Den forna Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum "I overkligheten" (1996). Sedan dess har det blivit totalt 4 soloplattor. Det har gått tio år sedan senaste plattan, men nu är längtan över. Sensommaren 2017 släpper Ulf ett nytt album, nu på bolaget Adrian Recordings. Första singeln heter "Gräs och syra” och släpps, idag den, 17 mars. 
 
Ulf Stureson - Gräs och syra
Spotify: https://open.spotify.com/album/2F6KCw9JJi7fNBorMKjXL5
iTunes: https://itunes.apple.com/se/album/gr%C3%A4s-och-syra-single/id1210838699
 
Bonusspåret "Älvorna" är exklusivt för denna singel och kommer inte finnas med på det kommande albumet. 
 
 
 ”Hittade några ackord och tänkte på slåttern i juli hemma hos mormor, jag var liten och fick vara med ute på åkrarna, solen brände svetten rann, doften av hö som vi slängde upp på hässjorna, sen saft och kaffe i skuggan där vi pustade ut. Jag fick köra morfars traktor, en röd liten Volvo BM utan hytt. Det finns ett kort på det. Vi höll på till sena kvällen när myggen kom, då åkte morfar och jag och badade. En lång rad människor kom gåendes över fälten, svarta byxor vita skjortor, hattar och hucklen, med liar i händerna genom århundradena. Hörde spelmansstämmor och Bellmans fjäril vingad, i varje kärr och syra och gräs och hur allt kött blir hö. Jag fick traktorn sen men vad skulle jag med den till?"
- Ulf Stureson

Fonden är Alfta, Ulfs hembygd, i södra norrlands inland. Alla personliga sorger förknippade med platsen. Allt roligt också. Mest handlar den om Ulfs eget liv, både förr och nu. Försvunna personer, saknade nära och kära. Hemlängtan och bortlängtan, romantik, vardag och hämningslös nostalgi. Först vill man bara bort, sen vill vissa hem.
 
Ulf Sturesons första platta ”I overkligheten” (1996) har hyllats som ett av de mest personliga och intima album som skapats i Sverige bl.a. av tidningen Sonic som placerade det på sin lista över de 100 bästa svenska albumen någonsin. Innan dess hade han gjort djupa avtryck i den svenska musikhistorien som medlem och låtskrivare i Traste och Superstararna och Traste Lindéns Kvintett. 2007 kom hans senaste och 4e album. I höst är det äntligen dags för album nummer 5 men känslan är den samma som vid debutalbumet, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaks till där det började. I Alfta. Bandet är från grannbyn Rengsjö, fotografen från Alfta och plattan har mestadels spelats in i en gammal nedlagd fabrik vid Ljusnans strand utanför Bollnäs och är producerat av Ulf själv. 

Pressbilder: https://www.dropbox.com/sh/4ogod7br6y6wpfz/AAAUpch-PU-MJY_4NimA362ka?dl=0
Foto: Jonas Linngård

Press-kontakt: Liza Berthelsen - liza@border.se - 0702-24 40 63

Skivbolag: Adrian Recordings - Magnus Bjerkert - magnus@adrianrecordings.com
 
Bokningsbolag: United Stage - Pontus Sillrén - pontus@unitedstage.se
 
Följ gärna Ulf på ...
 
Facebook
Instagram
Spotify
 
...för att inte missa något.