Voorwoord
Het afgelopen jaar zijn we allemaal geconfronteerd met ingrijpende veranderingen in ons dagelijks leven. Sommige ten goede en andere minder. Onvoorspelbaarheid, zorg, angst en tegenstrijdige informatie dwingen ons zelf op onderzoek uit te gaan. En vooral: in gesprek te gaan en vragen te stellen, met respect en ruimte voor andere meningen en visies. En dat is niet gemakkelijk, maar wel nodig.
 
Nu er een nieuwe werkelijkheid ontstaat, hebben we elkaar nodig om een veelkleurig perspectief te verkrijgen. Een perspectief op een kansrijke toekomst voor alle jongeren in onze regio. Dat de wereld anders is, ervaren we elke dag. Ik nodig u hierbij uit om de toekomst die we voor hen willen realiseren te visualiseren en te delen. Want dat is de ultieme én enige manier waarop onze huidige werkelijkheid en de toekomstige werkelijkheid voor onze jongeren zal veranderen.
 
Op 29 maart, tijdens de online masterclass met Iiass El Hadioui, bespreken we met elkaar wat we als professionals kunnen doen om de jongeren in onze regio perspectief te bieden. Daarnaast informeren wij u in deze nieuwsbrief graag over alle activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor jongeren die nog wél mogelijk zijn.  
 
Hartelijke groet,
 
Anne Veldt
Directeur-bestuurder
Aankondiging vertrek directeur-bestuurder
Anne Veldt heeft aangekondigd dat zij na acht jaar afscheid neemt van het samenwerkingsverband. Het samenwerkingsverband is in die tijd uitgegroeid van een voorzichtige start up in de complexe praktijk van het passend onderwijs tot een toegankelijke netwerkorganisatie. Lees verder ...
Online masterclass met Iliass El Hadioui op 29 maart: Hoe begeleiden we jongeren uit het coronatijdperk naar een kansrijke toekomst?

Onderwijssocioloog Iliass El Hadioui verzorgt op 29 maart een online masterclass, waarin hij bruggen slaat tussen wetenschap en de huidige praktijk. Iliass deelt praktische handvatten om jongeren te begeleiden naar een kansrijke toekomst. Voor meer informatie en aanmelding klik hier.  
Taskforce vo Noord-Kennemerland
Het leven van jongeren is sterk veranderd als gevolg van covid-19. Niet eerder hebben we een crisis van deze omvang met zoveel impact voor jongeren ervaren. Daarom slaan scholen/het samenwerkingsverband, gemeenten, J&G coaches en GGD de handen ineen in de taskforce vo Noord-Kennemerland. Lees verder ... 
Ondersteuning en activiteiten voor jongeren, ouders en professionals tijdens de corona-periode in de regio Noord-Kennemerland

Op het netwerkplein vindt u een overzicht van ondersteuning en activiteiten voor jongeren, ouders en professionals tijdens de corona-periode. Dit overzicht wordt wekelijks bijgewerkt. Nieuw is het aanbod van Jeugdtheatersport: lessen improvisatietheater voor jongeren met als doel het creëren van groepsgevoel en tegengaan van verveling en eenzaamheid. Klik hier voor het overzicht. 
Nog plaatsen beschikbaar voor de online training Internaliserende problematiek bij jongeren op school, start 22 maart

In deze training wordt theorie aan de praktijk verbonden. U krijgt kennis over jongeren die belemmeringen ondervinden in hun ontwikkeling ten gevolge van internaliserende problematiek. Voor meer informatie en aanmelding voor deze online training klik hier
Update project (hoog)begaafdheid

In januari 2020 is het samenwerkingsverband een project gestart naar aanleiding van verstrekking van een vierjarige subsidie door het ministerie van OCW om passend onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen te versterken. Ruim een jaar later is het tijd de balans op te maken en te reflecteren op de eerste opbrengsten en ontwikkelingen die in gang zijn gezet. Lees verder ...
'Het is nu de kunst steeds meer preventief te gaan werken'- interview met Irma de Wit

Het interview met Irma de Wit, projectleider schoolaanweigheid, is gepubliceerd in Present! Een online magazine over preventie en aanpak van schoolverzuim. Klik hier voor het interview en verdere informatie. 
Vacature Programmamanager "Jij telt mee!", aanpak VSV/JIKP 2021-2024

Voor de uitvoering van het Regionaal Programma "Jij telt mee!", aanpak VSV/JIKP 2021-2024 wordt een Programmamanager gezocht, per 1 juni 2021 voor de duur van het programma. Interesse? Klik hier voor meer informatie en reageer voor 15 maart.
Netwerkplein 
Op ons netwerkplein delen we interessante en relevante informatie. Nog geen lid en wilt u graag uptodate blijven? Stuur een mail naar secretariaat@swvnk.nl onder vermelding van 'netwerkplein'. We zorgen voor een registratielink. 
Samenwerkingsverband vo Noord-Kennemerland
Hertog Aalbrechtweg 5, 1823 DL Alkmaar, 072-7920100