Stedelijke nieuwsbrief - 22 maart 2021
Vaccinatie tegen corona
Vaccinatie is de beste bescherming tegen het coronavirus en de grootste garantie om het gewone leven te kunnen hervatten. Ook in onze stad is er een vaccinatiecentrum voor de inwoners van Oosterzele, Brakel en natuurlijk ook Zottegem. Alles wat je moet weten over jouw vaccinatie vind je op www.vaccinatiecentrumzottegem.be. Voor vragen kan je ook telefonisch terecht in het callcenter op het nummer 0800 200 72, maandag tot donderdag van 12 tot 20 uur en op vrijdag van 12 tot 16 uur.
 
 
 
 
Corona update
Het coronavirus blijft ons stevig in de greep houden. Op Zottegem.be/corona vind je nuttige links, info over vaccinatie én het laatste coronanieuws uit onze stad. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan en omwille van quarantaine maatregelen, werden een aantal moeilijke maar noodzakelijke beslissingen genomen. Op de infopagina lees je daar meer over. Neem zeker ook een kijkje op #hartvoorzottegem, waar we alle hartverwarmende initiatieven van onze diensten bundelen. Want we hebben het allemaal nodig: een hartje onder de riem.
 
 
 
 
Poets 2021
Op zaterdag 3 april organiseren we naar jaarlijkse gewoonte de grote Zottegemse lenteschoonmaak POETS. Dit jaar wordt de poetsactie uiteraard een coronaproof editie. We roepen iedereen op om die dag massaal te poetsen en samen met je bubbel onze stad zwerfvuilvrij te maken. Doe je mee? Schrijf je dan nu in en dan bezorgen wij afvalgrijpers, handschoenen en zwerfvuilzakken.
 
 
 
Troostplek begraafplaats Velzeke
We moeten heel wat missen in deze tijden van afstand houden: familie en vrienden, hobby’s, gezellig samenzijn, knuffels, …. Voor zij die ook nog eens het verlies van een geliefde moeten verwerken is troost meer dan ooit belangrijk. Daarom werkten we graag mee aan de realisatie van de troostplek PlantTroost op de begraafplaats ‘Knutsegem’.
 
 
 
Theaterwandeling in het Beislovenpark
Corona-wandelen was nog nooit zo fijn met de theaterwandeling ‘De Vos in het Bos’ van CC Zoetegem: genieten van een gezins-theatervoorstelling én van de natuur! Volg de wegwijzers en ontdek via de QR-codes zes verhalen over de vos die allerlei dieren opzoekt om zijn honger te stillen. Een bijzondere wandeling voor jong en oud vanaf 4 jaar, in het Beislovenpark.
 
 
 
Vernieuwing stadionsite krijgt vorm
Ruim een jaar na de lancering van het project, worden de contouren van de vernieuwde stadionsite in Zottegem stilaan zichtbaar. Het wordt een site die sport ademt: een paradijs voor liefhebbers van skaten, bowling, gymnastiek, padel en atletiek. We delen graag de resultaten van de inplantingsstudie en de eerste schetsen hoe het er zal uitzien!
 
 
 
Natuur- en educatie centrum Beisloven
De renovatie van het oude schoolgebouwtje tot een natuur- en educatie centrum is geen makkelijke opdracht maar er werd een belangrijke stap vooruit gezet nu de bouwaanvraag ontvankelijk is verklaard. Hoopvol nieuws dus voor de nieuwe bestemming die we willen geven aan het vervallen schoolgebouw dat midden in het prachtige Beislovenpark ligt.
 
 
 
Aan iedereen die zorgt: ik hou van u! 
Zondag 21 maart was het Dag van de Zorg en werden alle professionele zorgverleners én ook vrijwilligers en mantelverzorgers in de bloemetjes gezet met de campagne ‘ik hou van u’. Het zorgpersoneel van Woonzorgcentrum, Dagverzorgingscentrum en Lokaal Dienstencentrum Egmont zongen en dansten samen met hun senioren op het toepasselijke nummer van Noordkaap. Geniet vooral mee van hun hartverwarmend en ontroerend filmpje op Zottegem.be/ikhouvanu.

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem