag ombygning af Brandts Klædefabrik. Kristian vil bl.a. komme ind på ”Døde byer contra levende byer”, og om hvordan man som arkitekt kan bruge kunst og kultur i sine projekter.
 • Martin Petersen, Odenses nye Kulturchef, har styr på hvad der sker rent politisk og er sikkert lydhør for at viderebringe gode argumenter.
 • Lars Bent Petersen, rektor på Det Fynske Kunstakademi. Lars Bent kan gøre os klogere på, hvilke ressourcer der ligger i at have en sådan uddannelse på Fyn.
 • Henrik Poulsen, kunstkender, mangeårig medarbejder i Borgmesterforvaltningen. Henrik har fulgt området om kunst i byrummene, og vil bl.a. diskuterer om kunsten har andre eller flere roller end blot at se pæn ud i fremtidens byudvikling.
   
 
Abrahams Børn - Holbæk 
 
Udstillingsperiode: 24. maj - 28. august.
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur bliver i maj indviet i Holbæk. I byens skoler og institutioner vil der blive opstillet skriftsøjle-skulpturer og samlet set skal der sommeren over diskuteres religion og kultur,forskellige og ligheder osv.  Info
 
Juni
 
Hjemløse i Viborgs gågade
 
Fernisering: 8. juni i Viborg gågade
Udstillingsperiode: 8. juni - 16 august, 2017.
 
Hvad: Viborg Handel udstiller Galschiøts hjemløseskulpturer i byens gågader.
 
 
Dokumenta14 i Kassel - nu med flygtninge 
 
Hvornår: 7. - 14. juni, 2017 (Dokumenta14-udstillingen slutter 17. september)
Hvor: Kassel by.
 
Hvad: En af verdens vigtigste kunst-udstillinger løber af staben i Kassel i juni. Galschiøt mener, at de etablerede kunstnere opholder sig alt for meget på gallerier, museer og netværksmøde med vinglas i hånden, mens verden må sejle i sin egen sø. Derfor tager han til Kassel for at kræve, at de etablerede kunstnere og kunstinstitutioner kommer ned fra deres elfenbenstårne og ud på gaden og tager stilling til den verden, de er en del af. Sammen med den tyske organisation 'Outlaw - die stiftung' lader han derfor sine flygtningeskulpturer og svinehunde paraderer gennem byen og foran udstillingen, og måske medbringer han også en flygtningebåd.
Aktionen er også en forløber for sommerens omfattende flygtninge-båds-turne gennem 30 tyske byer. Turneen er arrangeret af 'Outlaw - die stiftung' med hjælp fra organisationen Levende Hav og Galschiøt.
 
 
Juli
 
 
EU-Parlament-udstilling af Skriftsøjlerne fra Abrahams Børn/Fundamentalism
 
Hvornår: 10 - 14 juli, 2017
Hvor: EU-parlamentet i Bruxelles.
 
Hvad: Efter flere års arbejde kan vi endelig udstille Skriftsøjlerne i EU parlamentet. Det skulle jo egentligt have været den store Fundamentalism-skulptur, der skulle have været udstillet på pladsen "Luxemburg" foran parlamentet, men det blev forbudt af Martin Schulz og hans præsidium til trods for, at 30 EU parlamentarikere havde anmodet om at have skulpturen stående.
 
Ikke desto mindre glæder vi os meget til udstillingen, der kører af staben ved dueslagene i løbet af parlamentets afslutningsuge. Så alle parlamentarikerne vil være til stede og blive konfronteret med de mørkeste og lyseste sider af de religionerne der fylder mest i Europa.
 
 
Flygtningebåde med Galschiøts skulpturer besøger 30 tyske byer
 
Hvornår: 28. juli - 1. oktober, 2017
Hvor: Nordtyskland.
 
Hvad: Den omfattende Flygtninge-båds-turne går gennem 30 tyske byer, hvor der bliver sat fokus på flygtningestrømmene og de forfærdelige vilkår flygtningene flygter fra. I de enkelte havne vil der være debatmøder, musik, teater og andre arrangementer. Turneen er arrangeret af  'Outlaw - die stiftung' med hjælp fra organisationen Levende Hav og Galschiøt. Der kommer mere om turneen i senere nyhedsbreve. Se her for mere info, seneste nyt og sejlplan.
 
 
August
 
Kæmpe Galschiøt-udstilling i Fredericia
 
Fernisering:  25 august.
Udstillingsperiode: 25. august til 6 september, 2017
 
Hvad: Det er Fredericia kunstforening, der har arrangeret udstilling, som nok kommer til at indbefatte de 9 hjemløseskulpturer, den spiddede isbjørn Unbearable samt en masse andre skulpturer.  
 
 
Fernisering af Havnearbejder-monument 
 
Hvornår: 26. august
Hvor: Århus Havn (ved DOK1)
 
Hvad: En af Galschiøts største skulptur-grupper skal stå færdig til indvielse på Århus Havn. Skulpturen er et monument over den havnearbejder-kultur, der efterhånden helt er forsvundet fra havnen. Den består af 7 havnearbejdere, der læsser kaffe. Monumentet er bestilt af LO og sponseret af Sallingfonden. 
 
Vi har arbejdet på skulpturen i flere år og glæder os rigtigt meget til at se den færdig!
 
 
September
 
Abrahams Børn - Vejle
 
Udstillingensperiode: 1. september til 5. november
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur bliver i maj indviet i Vejle. I byens skoler og institutioner vil der blive opstillet skriftsøjle-skulpturer. Vi glæder os til at få afprøvet det nye skolemateriale om projektet og se, hvordan debatten udvikler sig i byen. Mere info her
 
 
Fjordens dag - Odense
 
Hvornår: 10. september, 2017
 
Hvad: Endnu en gang fejres fjordens dag i Odense fjord. Galschiøt har lånt sine isbjørnedragter ud, så ibjørnehæren kan husere. Der sker også en lang række andre aktiviteter, så hvis du er i Odense, er det nok værd at komme forbi.   
 
 
Vejle Kunstforening udstiller Jens Galschiøt
 
Fernisering:  (nok d. 30 oktober).
Udstillingsperiode: 30. oktober til 15. november, 2017
 
Hvad: I forbindelse med den omfattende Abrahams Børn/Fundamentalism-udstilling i byen præsentere Vejle Kunstforening en række af Galschiøts andre skulpturer. Det er ikke helt på plads, men der ser ud til at indbefatte nogle hjemløseskulpturer, voksbøger, HC Andersen som Queer, en skamstøttemodel, dele af 550+1, en stor havfrue og en række andre skulpturer.
 
Oktober
 
Balanceakt-skulptur indvies af
Næstved Kunstforening
 
Fernisering:  25. oktober 
Udstillingsperiode: 25. oktober, 2017 og indtil verdens ende.
 
Hvad: For en del år siden lavede Næstved Kunstforening en meget populær udstilling overalt i byens rum. Siden da har de samlet ind til køb af en af de høje Balanceakt-skulpturer. Nu er det så lykkes og den bliver indviet i forbindelse med kunstforeningens 25-års jubilæum. Vi kommer forbi og installerer skulpturen og siger tillykke. Du er også velkommen. 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
  
Jens Galschiøt laver natlig feberredning - kom ikke og sig at kunstnere kommer sovende til det
 
 
På den Brasilianske facebookside bliver skulpturen beskrevet sådan her "En overvægtig morbid retfærdighed, der transporteres af et elendigt menneske/folk med tynde, og indsunkne øjne."
 
 
 
 
 
 
 
I bunden af syrekaret fandt vi flotte krystalformationer på kobberet.
 
Galleri Galschiøt
 
 
 
Galleri Galschiøt
 
 
Den kurdiske kunstner Avaan modellerer ansigter til havnearbejderskulpturen ud fra gamle billeder af arbejderne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste