Dansk kunstner indtager COP23 i Bonn
- og alverdens medier
Skulpturen Unbearable kan ses i Bonn sammen med Galschiøts isbjørnehær, hans rygende Frihedsgudinde og Trump.
 
1. Klimakunst i Bonn
2. Kunst som formidling i verdens medier
3. Invitation til Artist Talk og kunst-event d. 15 Nov. (i Bonn)
Kære
 
Med en 6 meter høj rygende Frihedsgudinde og Donald Trump på bagsiden af en sportsvogn der bliver kørt af en isbjørn, sætter kunstneren Jens Galschiøt i disse dage sit præg på klimatopmødet COP23 i Bonn.
På de sidste mange klimatopmøder har man kunnet opleve en lang række skulpturer af Galschiøt, der belyser klimaproblematikken fra forskellige synsvinkler. Det igangværende COP23 klimatopmøde i Bonn er ingen undtagelse og hans kunst har allerede været i alverdens medier.
Galschiøt mener at kunstnerne har et ansvar for at bruge deres visuelle kraft til at skabe en forståelse af konsekvenserne af klimaforandringerne der truer med at ødelægge vores civilisationsmæssige fremskridt og vores børns fremtid. Han prøver selv at vise vejen, ved at sætte store kunstinstallationer op op på topmøderne og finansiere dem af egen lomme.
Den visuelle kunst kan med et i et enkelt billede give en klar indsigt i en ellers kompliceret problematik, og det er billeder pressen så kan bruge. Og det virker. Galschiøts skulpturelle klimabudskaber i Bonn har allerede kunnet ses i alverdens medier som New York Times, South China Morning Post,  Der Spiegel, Hindustan Times og hundredevis af andre (se liste med udpluk fra medier).
Dermed er Galschiøts kunst med til at præge debatten og skabe billeder af klimadebatten som sidder på nethinden når konferencen er slut.
Klimakunsten kan ses i Bonn, indtil COP23 konferencen slutter på fredag. Herefter tager Galschiøt og hans team tilbage til Danmark med skulpturerne, hvor holdet forhåbentligt får slappet lidt af.
På onsdag d.15 november inviterer Galschiøt til Artisk Talk og kunstevent i Bonn. Hvis du er i nærheden vil vi være glade for dit selskab til eventen! Se mere.
Mange klimavarme hilsner fra Bonn
Lasse Markus og Galleri Galschiøts aktionsteam
EVENTS
 
Igangværende udstillinger
 
 
Visdommens Søjle opstillet i Arden
 
Udstillingensperiode: Permanent opstillet.
 
Hvor: Arden Kulturhus i Arden, Bluhmesgade 19.
Hvad: Den 6. oktober løftede Arden Kunstfond sløret for Galschiøtsskulpturen Visdommens Søjle. Ildsjælene fra kunstfonden har selv samlet penge og donationer ind til at købe skulpturen så det er ret imponerende gået. De har tidligere samlet penge ind til en række andre skulpturer, men denne er den første af kobber. Der var 100 til ferniseringen, og det er ret mange for sådan en lille by.  
 
 
Abrahams Børn - Vejle
 
Udstillingensperiode: 1. september til 22. november
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur er udstillet på Søndertorv i Vejle. I byens skoler og institutioner er opstillet skriftsøjle-skulpturer. Vi glæder os til at få afprøvet det nye skolemateriale om projektet og se, hvordan debatten udvikler sig i byen. Mere info her.
 
 
Unbearable til New York
 
Hvad: Vi arbejder på at få transporteret Unbearable direkte til New York efter COP23 og udstille skulpturen ved Central Park eller foran det naturhistoriske museum. Meningen er at markere den stadigt stigende CO2 udledning og USAs svigt med udtrædelsen af Parisaftalen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 23. November kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
Flygtningeskibet MS Anton
 
 
Se bl.a. hele den 60 meter lange skulptur 550+1 i Fredericia
 
 
Den kurdiske kunstner Avaan modellerer ansigter til havnearbejderskulpturen ud fra gamle billeder af arbejderne.
 
En af de 7 havnearbejdere der udgør skulpturen 'Kaffebrættet' til Århus havn.
 
Galleri Galschiøt
 

 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste