Banner Gomde Denmark
Nyhedsbrev - November 2016
Kære Sangha og venner af Gomde
 
I har tidligere modtaget en kladde til dette nyhedsbrev. Vi beklager fejlen. Her følger november måneds RIGTIGE nyhedsbrev.
 
Dagene er blevet korte og efteråret er kommet til Gomde. Bakkerne er forblæste og kulden holder os indendøre. På Gomde er det tid til retreat og til praksis.
 
 Nyt fra Gomde
 
En kærlig hilsen
 
Vi har fået en kærlig hilsen fra  Kyabjé Tsikey Chokling Rinpoche, som var på besøg med sin familie i september:
 
Dear Sangha members,
On behalf of Chokling Rinpoche and the family we thank you for the lovely time we spent with you and all our sangha members at Rangjung Yeshe Gomde Denmark. It was very wonderful to meet you all and to see many new students whom have taken their time to participate in the retreat program.
 
As this year is Guru Rinpoche year, Rinpoche was over joyed to impart to you the special teachings and to personally guide you in the meditation. Rinpoche advises all his students to continue the practices and to meditate whenever you can.
 
We are very touched with your tireless efforts and commitment in not only serving the dharma activities but also in making Gomde Denmark a beautiful place to practice and a home where people find peace and solace. 
 
We wish you all a long and healthy life blessed with joy and fulfillment of all your aspirations.
 
We look forward to seeing all soon.
 With heartfelt prayers and blessings
 
From Dechhen Paldon
 
Lakha Lama har givet os en gave
Lakha Lama, som er religiøst overhoved på Phendeling Dharmacenter i København har givet os al udsmykning, som blev brugt i forbindelse med HH. Dalai Lamas sidste besøg i Bella Centret (borter, tekstiler, brokader, duge, forhæng osv). Det er utroligt generøst af Lakha Lama, og vi er meget glade og taknemmelige. Hvis vi en dag skal lave en stor ceremoni, så er vi helt sikkert klædt på til det nu.
 
Workshop på Gomde
I weekenden d. 29.-30. oktober afholdt vi en workshop. Ca. 20 personer deltog og vi fik vendt mange emner. Formålet med dagen var at få talt om, hvordan vi fremover kan forbedre de økonomiske vilkår, og hvordan vi kan udvikle Gomde. Vi ville også gerne generere idéer til, hvordan vi kan forbedre vores økonomiske grundlag, og så var det også vigtigt, at få skabt overblik over Gomdes komplekse struktur – Tornbjerggård, Strandgården, fonden og sanghaforeningen. Workshoppen var også en del af et samlet initiativ til at skabe mere åbenhed – hvilket indeværende nyhedsbrev også skal hjælpe med til. Hvis man gerne vil dykke ned i, hvad der blev talt om på workshoppen, så kan man læse referatet HER
Kort fortalt blev der bakket op, både om foreningsbestyrelsens forslag til en frivilligorganisering af arbejdsopgaver og om at aktiviteterne på Gomde skal omfatte: egne dharmakurser, individuelle retreats, karuna workshops og eksterne kurser. 
    
Nyt fra sanghaforeningen
 
Nemt at være Gomde-frivillig
På workshoppen blev det vedtaget at igangsætte den nye organisering af arbejdsopgaver på Gomde. Formålet er at organisere arbejdet på Gomde på en sådan måde, at så mange som muligt inddrages, og at det er så gennemsigtigt og tydeligt som muligt, hvad der foregår. I grove træk har vi en plan om, at organisere Gomde som en traditionel frivilligorganisation efter gammel dansk model, hvor man som frivillig kan tilbyde sin tid til store og små tjanser.
Bestyrelsen går nu i gang med at beskrive alle de små og store frivilligjobs og vi glæder os til at præsentere en jobbørs om kort tid. Vi håber I vil bakke op og at I har lyst til at byde ind med jeres tid og evner
 
Fundraising til tempel-indgangsparti
På workshoppen besluttede vi at koncentrere vores fundraising omkring indgangspartiet til templet, så vi måske oven i købet kan have det oppe at stå til sommer, som en dejlig overraskelse til Rinpoche. Én arbejder med lokalplansdispensation og byggetilladelse, to andre er i gang med at lave en fundrasierkampagne. Håbet er, at vi sammen kan skaffe 175.000 på et halvt år, så vi kan bygge i forsommeren.
 Du kan støtte projektet ved at sende en donation til foreningen og markere donationen "indgangsparti". 
  
Kurser og arrangementer
 
Intensivt Tara Sadhana Retreat i december
Det er en stor glæde for Gomde Danmark for anden gang at kunne tilbyde et 7-dages intensivt Tara sadhana retreat under ledelse af Lama Tenzin Sangpo.

Tara Sadhana retreatSadhanaen De To Samlinger praktiseres af alle fire skoler inden for den tibetanske buddhisme i kraft af dens stærke, direkte gavnlige virkninger. I dette retreat får deltagerne mulighed for at praktisere sadhanaen intensivt under kyndig vejledning af Lama Tenzin.
 
Retreatet vil være krævende og er bedst egnet til praktiserende, som har tidligere erfaring med sadhanaer, recitationer og/eller lange meditationssessioner.

Vi vil i høj grad anbefale deltagere i Triple Excellence online-programmet at deltage i dette retreat, da vi vil færdiggøre en del af Third Excellence Part 1. Du er også velkommen til at deltage selvom du ikke har fuldført de to første Excellences.

Læs mere om det intensive Tara sadhana retreat med Lama Tenzin Sangpo eller tilmeld dig her.
 
 
Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk
 
 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).
 
Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.
 
DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Hvis du donerer til Gomde via Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer (den øvre grænse for fradrag er 15.200 kr. i 2016). For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.
 
 
Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk