APRIL 2017
In deze nieuwsbrief
  • Rangnummers fixusopleidingen bekend
  • 18 mei: resultaten Nationale Studenten Enquête openbaar
  • Oproep: input nieuw voorlichtingsmateriaal Studiekeuze123
  • Studiekeuzecheck: enkele feiten op een rij
  • Volgt u Studiekeuze123 al op social media?
 
 
Rangnummers fixusopleidingen bekend
Op 15 april jl. hebben alle studenten die deel hebben genomen aan een selectieprocedure van een fixusopleiding hun rangnummer te horen gekregen. Op basis van dit rangnummer wordt bepaald of de student wel of niet een plaats krijgt aangeboden bij de opleiding.
 
18 mei: resultaten Nationale Studenten Enquête
Op donderdag 18 mei zijn op Studiekeuze123.nl per opleiding de studentenoordelen te vinden uit de Nationale Studenten Enquête 2017. Studenten konden in het onderzoek aangeven hoe tevreden zij zijn over bijv. de docenten, inhoud, studiebegeleiding en faciliteiten van hun opleiding. Naast de opleidingsoordelen brengt Studiekeuze123 dit jaar ook een rapport uit met daarin de landelijke resultaten. Lees meer over de NSE
 
Oproep: input nieuw voorlichtingsmateriaal
Na de zomervakantie brengt Studiekeuze123 weer haar voorlichtingsmateriaal uit voor scholieren, ouders en decanen. Dit houdt o.a. in een folder met handige tips, belangrijke informatie over bijv. aanmelden en nog veel meer!

Heeft u ideeën voor de nieuwe folder? Laat het ons weten! Bijvoorbeeld:
  • Welke informatie mag echt niet ontbreken? Open dagen, de Oriëntatiemeter/interessetesten, de selectieprocedure bij fixusopleiding of.....
  • Infographic over studiesteden of over baankans of over selectie of.....
      
U kunt uw ideeën aanleveren via info@studiekeuze123.nl. Alvast bedankt!
 
Studiekeuzecheck: enkele feiten op een rij
De studiekeuzecheck houdt in dat een student nog vóór de start van de opleiding kan uitzoeken of deze opleiding echt bij hem of haar past. Een student heeft recht op een studiekeuzecheck en kan hier zelf om vragen, maar sommige instellingen stellen deelname aan de studiekeuzecheck ook verplicht.

Studiekeuzecheck en fixusopleidingen

Studenten die hebben deelgenomen aan de selectieprocedure voor een opleiding met numerus fixus, krijgen geen studiekeuzecheck. Als de student direct een plaats heeft aangeboden gekregen omdat er minder aanmeldingen dan beschikbare plekken waren, dan heeft hij of zij wel recht op een studiekeuzecheck. Een student heeft ook recht op de studiekeuzecheck bij andere opleidingen indien de student geen plaats aangeboden heeft gekregen bij een fixusopleiding.
 
Volgt u Studiekeuze123 al op social media?
 
Studiekeuze123 is actief op  FacebookInstagram, Twitter en Linkedin. Regelmatig worden hier nieuwtjes, tips of praktische informatie geplaatst die interessant zijn voor studiekiezers maar ook voor decanen, ouders en studie(keuze)begeleiders. U bent van harte uitgenodigd om ons te volgen!
 
 
Bijeenkomsten
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.