Nieuwsbrief
 
World Day Against the Death Penalty

Op 10 oktober wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de doodstraf tijdens de World Day Against the Death Penalty. Voor het eerst organiseert de Gevangenpoort een speciaal programma op deze dag.
 
Na een rondleiding door onze eeuwenoude cellen, waarbij de gids je vertelt over de humanisering van het strafrecht, volgt een presentatie van Amnesty International Nederland. In welke landen is de doodstraf nog steeds gangbaar, hoe wordt er binnen de Nederlandse politiek tegen dit onderwerp aangekeken en op welke wijze voert Amnesty International actie tegen de doodstraf?
 
Kaartjes kosten €10 regulier of €7,50 voor studenten (op vertoon van studentenpas). Lees op onze website meer over kaartverkoop en reserveren.
 
Herfstvakantietips
 
Tijdens de herfstvakantie is er genoeg te doen in Museum de Gevangenpoort. Zo kun je op zondag 16 oktober weer luisteren naar het spannende verhaal van Catharina de Chasseur, die hier ooit gevangen zat in de koude gajolen.
 
Catharina de Chasseur was een Franse herbergiersdochter die in de 16e eeuw trouwde met een Hollandse raadsheer. Dit tot groot ongenoegen van zijn familie, die geen vrouw van 'het gewone volk' wilde accepteren. Catharina wachtte een tragisch lot en kwam uiteindelijk in de Gevangenpoort terecht. Ben jij benieuwd wat er is gebeurd met haar? Kom dan luisteren naar dit spannende familieverhaal!
 
Ook leuk voor de herfstvakantie:
  • Volg een rondleiding door onze eeuwenoude cellen
  • Maak een speurtocht (voor kids vanaf 8 jaar)
  • Bezoek naast de Gevangenpoort nog eens drie andere musea voor slechts €12,50 met het Hofvijver Passe-Partout
 
Haagse Museumnacht

Waargebeurd of slechts een mythe? Ontdek tijdens de Museumnacht op zaterdag 29 oktober de waarheid achter spannende verhalen in de Gevangenpoort!

In de donkere cellen van de Gevangenpoort moesten gevangenen soms wel maandenlang wachten op hun straf. Deze eeuwenoude gevangenis is dan ook vele verhalen én mythes rijk. Wat weet jij eigenlijk van de Gevangenpoort? Welke verhalen zijn waargebeurd en welke niet? Ga mee op een spannende tocht door het cellencomplex en test je kennis! De winnaar wordt beloond met een gepaste prijs.
 
Speciaal om eventuele kou tijdens het wachten nét wat draaglijker te maken, delen we de hele avond gratis warme chocomel uit aan onze bezoekers!