Välkommen till DrömCentrum Minerva Smile

Här får du tips, råd och inspiration om hur drömmar kan tolkas och användas.

Se även längst ned: Nyheter, Info, Aktuellt.

September innebär integrering. Sedan sommarsolståndet har mycket gammalt kommit upp till ytan för att bli sett och förlöst. Nya energier håller på att integreras. Medan denna process fortsätter kan det vara klokt att försöka släppa taget om kontroll och bara tillåta det som är.
 
September är tiden att avsluta det som rörts upp. Se över det som varit, och börja skapa  nya bilder – en ny känsla för vad som är ditt nästa steg.

Många känner av den inre slavdrivaren, ’jag hinner inte, måste skynda, känner mig otillräcklig’.
Tiden går fortare och fortare, och vi hinner inte med alla måsten.
Så var det för mig nu innan den nya Utbildning i DrömTerapi skulle starta upp.
Jag gjorde listor på allt jag skulle hinna. Men blev tvungen att överge listan – ibland för att göra annat, ibland för att vila. Ibland var det bara stört omöjligt att genomföra uppgifterna.
I stället fokuserade jag ibland på hur jag ville känna mig, hur jag ville att mitt ’nya’ liv skulle se ut.
Jag behövde ge mig själv möjlighet att integrera både det som varit (få avsluta, få vila) och det nya (som påbörjats och som skulle komma). Tid att bli tydlig inför mig själv och att följa med i förändringarna


Så läste jag i en tidning att många uttrycker en önskan att bo tillsammans med andra – att ha sitt eget krypin men i närhet och samförstånd med andra. En ny typ av kollektiv. Jag tror denna önskan kan härledas till att vi söker vår andliga familj.

En sådan ny andlig familj har vi funnit i den underbara grupp människor som nu deltar i Utbildning i DrömTerapi. Vi hade fyra härliga dagar av glädje, insikter, inspiration och entusiasm. Vi ser fram emot att få följas åt i 1, 5 år då vi kan stödja varandra i Dröm-healing och personlig utveckling.

Nästa gång, utbildningsträff nr 2, blir huvudämnet DagSdrömmar
DagSdrömmar handlar om att läsa av livets händelser och använda informationen för att läka sig inifrån, för att i förlängningen hjälpa andra och världen att läkas från förvirring, rädsla och korruption.
Hur kan något sådant vara möjligt, såsom världen ser ut? 
Den yttre världen speglar vad vi bär inom oss.
Hur kan det vara så? Det jag ser i världen är ju raka motsatsen mot min inre sanning.
-
Världen är som en spegel att spegla sig i. När vi inom oss korrigerar det vi sett i spegeln (vår omgivning) så korrigerar det yttre sig självt. Vi behöver alltså inte oroa oss för det vi ser utanför oss. Vi fokuserar på vår insida för att återupprätta vår egen inre sanning och försona oss med det vi sett som våra bördor och hinder. När vi förstår att vårt osedda inre uttrycks genom andra, kan vi ta itu med det för inre läkning – och resultatet blir positiv förändring både inombords och i den yttre världen.
Vi ser en värld av vacker natur, kärleksfulla hjälpsamma ömsinta människor, underbara djur och härliga upplevelser. Denna sida av världen, eller av vårt eget inre, behöver inte läkning.
Vi ser också en skuggsida, en värld av människor och klimat i kaos. En spegelbild av vårt inre kaos, vår inre miljöförstöring av rädsla, hat, hämnd, avundsjuka, bristtänkande, maktmissbruk..
När tillräckligt många är villiga att se detta och läka sig inifrån för att leva i tillförsikt, då kommer den yttre spegeln (världen) att visa en liknande spegelbild, och en ny dag har grytt.

DAGSDRÖMMAR
Dagsdrömmar sätter oss i kontakt med våra personliga inre konflikter.
Om du känner dig sårad eller avvisad av någon, eller arg på någon,
vet då att den personen har tryckt på en öm punkt i dig för att visa på din oläkta sida. Sök då ditt gamla sår inom dig, i stället för att göra den yttre personen till syndabock. Du har inte blivit offer för någons godtycke. Du har fått möjlighet att se hur du kan bli hel.

Dagsdröm
Vi är på stor konferens och jag har en bra sittplats. Efter pausen har en man tagit min plats. Sånt händer ofta. Jag är irriterad och ledsen.

Tolkning
Du känner inte att du har din egen rättmätiga plats i världen. Kanske brist på självvärde. (denna kvinna hade bröder som tog stor plats under uppväxten, och hon kände sig undanskuffad). Dags att uppgradera ditt självuppskattning.

Dagsdröm
Jag hyrde ut min lägenhet. Hyresgästen betalade aldrig hyran. Jag blev lurad och blåst.

Tolkning
Din lägenhet symboliserar ’jag’, d.v.s ditt medvetande. Hyresgästen symboliserar något som finns i ditt medvetande, t.ex tankar/tro du har om dig själv. Att du inte fick in hyran från hyresgästen skulle då betyda att du har undermedvetna tankar/tro om dig själv som inte stöder dig. Du bör söka ett förhållningssätt där du värderar och uppskattar dig själv, i stället för en självupplevelse som dränerar dig. Stå upp för den du är, tyck om dig själv!

Dagsdröm
Många barn misshandlas och dödas i världen.

Tolkning
Många människor har inte tid eller förmåga att lyssna på sina behov, och därmed misshandlas det ”inre barnet”.

Hälsningar från Minerva-Li

Nyheter och Info. Aktuellt:

Carina Hansson söker praktikklienter i Drömterapi till reducerat pris. Stockholm.

Carina Hansson startar drömgrupp i Stockholm. Maila gärna betr tider.

Karin Levelius söker praktikklienter i Drömterapi till reducerat pris. Stockholm.

Se www.dromcentrum.se under Terapeuter

Robert Nilsson har föredrag i Motala 22 nov. om Drömmarnas fantastiska värld.

Kl 15.00 - 17.00   se www.dromcentrum.se under Terapeuter, och www.dovan.org