Beste ontvanger,
 
Het is alweer bijna twee jaar geleden dat je de laatste nieuwbrief van mij hebt ontvangen. Ik was o.m. druk met faciliteerwerk. Ondertussen heb ook twee trainingen ontwikkeld en verzorgd. Beide trainingen zijn mij erg lief en daarom wil ik ze graag bij jou onder de aandacht brengen. Het gaat om de trainingen Verdiepen gespreksvaardigheden en Aan de slag met vitaliteit.
 
Ik verzorg de trainingen in-company maar ook op uitnodiging. Dat laatste betekent dat je zelf met een groep geïnteresseerden bij mij aanklopt voor het verzorgen van de training. Lees hieronder over het wat en hoe van beide trainingen.
 
Aan de slag met vitaliteit
 
De (online) workshop 'Aan de slag met vitaliteit' heb ik ontwikkeld n.a.v. een vraag van SCO Delft e.o. 'Ontwikkel een korte workshop waarin vitaliteit positief wordt belicht'. Dat betekent dat vitaliteit niet zozeer vanuit een gebrek maar vanuit de wens tot groei wordt belicht.
 
In deze workshop gaan de deelnemers met hun eigen vitaliteitsvragen aan de slag. Na het aanscherpen van die vragen kunnen deelnemers kiezen uit dertig specifieke opdrachten, onderverdeeld in zes thema's. Deelnemers wisselen onderling uit en oefenen bij sommige opdrachten met concrete vaardigheden. Na de workshop kunnen de deelnemers in twee individuele coachgesprekken e.e.a. verdiepen of verbreden.
 
80% van de deelnemers maakt gebruik van de coachgesprekken. 'Mentale hygiëne' en 'Gevoelsleven' blijken dominante thema's te zijn. Deelnemers van SCO Delft waren zeer te spreken over de workshop en de coachgesprekken.
 
Verdiepen gespreksvaardigheden
 
Vanuit Het Nieuwe Trivium heb ik begin vorig jaar een bijeenkomst begeleid voor Odion, waarin o.m. alle teamleiders op socratische wijze met elkaar in gesprek gingen over hun Kompas. De structuur van het socratisch gesprek geeft houvast, maar een goede dialoog vraagt ook specifieke gespreksvaardigheden. En daar bleek na die bijeenkomst wel behoefte aan, aan het verder ontwikkelen van die vaardigheden. Zo ben ik tot de training 'Verdiepen gespreksvaardigheden' gekomen. Die training heb ik, met veel plezier, twee maal verzorgd. We zijn nu aan het onderzoeken of ik medewerkers van Odion kan opleiding om zelf deze training intern te gaan verzorgen.
 
Ondertussen vorm ik met Erica Koch en Dorien Brunt, twee collega's van Het Nieuwe Trivium, een soort van vakgroepje om onze kennis en kunde rond het voeren van een goed gesprek te bundelen en te vertalen naar de concrete context van het werk, zoals vergaderingen, bila's, klantgesprekken en intervisie. Samen verzorgen we maatwerktrainingen voor het verdiepen van gespreksvaardigheden.
 
Ik faciliteer, begeleid, train en coach. Voor meer informatie bel: 06 - 123 22 756, of mail info@maartenrienks.nl
 
Hartelijke groet,
Maarten Rienks
 
 
 
 
 
maartenrienks coaching en organisatieontwikkeling