VÄLKOMMEN TILL DRÖMCENTRUM Smile

 Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås och tolkas.
 Du kan också läsa tidigare inspirations brev.
 Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
 Där finner du info om vår nya hemsida, föredrag och kurser på olika orter, mm mm


December 2009. Snön faller vit även här i Stockholm. Vinter ute.
Ibland också i drömmarna. Brukar du drömma om snö och is ?

När vårt ytmedvetande sover, visar drömmarna vad som pågår inombords.
De visar vad som oroar oss, och ibland visar de också på lösningar eller ger oss tröst. Drömmarna avslöjar vad psyket processar för tillfället. De ger oss varje natt möjlighet att ta hand om vårt inre liv konstruktivt i helande syfte. Den som lär sig förstå drömmarnas språk och information, kan förflytta berg. Dina drömmar är kraftfulla budskap särskilt komponerade för just dig !


ISDRÖM 1: JAG FÖLL GENOM ISEN
Jag hade en mardröm om att jag föll igenom isen ned i det kalla svarta vattnet. Mina ben domnade, jag var i vattnet upp till midjan. Jag försökte ta mig upp men tänkte samtidigt att jag måste hålla mig lugn och inte kämpa.
Min familj var där men de brydde sig inte eller såg inte. En kollega från jobbet försökte dra upp mig. Jag vaknade av väckarklockan, skräckslagen och svettig.


TOLKNING
Denna dröm verkar visa på att det handlar om något på jobbet (familjen är inte berörd). Har du hamnat i ”kylan” på jobbet ? Finns där en situation där du känner dig handlingsförlamad och inte ser nästa steg? (benen domnade).
Har kollegan från drömmen varit dig behjälplig eller stöttat dig i din arbets situation? Är det en ”avkyld” situation som du vill komma bort ifrån?
Drömmen ger rådet att inte kämpa emot, det kan göra situationen värre.
Bäst att behålla lugnet. Kanske finns andra utvägar.


ISDRÖM 2: HOCKEY
Jag är målvakt i ett hockeylag. Två gånger har jag drömt att vi spelar på isen på sjön utanför mitt hem. Där är jag målvakt på båda sidorna. Det är kämpigt och stressigt, det gäller att vara snabb. Min pappa är där och hejar på. Jag lyckas rädda alla mål. Vaknar svettig och andfådd.


TOLKNING
För att göra din pappa till lags / uppfylla pappas förväntningar, stressar du och fixar och är duktig (räddar alla mål).
Sjön utanför ditt hem är frusen till is – vilka förträngda/nedfrusna känslor gör att du tror att du måste vara duktig inför pappa och stressa på detta vis?
Var varsam med dig själv så att du inte bränner ut dig. Sök vad som är viktigt för dig och handla enligt det, i stället för enligt vad som är viktigt för din pappa.


ISDRÖM 3: EN VAK I ISEN
Jag färdades på isen och plötsligt fanns en vak, ett hål i isen, framför mig.
Jag är rädd att falla i, men tittar ändå ned i det svarta vattnet. Då ser jag min pappas ansikte där. Jag vaknar i chock.

TOLKNING
Vatten brukar stå för känslor. Is är då frusna känslor. Att färdas på isen symboliserar att ”färdas på” frusna känslor. Plötsligt har en öppning (vak)  uppstått i de frusna känslorna (isen). Där ser du din pappas ansikte.
Drömmen visar att du nu har öppnat för att se sedan länge nedfrusna känslor som har med din pappa att göra.
På vilket sätt tycker du att din pappas sätt att vara/inte vara har påverkat dig? Det är nu dags att inse och ta till dig detta, och kanske förändra …

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Om Drömmar
Varje del av din dröm ger dig ett viktigt budskap som du behöver veta om dig själv och ditt liv just nu. Att få veta drömmens budskap är en gåva … som att få öppna en julklapp. Drömmar talar om vad som behöver ses eller åtgärdas för att göra ditt liv bättre. Det enda du behöver göra är att lyssna på och förstå ditt drömspråk – då blir livet lättare.

