Nieuwsbrief mei 2013

De storm waar ik vorige maand over schreef, die is geluwd. Hij heeft plaatsgemaakt voor rust, kracht en stevigheid. Dit keer is hij niet zomaar over gewaaid; het ging gepaard met een innerlijk transformatieproces juist op het moment dat de windsterkte op zijn hevigst was. Het onderliggende patroon dat gerelateerd is aan het thema vrijheid, draag ik vermoedelijk al sinds mijn kinderjaren of ver daarvoor met mij mee. Keer op keer kwam het aan mij voorbij, iedere keer een beetje duidelijker. Maar steeds vond ik een escape om het niet helemaal aan te gaan. Blijkbaar waren daar toch echt levenservaringen in zeer uitvergrootte vorm voor nodig. Het was daarmee bijna tot een emotionele soap verworden. En juist die extremiteiten maakten het mogelijk om een wezenlijk zielsbesluit te nemen. Zo diep gaan en in contact komen met het échte willen, dat je niet anders kan dan voor jezelf kiezen en te gaan staan voor wie je werkelijk bent, ongeacht wat de buitenwereld daar van vindt. Alsof de adrenaline zich in de overgave naar binnen keert en het mogelijk maakt om volledig in het lijf te zakken. Hierbij een basis vormend om een pad te gaan waar je niet meer vanaf te brengen bent. Sinds die split-second - want daarin speelde de essentie zich af - is alles ineens zo vanzelfsprekend en eenvoudig zonder vuiltje aan de lucht. De tegenspelers in de soap hebben hun rol losgelaten en blijken eigenlijk mijn beste maatjes te zijn. Het is nu al bijna niet meer voorstelbaar dat dit issue lange tijd zo'n grote worsteling was. Ik moet daarbij wel voor ogen houden om mezelf lief te blijven hebben, ook al verdiende het gelopen leerproces in en met mijn omgeving niet altijd de schoonheidsprijs. Want anders rest er schuldgevoel in plaats van het kunnen genieten om een vrij mens te zijn.


ENERGIEBOODSCHAP
Loop je te tobben met jouw energiehuishouding, ben je voor je gevoel tegen de stroom in aan het zwemmen of sta je op de drempel van het nemen van een zielenbesluit, dan is een energieboodschap wellicht iets voor jou. Afhankelijk van jouw wens stem ik mij (op afstand) gedurende 20 of 30 minuten af op jouw energieveld. De energetische metaforen die ik waarneem spreek ik voor je in op een geluidsopname. Deze informatie biedt houvast in het proces om weer in jouw eigen kracht te komen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een twee uur durend energetisch consult. Deze vindt plaats in het Bolwerk in Amersfoort.

24 MEI: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN
Er is nog ruimte voor vraagstellers om op 24 mei patronen te doorbreken en levensvragen uit te werken met een familieopstelling tijdens de workshop "Inzicht-Inn-Familiepatronen".

28 MEI: KENNISMAKINGSWORKSHOP OPSTELLINGEN
Voor diegene die willen kennismaken met familie- en/of organisatieopstellingen wordt op 28 mei van 19.15-22.00 uur de workshop Kennismaking-Inn-Opstellingen georganiseerd. Op actieve en toch speelse wijze ervaar je hoe een opstelling werkt, wat het betekent om hieraan deel te nemen en welke positieve impact systemisch werk kan hebben.

30 MEI: WORKSHOP INNERGY WATERS - CHAKRASET (NIEUW)
Soms is het prettig als je niet lekker in je vel zit om zelf tastbare (energetische) ondersteuning in te kunnen zetten. Hiervoor creërde ik in 2012 de Innergy Waters - chakraset die bestaat uit 10 ondersteunende vloeibare remedies en bijbehorende kaartjes met inzichtgevende teksten. Deze intentiedragers bevatten energie om de persoonlijke energiehuishouding beter stromend te krijgen. Tijdens de workshop Innergy Waters op 30 mei krijg je handvatten op welke manier je met deze energieën kan werken (zowel voor eigen gebruik en als hulpmiddel tijdens coach- of therapiesessies). Je werkt aan de hand van jouw persoonlijke casuistiek. Een chakraset is bij de workshop inbegrepen.

17 JUNI: STRIPPENKAARTDAG OPSTELLINGEN
Op 17 juni wordt de laatste Strippenkaartdag "Professionalisering-Inn-Opstellingen" gehouden in de vorm zoals jullie die in de afgelopen jaren gewend waren. Op basis van wensen van deelnemers heb ik gemeend dat het tijd werd voor een nieuw concept. Vanaf 3 oktober zullen er één keer per kwartaal Verdieping- en Transformatiedagen gehouden worden. Tijdens deze workshops is het mogelijk om vaardigheden te trainen van zowel de methodiek opstellingen als het energetisch waarnemen. Daarnaast is er ruimte om eigen levensvragen uit te werken. De dagen kennen een intervisie- èn een supervisiekarakter. Ook in deze formule geldt dat het programma van de dag wordt samengesteld op basis van vragen en wensen van de deelnemers.

27 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN (SNELKOOKPAN)
Van 27 tot en met 29 augustus vindt de specialie zomereditie van de basisopleiding "Coach-Inn-Systemen" plaats. In deze "snelkookpan" maak je jezelf die theorie, vaardigheden en denkwijzen eigen, die nodig zijn om kleine opstellingen te kunnen begeleiden in jouw eigen (coach)praktijk.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Een goede vriendin bracht mij op het spoor van het boek "Klimmen op de ladder van het bewustzijn". Het boek is geschreven door Winnyfred Langeveld. Zij werkt als spiritueel coach al vele jaren samen met haar gids Thijs. In het boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe je leert op de aarde, hoe je onderbewustzijn werkt in jouw voordeel en welke stappen je ziel mag zetten om in bewustzijn te klimmen. Daarnaast geeft het inzicht in mogelijke ordeningen, taken en functies in de zielewereld; van zieleouder, tweelingzielen tot zielemaatjes.
Ik ben meerdere jaren op zoek geweest naar geschikte literatuur over dit onderwerp. Wat mij betreft is met dit bewustzijnsverruimende, diepgaande en toch leesbare schrijven een "hiaat" in mij en mijn boekenkast opgevuld. Het heeft antwoorden gegeven op vragen die ik al sinds mijn kindertijd heb en zet me aan om met meer mededogen en mildheid te kijken naar mezelf, mijn leerprocessen en een ieder die daar bij betrokken is. Een fijne basis voor een gezonde groei. Je kunt het boek bestellen bij Soul Support.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.