Mellan 2002 och 2004 släppte "Björns vänner" musik som för alltid skulle ge dem en plats i svensk musikhistoria. ”Åkrar och himmel”, ”Va ska jag med ett foto på dig?” och ”Staffanstorp” är bara några av klassikerna. Det va en fantastisk tid. De, tillsammans med bolagskamraterna "Laakso" och "David & the Citizens", åkte runt i Sverige och spelade på varje fritidsgård och festival som hade ett PA och några folköl. Det hade kunnat vara bra så, men Björns vänner hade inte varit så bra, betydelsefulla och det band de är, om de hade slutat där. 2014 kom ett nytt album som de kallade ”Ni har stulit våra drömmar” och allt och inget va sig likt. "Björns vänner" va definitivt ett band att räkna med igen. 
 
Nu är de åter igen tillbaka, med ett nytt projekt.
2 låtar/årstid.
Idag släpps det, något försenade, vår-släppet: ”Ut, upp, förbi, bort/Nu är han död”
 
Artist: Björns vänner
Titel: Ut, upp, förbi, bort/Nu är han död
Skivbolag: Adrian Recordings
 
Lyssna här: https://open.spotify.com/album/2Xa8EMDYNC1K5NJhCCbvMP
Köp grejer här: http://adrian.tictail.com/products/artist/bjorns-vanner
 
 
Underrubriken till släppet är: De sista låtarna med fåglar.
 
Sångare och låtskrivare Richard Schicke förklarar:

"Tias Carlson lider av fågelskräck. Så de första inspelningarna han gör som gitarrist i Björns vänner blir sannolikt även de sista låtarna med fåglar. Kanske därför kör vi också lite overkill på just det temat - övriga musikanter är vid det här laget tämligen härdade i fråga om djur i text.

Härmed sätts alltså en liten punkt, men så behandlar också duosläppet bland annat just detta med att det ena måste dö för att det andra ska födas, glädjen och vemodet som ledsagar livets förgänglighet - en förälskelse med oklar utgång, det där ögonblicket mellan att ens förtryckare avlider och att man vågar erkänna att man faktiskt inte är annat än glad för det (ni vet).

Pånyttfödelsens årstid nummer ett är förstås våren, så därför är det här ett vårsläpp - tekniskt sett - men Emil Isaksson på Studio Möllan i Malmö har gjort sitt yttersta för att det även ska funka till strand, cykelturer på landet och uteserveringar (proffs), och vi hoppas det ska tillgodose husbehovet fram till sensommarsläppet.”

Till låten "Nu är han död” har Nina Sigurd (ihop med Amanda Davies och Christina Tsiobanelis) gjort en videon som HYMN hade premiär av 
 
Kolla videon:
 
Björns vänner - Nu är han död
https://youtu.be/kCpzvh_YS9U
 
 
Pressbild: https://www.dropbox.com/s/7b9wfvf6efa6348/BV_2016_press_17BW_LinusH%C3%B6%C3%B6k.jpg?dl=0
Foto: Linus Höök 
 
Magnus Bjerkert
Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Dmitry Fyodorov
Jonas Lundqvist
Edda Magnason
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
Emil Jensen
Hey Elbow
Familjen
MF/MB/
YAST
VED
OLD
Cato
RA