Med allt som ska göras inför jul- och nyårshelgerna är det lätt att ta på sig för mycket, och vips så är sammanbrottet eller utbrändheten där.
Dina drömmar kommer att ge dig varningssignaler :


STRESSDRÖMMAR INFÖR JULEN

HUSET BRINNER = dina nerver börjar bli utbrända. Stress.
DRUNKNA = du håller på att drunkna under alla åtaganden
FALLA = du orkar inte, du faller. (släpp taget, du behöver inte vara perfekt)
STOPP I TOAN = du håller tillbaka din frustration, du säger inte ifrån
EXPLOSION = risk för tryck-kokar effekten
-
Vill du slippa julruschen och samtidigt lära dig mera om drömtolkning
beställ DrömTolkning och DrömAlkemi på www.dromcentrum.se
Alla blir glada Tongue out åt en bra drömbok som julklapp

En riktigt skön, vacker och vit Jul
och ett härligt drömlikt Nytt År
önskar jag dig
Louise Minerva-Li


Drömcentrum nu äntligen på Facebook!
Sedan några veckor tillbaka finns Drömcentrum även på Facebook! På kort tid har vi redan fått över 100 drömintresserade personer i gruppen, som tar tillfället i akt att prata med andra drömmare och visa sitt intresse för denna underbara gåva vi får varje natt.
Är du redan med i Facebook är det väldigt lätt att gå med i vår grupp! Logga in som vanligt och klicka sedan på denna länk http://www.facebook.com/group.php?gid=222062219096 så kommer du automatiskt till vår sida. Genom att klicka på knappen ”Gå med” så är du direkt fullvärdig medlem och kan skriva in drömmar eller frågor i vår Logg. Givetvis är allt detta gratis och innebär inga som helst åtaganden från din sida, så bjud gärna in dina vänner till denna grupp så att vi alla kan utbyta tankar och hjälpas åt med drömtolkningarna!
 
Du som inte är med i Facebook kan ändå se allt som skrivs, ta del av diskussioner och läsa vilka evenemang som är aktuella genom att gå till http://www.facebook.com/group.php?gid=222062219096 . (Du behöver alltså bara ha ett eget Facebook-konto för att också kunna skriva egna inlägg)
 
 
Hemsidan uppdaterad med nytt innehåll och ny layout
För bara några dagar sedan hade vår nya hemsida premiär! Efter flera veckors arbete känner vi oss nu så nöjda med det vi skapat, att vi vill dela med oss av detta till er! Titta in på www.dromcentrum.se redan nu, för att se det nya utseendet och de andra nyheterna!
Förtjänar att uppmärksammas lite extra i menyerna gör:
·         Drömbloggen – Där du kan få din egen dröm tolkad, utan kostnad!
·         Veckans Dröm – Varje vecka kommer en ny dröm att presenteras här tillsammans med en tolkning från en diplomerad terapeut. På detta sätt kan du, steg för steg och vecka för vecka, lära dig symbolspråket i din egen takt, så att du kan förstå dina egna drömmar ännu tydligare och lättare!
·         Kalendarium – Ett nytt och ständigt uppdaterat kalendarium med kurser, workshops och drömgrupper runt om i hela landet! Här kan du välja vad du tycker verkar mest intressant att gå på och finna bokningsinformation direkt.
·         Utbildning i Drömterapi – För dig som är riktigt intresserad av drömmar, kan vi rekommendera vår utbildning som startar till hösten. Aktuella datum och mer information finner du på hemsidan. Anmäl dig redan nu!
 
Aktiviteter:

Stockholm:
10 jan: Mötesplats DrömCentrum Chakrasystemet och Drömmar. . Info www.heartandhand.se
24 jan: Drömkurs med Carina 4 ggr startar 24 jan. lightandlifeenergy@hotmail.com
27 jan: Drömgrupp med Jeanine 6 ggr startar 27 januari. Läs mer på www.heartandhand.se

Göteborg:
22 jan: Drömträff-samtalsträff med Agneta  Info www.anath.se
26 jan. Drömkurs med Agneta 6 ggr. www.anath.se

Se även Drömkurser och Föredrag i Borås, Åsbro, Växjö, Ramvik med drömterapeuter
på www.dromcentrum.se under Kalendarium

Robert Moss kommer till Sverige för första gången i mars 2010.
Info: www.heartandhand.se