Nieuwsbrief 05 - Juni 2013
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

juli 2013
Techniekweken Inzell
 
augustus 2013
16, 23 en 30 - Skeelertraining
17, 24 en 31 - Droogtraining
 
september-oktober-november 2013
Techniekweken Inzell
 
eind november
Techniekweek Erfurt rondom internationale Masterswedstrijd
 
TIP - TIP - TIP
 
TRAIN JE CORE
 
Schaatsers zijn vaak zeer eenzijdig ontwikkeld, omdat veel trainingen die we voor het schaatsen doen, vooral gericht zijn op het verbeteren van de beenspieren.
 
Met Core Stability train je je rompspieren, zodat je die zo effectief mogelijk kunt gebruiken. Het gaat hierbij niet alleen om buik- en bilspieren, maar om je gehele romp.
 
Je ontwikkelt met Core Stability training meer functionele kracht en een betere coördinatie (houding), waardoor de kans op klachten aan romp en wervelkolom (schouders, nek, rug) vermindert. Wat uiteindelijk weer ten goede komt aan je prestatieniveau!
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor leden Facebook)  

F
acebook organisatiepagina (openbaar voor niet-Facebook-leden)

      
 
Schaatstraining
advies & begeleiding
   
Zomerijs Techniekweken in Inzell van start met een internationale week
Maandag 1 juli gaat de eerste van de vier Techniek Trainingsweken op het zomerijs in Inzell van start.
 
Vier weken die al snel volgeboekt waren met deelnemers van alle leeftijden en uit veel verschillende landen. De eerste week is een echte internationale week. Met deelnemers uit Canada, Zwitserland, Duitsland, Zweden, Rusland en ook enkele uit Nederland.
Daarna volgen nog drie trainingsweken, met in de laatste twee weken heel veel jeugd/junioren die graag in de vakantieperiode aan hun schaatstechniek willen werken.
 
Deze zomer zijn er dus geen mogelijkheden meer om deel te nemen, in het najaar nog wel. De eerste weken dat de ijsbaan in Inzell weer open gaat zijn al vol, maar daarna zijn er nog diverse plaatsen vrij. Dat zijn:
  • Week 41: 7-12 oktober (nog één plaats)
  • Week 45: 4-9 november
  • Week 46: 11-16 november
Wil je daaraan deelnemen, meld je dan snel aan. Een mooie gelegenheid om in de eerste periode van het seizoen nog even aan je techniek te slijpen.
 
Ook in de herfstvakantie week 43 zijn er diverse mogelijkheden voor techniektraining in Inzell. Bijvoorbeeld voor schaatsers die alleen in de schoolvakantie naar Inzell kunnen.
Het zal dan vanwege de herfstvakantie iets drukker zijn op het ijs, maar het ijs blijft geweldig en de omgeving natuurlijk ook, dus ook die week is fantastisch om aan je techniek te werken.
 
En ook staat eind november de traditionele trainingsweek rondom de internationale Masterswedstrijd in Erfurt weer op het programma. Zodra de datum van dit wedstrijdweekend bekend is, hoor je meer.
 
Aanmelden voor of vragen over een van deze weken? Stuur dan een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Tweede blok zomertrainingen
In de tweede helft van de zomer gaan we weer verder met de zomertrainingen in Nederland: skeelertraining op vrijdagmorgen in Lisserbroek en droogtraining op zaterdagmorgen in Driebergen.
 
Door diverse omstandigheden (waaronder regen) heeft de skeelertraining tot nu toe helaas nog niet kunnen plaatsvinden. Bij de de droogtraining is wekelijks echter een behoorlijke groep aanwezig en wordt er gezellig maar fanatiek aan de techniek gewerkt!
 
Skeelertraining
Op vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.30 uur op de skeelerbaan van Lisserbroek:
  • 16 augustus
  • 23 augustus
  • 30 augustus
Deelname: €15 per keer, plus €5 bij voor het gebruik van de skeelerbaan (tenzij je lid bent)
 
Droogtraining
Op zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in de bossen van Driebergen:
  • 17 augustus
  • 24 augustus
  • 31 augustus
Deelname: €10 per keer
 
Aanmelden of meer informatie?
Stuur van tevoren even een mailtje naar info@schaatstrainingadvies.nl als je wilt meedoen. Dan weet ik hoeveel deelnemers ik kan verwachten!
 
3e Relatie Trainingsdag weer zeer geslaagd!
Op zondag 26 mei vond de inmiddels traditionele jaarlijkse trainingsdag plaats op het skeelerterrein in Doorn.
 
Ondanks de hele week regen, bleef het deze dag gelukkig droog en konden alle clinics gewoon plaatsvinden. Zelfs de zon kwam zo nu en dan langs, wat het samen met de grote, enthousiaste opkomst tot een geweldige dag maakte!
 
Bijna dertig deelnemers verspreiden zich steeds over een tweetal clinics, waarbij de keuze gemaakt kon worden uit skeeleren, droogtraining, elastieken en schaatsplanken. Bij alle onderdelen stond uitvoering en techniek op de voorgrond. De deelnemers kregen tips en adviezen zodat zij deze zomer thuis goed en effectief aan de slag kunnen met de diverse trainingsvormen.
Ook Dave van Dam van schaatsspeciaalzaak Dave van Dam Sport uit Stolwijk was aanwezig. Tijdens de pauzes gaf hij enthousiast uitleg over materiaal, kromming, schaatsschoenen, ijzers, onderhoud etc.
 
Met dank aan zus Sonja die deze dag de catering verzorgde, wat de dag compleet maakte.
 
Dank allemaal voor jullie enthousiaste deelname. Maak er een mooie zomer van!
 
Op onze Facebook-pagina vind je een fotoimpressie van de dag.