Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - november 2020
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
10-15 januari
Techniekweek Inzell
 
21-27 januari
Sprintweek voor deelnemers IMSSC Sprint Classics Inzell
 
6-7 februari
Coaching NK Masters in Hoorn
 
14-19 februari
Techniekweek Inzell
 
21-26 februari
Techniekweek Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
Blijf werken aan je immuunsysteem!
 
Als je immuunsysteem minder functioneert, ben je vatbaarder voor ziekten en infecties zoals het coronavirus.
 
Hou daarom je immuunsysteem op sterkte:
 • Vermijd (te) zware en lange duurtrainingen; deze zijn een aanslag op je immuunsysteem!
 • Eet gezond en gevarieerd.
 • Hou je vochtbalans op orde tijdens je training en drink NIET uit iemands anders bidon.
 • Herstel goed: een goede nachtrust bevordert je immuunsysteem.
 • Blijf bewegen; een wandeling of rustig ritje op de fiets bevordert ook je immuunsysteem.
 
Sport veilig en blijf gezond!
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA
 

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Topweken in het najaar!
Wat een goede techniekweken hebben we achter de rug. Eigenlijk kun je wel zeggen ‘meer dan goed’. Want wat hebben we fantastisch mooie kwaliteitsuurtjes gehad hier op het mooie ijs van de Max Aicher Arena in Inzell.
 
Drie techniekweken achter elkaar, allemaal op hun eigen manier bijzonder, onder andere vanwege de coronamaatregelen in zowel Nederland als Duitsland die de nodige wijzigingen met zich meebrachten, maar telkens weer met razend enthousiaste deelnemers. En met tijdens elke training maar een minimaal aantal schaatsers op het ijs was het volop genieten.
 
De laatste van deze drie trainingsweken moesten we vanwege een korte sluiting van de ijshal op een creatieve manier met alternatieve trainingen afsluiten. Maar gelukkig zorgde het goede weer ervoor dat ook die trainingen nog volop gewaardeerd en gretig aangepakt werden.
 
 
 
Nieuwe weken in de planning
Vanwege de lockdown in Duitsland waardoor hotels, restaurants en sportfaciliteiten zoals de Max Aicher Arena (voor amateurschaatsers) gedurende de maand november gesloten zijn, én vanwege de maatregelen in Nederland waardoor Duitsland op code oranje staat en reizen naar het buitenland wordt afgeraden, kunnen de techniekweken die we in november hadden gepland niet in die weken plaatsvinden. In overleg met de deelnemers worden de weken naar later in het seizoen verschoven.
 
Gezien er geen WK’s voor masters plaatsvinden, hebben we langer de tijd om met techniekweken door te gaan. Zo staan er voorlopig in de planning:
 • Week 2: zondag 10 - vrijdag 15 januari
 • Week 3/4: donderdag 21 - woensdag 27 januari (Sprintweek rondom IMSSC Sprint Classics) (deze is vol)
 • Week 7: zondag 14 - vrijdag 19 februari
 • Week 8: zondag 21 - vrijdag 26 februari
De weken staan in eerste instantie open voor de deelnemers uit de november- en decemberweken. Maar... waar nog plek over is, zijn nieuwe deelnemers welkom. De laatste twee weken vallen in de voorjaarsvakantie, zodat deze weken ook geschikt zijn voor junioren om aan te sluiten.
 
Tijdens de weken nemen we alle veiligheid in acht. Zo vinden op de ijsbaan maatregelen plaats, zoals het dragen van mondkapjes,  warming-up alleen buiten en het aandoen van de schaatsen in een ander 'vak' dan de groep vooraf en na afloop van ons trainingsuur. De filmanalyses doen we met mondkapje en met een tweede scherm. Het eten 's avonds doen we in een eigen ruimte van het restaurant zodat we minimaal in contact komen met andere gasten. 
 
Interesse? Stuur een mail.
 
Online filmanalyse: laat je filmen!
Er wordt vanwege de Corona-maatregelen momenteel veel individueel op het ijs getraind en vaak kan er ook geen trainer bij zijn. “Ik zou wel willen weten of het goed gaat” en “Ik heb het idee dat de bocht nu beter loopt maar er is niemand die dit kan bevestigen” zijn dan ook geluiden die we meer en meer horen.
 
Wil je dat ik meekijk? Dat kan!
Vanwege het advies de reisbewegingen te beperken en ik niet van ijsbaan naar ijsbaan wil hoppen en zo met heel veel verschillende schaatsers op verschillende banen in contact wil komen, zal ik dit niet in de praktijk doen, maar online op afstand.
 
Ik bied verschillende opties:
 1. Analyse 'small':
  Een specifiek onderdeel van de techniek, bijv. het plaatsen van de schaats met je rechterbeen op het rechte eind, de eerste pas van de start of de afzet van het linkerbeen in de bocht. Je stuurt 1 opname daarvan en die nemen we samen door via Zoom (ongeveer half uur).
 2. Analyse 'big': 
  Je laat je door iemand uitgebreid filmen, vanuit diverse hoeken of een specifieke training (bijvoorbeeld een sprinttraining). Je krijgt van mij de details voor het filmen. Daarna plannen we een analyse via Zoom (ongeveer 1 uur).
 3. Teamanalyse:
  We kunnen ook nog een stap verder gaan. We kiezen samen een thema voor de presentatie aan jullie team (of aantal schaatsers), zoals de start, de basishouding, de bocht etc.) en voor dat thema stuur je mij wat filmmateriaal van eigen rijders toe, zodat we de filmanalyse in de presentatie kunnen verwerken. We doen dit via Zoom (ongeveer 1,5 uur).
Meer informatie over de uitvoering en kosten hiervan? Neem contact met mij op.
 
Training op afstand
Natuurlijk kunnen we ook samen op afstand trainen: een schaatsplanktraining, droogtraining, circuittraining. Alleen of met nog een paar schaatsers.
 
De training vindt plaats via Zoom. Ik verzorg het trainingsprogramma, geef uitleg en kijk online mee naar de uitvoering van de training.
 
Neem contact met mij op voor de kosten en een datum als je hier interesse in hebt.
 
 
Online presentatie voor trainers
De webinars en online presentaties zijn de afgelopen maanden in omvang gestegen. En zeker in deze tijd blijkt dit erg goed te werken.
 
Jij en je collega-trainers kunnen ieder veilig in eigen omgeving achter eigen laptop of pc de presentatie volgen en toch aan kennisverbreding en een gezamenlijke visie binnen de vereniging werken. Inmiddels staan er al diverse op de planning.
 
Wil jij hier ook gebruik van maken? Neem dan contact met mij op.