Nieuwsbrief augustus 2014
Beste ,
De vakantie is weer ten einde. Vol enthousiasme gaan wij weer verder met wat ons drijft: het beste uit mensen halen. Misschien heb je tijdens de vakantie stilgestaan bij hoe het nu gaat, met jezelf of met de maatschap en zijn nieuwe ideeën en behoeftes ontstaan. Nu komt het er op aan om door te pakken. Voor je het weet zit je weer in de alledaagse hectiek. 
Veranderen vraagt moed. De mens is tenslotte ingesteld om alles te behouden zoals het is. Zo ook met teams. Een beetje hulp is dan echt geen overbodige luxe. Voor je het weet is het zomer 2015...
 
Veel plezier met ontwikkelen!
Kees de Kruijf en Tijn Bettink
 
22 en 23 oktober - Workshop Functioneringsgesprekken 
Tijdens ons werk met dierenartsen(-praktijken) merken wij dat het functioneringsgesprek niet zelden wordt gezien als een plichtpleging. Het ontbreekt vaak aan inspiratie, tijd en ervaring om het gesprek in te kunnen zetten als een motiverend en leerzaam gesprek voor zowel leidinggevende als werknemer. Specifiek voor de veterinaire beroepsgroep hebben we een praktisch model ontwikkeld om uw functionerings- en beoordelingsgesprekken goed te benutten. Tijdens de workshop is er voldoende mogelijkheid om hier ervaring mee op te doen.
 
2 oktober - Start Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevenden (OVL4)
We gaan weer starten met alweer de 4e groep van het OVL. Wil je ook werk maken van je mensen, jezelf en je vak als leidinggevende? Meer leren over functioneringsgesprekken, teamontwikkeling, teamgedrag en hoe het komt dat veranderen niet zo gemakkelijk is als het lijkt? Schrijf je in voor een prachtig jaar vol met leerervaringen samen met andere collega-leidinggevenden. 
 
7 november - Start Ontwikkeltraject Jonge Dierenartsen (OJD7)
We starten met de 7e ronde van het OJD. Inmiddels hebben heel wat jonge dierenartsen dit traject gevolgd. Vaak om beter te kunnen omgaan met de hectiek van alledag, en om te bepalen hoe ze hun carrière willen vormgeven. Hoe haal je als jonge dierenarts nu het beste uit jezelf? Daar heeft je werkgever baat bij en jijzelf ook. De meeste voorgaande OJD-groepen zijn doorgegaan als geaccrediteerde intervisiegroep. Je bouwt in dit jaar tenslotte een bijzondere band op met elkaar.
 
17 september - Start 'Werk met Passie!'
We gaan binnenkort weer aan de slag met een groep ervaren dierenartsen die zich afvragen: 'Hoe behoud ik de passie voor dit vak? Hoe haal ik het beste uit mijzelf?' 
In een aantal bijeenkomsten ga je met collega-deelnemers op onderzoek uit hoe je meer uit jezelf kunt halen.
en
 
Reacties deelnemers:
  • Zou iedereen een keer moeten meemaken. Het geeft inzicht in mens' wezen; superinteressant en verhelderend. Kun je je hele leven wat aan hebben.
  • Helemaal geweldig. Inspirerende bijeenkomsten met veel ruimte voor maatwerk.
  • Aanrader voor iedereen.
  • Waarderingscijfer 8,67
 
Facebook
Er is nu een Spaarne Veterinair Facebook pagina. Meld je aan om steeds op de hoogte te blijven van onze activiteiten.
 
 
3 oktober
Intercollegiaal Overleg op Jaarcongres KNMvD 
Tijdens het KNMvD Jaarcongres verzorgt Spaarne Veterinair samen met ICOVet de workshop 'Intercollegiaal overleg' Een leuke interactieve workshop.
 
18 september 
Familie-opstellingen 
Voor iedereen die wil kennismaken met familie-opstellingen, is er op 18 september van 19:30-22:00 in Haarlem hiervoor de mogelijkheid. De avond wordt begeleid door Tineke Brackel en Tijn Bettink. 
Boek aanbeveling
Elke keer weer een interessant boek
 
Over het mannelijke in de vrouw & het vrouwelijke in de man
Geschreven door Karen Hamaker-Zondag vanuit de theorie van Jung. Over hoe het mannelijke en het vrouwelijke in ons dagelijkse leven vervlochten zijn in onszelf en de invloed daarvan op onze communicatie.
 
 
Deel met anderen
Spaarne Veterinair
Anna van Burenlaan 60, 2012 SM Haarlem | Tel. Tijn 06-53123185 of Kees 06-55541852