Banner Gomde Denmark

Nyhedsbrev - Juni 2016
Kære Sangha og venner af Gomde,
 
Så blev det sommer, og på Gomde er vi i fuld gang med forberedelserne til Chökyi Nyima Rinpoches besøg senere denne måned.

Late May at Gomde


Chökyi Nyima Rinpoche
  
Ankomst til Gomde

Chökyi Nyima Rinpoche ankommer lørdag d. 25. juni ca. kl. 14:45, og alle er hjerteligt velkomne til at komme til Gomde for at modtage ham.

Chokyi Nyima RinpocheTara-indvielse tirsdag d. 28. juni

Som en del af kurset "Meditation - Indsigt med hjertet", vil Rinpoche give Tara-indvielse om morgenen d. 28. juni.

Der er stadig nogle få pladser på dobbeltværelse til overs på kurset, samt indkvartering i sovesal eller med eget telt på teltpladsen. Se mere på Gomdes hjemmeside her.
 


 Nyt fra Gomde

Besøg af Lama Drubgyu Tendar, juli-september 2016

Godt nyt! Lama Tendar vender tilbage til Gomde denne sommer, og bliver i hele tre måneder fra starten af juli til slutningen af september.

Lama Drubgyu TendarNormalt har Lama Tendar travlt med at tilse driften af Ka-Nying klosterets tempel og retreat-faciliteter omkring Asura-grotten i Pharping, Nepal. Vi føler os derfor meget privilegerede og taknemmelige over at Chökyi Nyima Rinpoche har indvilliget i at sende Lama Tendar til Gomde Danmark endnu en gang. Det er en fantastisk mulighed for at modtage undervisning fra en kvalificeret Lama, som vi håber at mange vil gøre god brug af.

Under Lama Tendars sidste besøg nød mange kursister godt af hans klare og grundige undervisning i buddhistisk filosofi og praksis. Hans undervisningsprogram i juli-september bliver lige så spændende som det forrige, og kommer til at indeholde seks weekendkurser og to retreats. Der er noget for enhver, fra de der gerne vil lære at meditere til de der allerede har praktiseret i lang tid.

Desuden vil der igen være meditationsaften hver torsdag fra kl. 19:30 til kl. 21:00, undtagen i uger hvor der er lukkede retreats. Du kan se hele programmet her.

Frivillige hjælpere søges!

Vi har brug for frivillige til mange af de spændende retreats og kurser, som vil finde sted på Gomde her til sommer. Hvis du er interesseret vil vi meget gerne høre fra dig snarest.

Summer camp med Chökyi Nyima Rinpoche:
  • Vi søger stadig én erfaren køkkenhjælper til at hjælpe 8 timer dagligt under 2. del af summer camp, fra d. 29. juni kl. 12.00 til d. 3. juli kl. 13.00. Som køkkenhjælper opsparer du pr. seminar mulighed for 1 uges gratis deltagelse på fremtidige seminarer på Gomde.

  • Vi hører også gerne fra dig hvis du har lyst til at bage kager som kan sælges i caféen og bruges til tsok, fx økologiske småkager, cookies, cupcakes mv. og gerne noget som kan nedfryses.

  • Endvidere vil vi med glæde modtage donationer i form af second hand legetøj/spil/bøger til børnene, samt bærbare computere/mobiltelefoner, hvis du har en du ikke længere bruger.
Hvis du er interesseret i ovenstående så kontakt Pia på piafysio@hotmail.com.

Seminarer med Chokling Rinpoche:

Vi søger en kok til kurset "Den trefoldige himmel" d. 16.-18. september. Skriv venligst til gomde@gomde.dk hvis du er interesseret.

Kurser med Lama Tendar:

Kokke søges ligeledes til kurserne med Lama Tendar fra 9. juli til 28. august. Skriv til gomde@gomde.dk hvis du er interesseret.


  Nyt fra Sangha-foreningen
 
Hvis du er medlem af sangha-foreningen, skulle du nu have modtaget en invitation til generalforsamlingen på Gomde d. 29. juni i din mailbox. Hvis du ikke har modtaget den, kan du se den her. Vi glæder os til at se dig til mødet.

Endnu ikke medlem af sangha-foreningen? Se hvordan du kan blive medlem her.
 

Kurser og arrangementer
 
Sommerlejr 2016 med Chökyi Nyima Rinpoche

25.-29. juni 2016: "Meditation - Indsigt med hjertet"

I dette seminar vil Chökyi Nyima Rinpoche forklare hvad meditation er ifølge den buddhistiske tradition og give direkte anvisninger til personlig træning. Ved at meditere sammen med deltagerne vil Rinpoche guide os i et autentisk træningsforløb. Samtidig sættes meditation ind i den større livssammenhæng, som den for buddhismen er dybt forankret i: liv og død, bundethed og befrielse, selviskhed og medfølelse. Som en del af seminaret vil Rinpoche også give Tara-indvielse. Dette seminar er for alle. Læs mere eller tilmeld dig her.

29. juni - 3. juli 2016: "Sindets natur"

Indsigten i sindets natur er kernen i den tibetanske buddhistiske visdomstradition. Ved at erkende sindets natur har utallige udøvere opnået befrielse og oplysning. Dette seminar bygger på det fundament som er skabt under det foregående meditationskursus. Her vil Rinpoche fortsætte undervisningen i meditation, denne gang med fokus på at erkende sindets natur. Læs mere eller tilmeld dig her.

Chokling Rinpoche, 8.-18. september 2016
 
8.-11. september:  Padmasambhava retreat

Det særlige aspekt af Padmasambhava, som vi vil praktisere i dette retreat, er fra tekst-cyklussen "Den ønske-opfyldende juvel" (Yishin Norbu). Gennem fire dages intensiv praksis vil Chokling Rinpoche give Padmasambhava-indvielse, lede praksis-sessioner og give vejledninger og velsignelser. Som en del af retreatet vil Chokling Rinpoche også give Vajrapani indvielse; en særdeles kraftfuld indvielse, som gives for at overvinde ydre og indre forhindringer og sygdomme som ellers kan forstyrre ens praksis. Læs mere eller tilmeld dig her.

11.-16. september:  Guru Dewa Chenpo retreat

Her vil Chokling Rinpoche give Guru Dewa Chenpo indvielsen og vejlede os i dens praksis, som er kort, enkel og nem at udføre, samtidig med at den hurtigt bringer resultater. Den er særligt til gavn i disse moderne tider, hvor så mange af os lider af stress og depression, og ofte føler os overvældede af vore tanker og mentale anspændthed. Læs mere eller tilmeld dig her.

16.-18. september:  Den trefoldige himmel

I dette korte weekend-retreat vil Chokling Rinpoche instruere os i den dybtgående meditationsteknik kendt som "at forene den trefoldige himmel", som er en særlig metode til at styrke ens træning i sindets natur i overensstemmelse med Dzogchen. Læs mere eller tilmeld dig her.

Program for Lama Drubgyu Tendars undervisning, juli-september 2016

9.-17. juli: Padmasambhava Sadhana-træning retreat

2.-7. august: Chöd retreat

19.-21. august: Hjertesutraen

3. september: Offentligt foredrag (program følger)

23.-25. september: Bodhisattva træning

OBS: Lama Tendars undervisning vil blive oversat til engelsk, undtagen "Meditations-workshop II" og "Bodhisattva træning" hvor der vil være oversættelse til dansk.

Desuden er der fra og med d. 7. juli igen meditationsaften hver torsdag fra kl. 19:30 til kl. 21:00, undtagen i uger hvor der er lukkede retreats (dvs. ingen meditationsaften d. 14. juli, 4. august, 8. september og 15. september).

Erik Pema Kunsang: "Kunsten at leve og dø", 30. september - 2. oktober

Kunsten at leve og dø er at favne døden som en mulighed for at frigøre bevidstheden. Undervisningen baseres på Padmasambhavas Sidste Ord samt hans korte Bardo Sang. Læs mere eller tilmeld dig her.
itel)(tel)

Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk

 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).

Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.

DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Hvis du donerer til Gomde via Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer (den øvre grænse for fradrag er 15.200 kr. i 2016). For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.


Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk