Quote
 Week 5
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
 
  
Als je vrede wilt sluiten met je vijand dan zal je
moeten samenwerken met je vijand.
Zo wordt hij je metgezel.
Nelson Mandel
 
Vorige week hebben we het gehad over het stoppen om van mensen te verwachten dat ze perfect zijn. Dit geldt evenzeer voor de verwachtingen die je naar jezelf koestert. Soms leggen we ook voor onszelf de lat te hoog. Dit kan je onnodige stress bezorgen, je zelfvertrouwen ondermijnen of zelfs verlammend werken.
 
Het is dikwijls zo dat de man of de vrouw die je iedere ochtend in de spiegel aankijkt je grootste vijand is die je belet jezelf te aanvaarden voor wie je echt bent.

Hoog tijd dus om vrede met jezelf te sluiten. Starten met het duidelijk definiëren van je sterke punten kan je hierbij helpen. De ‘Via Strenght Survey’ van Prof. Dr. Seligman, de bezieler van de positieve psychologie, is een aanrader. Als je de moed hebt om door alle vragen te ploegen dan krijg je een duidelijk inzicht in je 5 top kwaliteiten. Werken vanuit deze sterke punten maakt je authentiek en geloofwaardig.

Opgepast nu. Niet overmoedig worden. Soms kan je hierin ook doorschieten. Zonder dat je het zelf beseft kan je zo heel wat mensen irriteren waardoor je weer het gevoel krijgt dat je niet echt begrepen wordt. Vandaar dat we nogmaals teruggrijpen naar de Kernkwaliteiten van Daniel Ofman die we vorige week al hebben behandeld m.b.t. weerkerend irritant gedrag van je medewerkers. Ook jij kan met Ofman je voordeel doen. En met deze handige App voor iPad, iPod of Android kan je er voor jezelf ook echt mee aan de slag.

Door hier  even actief mee bezig te zijn sla je twee vliegen in één klap. Vrede sluiten met jezelf en door je medewerkers geapprecieerd worden voor wie je bent.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.