Bethlehemkerk                                                   
April 2021 nr. 15
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
Zondag 18 april: Scheppingsmotief 2
 
Bethlehemkerk in het nieuws: decor van vaccinatieronde
 
Voedselbank: McBeth Drive-in Opbrengst
 
Jongerenviering:
Schep je mee?
 
Vaccinatie-ervaring in
de Bethlehemkerk
 
Vaccinaties door de ogen van de koster
 
Ostergrüße aus Spremberg
 
Oproep: LP's voor verpleeghuis
 
Wat geeft het leven zin?
 
Expositie WO II herdenken bevrijding
 
 
 
Vieringen
 
(gezamenlijke dienst vanuit Morgenster)
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema:
'Scheppingsmotief 2'
 
 
ds. Jurjen Zeilstra
 
 
 
   Erratum RdB  
In de laatste uitgave van
'Rond de Bethlehemkerk' is een fout geslopen in het e-mailadres van ds. Aster Abrahamsen.
Het juiste e-mailadres is:
dominee.abrahamsen
@live.nl
 
Wilt u ds. Aster een kaartje sturen? Dat kan beste naar het huis adres. Haar adres vindt u in het 'blauwe boekje', te downloaden vanaf onze website.
_________________
Sterretjes
________________
 
Samen:
 
__________________
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 16 april
 
Zaterdag 17 april
---
 
Zondag 18 april
 
 
Maandag 19 april
---
 
Dinsdag 20 april
 
Woensdag 21 april
 
Donderdag 22 april
 
Voedselbank: uitgifte vanuit Bethlehemkerk
 
Vrijdag 23 april
 
 
Catechese & stercafé (Bethlehemkerk) 
 
Zaterdag 24 april
---
 
Zondag 25 april
ds. Willem Nijsse
 
Samen online koffiedrinken
 
SAVE THE DATE
Diaconie webinar meerkleurige en inclusieve kerk: 26 april
 
 
Zondag 18 april
 
Spreuken 8:12-36
 
Ik, Wijsheid, ik woon bij Beraad, door overpeinzing vind ik kennis.
Wie ontzag heeft voor de HEER haat het kwaad.
Ik verafschuw trots en hoogmoed, leugens en het kwaad.
Bij mij vind je beraad en overleg, ik heb inzicht, ik heb kracht.
Door mij regeren koningen, bepalen heersers wat rechtvaardig is. Vorsten heersen dankzij mij, ik laat leiders rechtvaardig regeren.
Wie mij liefheeft, heb ik ook lief, wie mij zoekt, zal mij vinden....
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 4 nr.2
 
 
"GODS SCHEPPING"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Nu veel mensen weer thuiszitten en de kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk.
 
Ook al zijn de kerkdeuren deze zondag weer gesloten, u bent van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.
 
Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: voorbedegevraagd@bethlehemkerk.nl dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.

Zondag 18 april: Scheppingsmotief 2

 
Wanneer wij dit jaar in de Protestantse gemeente van Hilversum ‘De Schepping’ als jaarthema hebben, is het goed om te bedenken dat er in de bijbel niet slechts één scheppingsverhaal staat, maar dat je, als je goed leest een hele serie teksten kunt vinden waarin Israël belijdt dat de God die zij als hun God en bondgenoot vereren, ten diepste de schepper is, de God van alles wat leeft, ja de bron van alles wat bestaat. Die identificatie geeft diepte en gaat iedere simpele gedachte aan een stamgod te boven, ja wordt deelbaar met anderen en eigenlijk de hele wereld en zal tenslotte tot vrede leiden.
 
Zondag 18 april, is Zondag Misericordia Domini, de Zondag van de Barmhartigheid van de Heer. Vandaag lezen wij het scheppingsverhaal uit Spreuken 8. In het Spreukenboek wordt de Wijsheid allegorisch verbeeld als een kind, een meisje op Gods schoot, dat tegelijk het beginsel is van de hele schepping. God speelt met haar. Het dwaze van God is wijzer dan de wijsheid van mensen, zegt de apostel. 
 
 
Klik hier voor de liturgie van zondag.
 
 

Bethlehemkerk in het nieuws: decor van vaccinatieronde

Artikel, met toestemming overgenomen van de Gooi en Eemlander van donderdag 15 april 2021, auteur Agnes Zuiker
 
De Bethlehemkerk in Hilversum is de komende week omgetoverd tot priklocatie. Mensen tussen 60 en 65 jaar die patiënt zijn bij de huisartsenpraktijken in gezondheidscentrum Casa Cura kunnen zich er laten vaccineren. Met AstraZeneca. Ondanks de negatieve berichtgeving over dit vaccin en de twijfels die sommigen hebben om zich ermee in te laten enten, is de prikbereidheid hoog. „Gelukkig wel”, zeggen de huisartsen. „We willen niets liever dan iedereen inenten.”
Het parkeerterrein voor de deur van de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg is afgeladen, er staan zelfs auto’s schuin op de stoep geparkeerd. Voor de hoofdingang van de kerk staat een rij mensen die zich er graag willen laten vaccineren tegen corona. Onder hen ook Rik Rensen, oud-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Hij heeft geen seconde getwijfeld om gehoor te geven aan de oproep zich te laten vaccineren.

Voedselbank: McBeth Drive-in opbrengst

Afgelopen zaterdag 10 april 2021 hebben we weer de 5de MacBeth voedselbank drive-in actie gehouden. Deze actie heeft ruim 34 kratten aan producten opgeleverd. Dat is weer een prachtig resultaat. Iedereen die heeft meegeholpen met inzamelen en doneren: heel hartelijk dank! Door deze actie kan de Voedselbank weer veel gezinnen van levensmiddelen voorzien.
 

Jongerenviering: Schep je mee?

Wanneer? 18 april, 16.30 uur
Waar? Morgenster (Seinstraat 2, Hilversum)
Wie? Jongeren tot 18 jaar live aanwezig, 18+ online 
 
Komende zondag, 18 april, is er een jongerenviering rond het thema: Schep je mee? Geen normale kerkdienst, maar een interactieve bijeenkomst met muziek onder leiding van de Bread & Fish band waarin we samen gaan nadenken over God en de wereld, Zijn Schepping. En wat scheppen wij eigenlijk? Met liederen van o.a. Sela, Oden van Salomo, Opwekking, Psalm Project en Psalmen voor Nu. Neem je telefoon mee, want die zul je nodig hebben! Na afloop praten we na met drinken en snacks. 
 
 
 
Vaccinatie-ervaring in de Bethlehemkerk
 
Als 60 jarige kijk ik al lange tijd uit naar mijn eerste vaccinatie. Wanneer ben ik aan de beurt en welk vaccin krijg ik dan.
Alle berichten in de media maken het ook niet makkelijker. En ja hoor, op 7 april valt de envelop van het RIVM op de mat. Eindelijk ik ben aan de beurt. Ik mag een week later komen prikken. In de Bethlehemkerk wordt ik verwacht, vast tijdstip, geen keus, vind ik prima.
 
Vandaag is het dan zo ver, ik vul netjes de lijst met vragen in en ga er toch licht gespannen naar toe. Alles was goed geregeld daar, wist direct waar ik moest zijn. Na het desinfecteren van mijn handen kon ik mij aanmelden. Nav mijn antwoorden op mijn vragenlijst moest er toch een extra check gedaan worden. Mijn huisarts was zelf aanwezig en na een kort gesprekje met hem kon ik gevaccineerd worden. Ik moest wel een kwartiertje langer blijven zitten. (1/2 uur ipv een kwartier)
 
 

Vaccinaties door de ogen van de koster

Sinds afgelopen maandag is de Bethlehemkerk de locatie waar de huisartsen van Hilversum-Zuid de groep van 60 – 65 jaar vaccineren. De huisartsen prikken met het AstraZeneca vaccin. Heel even was er de zorg dat veel patiënten verstek zouden laten gaan maar gelukkig valt dat reuze mee. Maandag is er gestart vanaf 16.00 uur tot 19.00 uur en velen gaven gehoor aan de oproep. De sfeer was ontspannen en goed. De kerkzaal is omgetoverd tot een ruime en corona veilige plek. Aan de rechterkant (aan de zijde van de Loosdrechtseweg) staan 4 priktafels opgesteld. Aan de linkerkant staan de, op veilige 1,5 mtr. geplaatste,  stoelen waarop de cliënten even een klein kwartiertje tot rust kunnen komen.
 

© FOTO STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN

Ostergrüße aus Spremberg

Lieve gemeente van de Bethlehemkerk,
We zijn in gedachten verbonden.
Hiermee zeggen we, wees niet bang. Deze belofte van God doet ons goed, vooral in deze dagen en met het oog op het afgelopen jaar. In deze dagen vieren we Pasen.
We vieren het heel anders dan wat we gewend zijn en velen zouden willen.
Corona laat ons niet veel speelruimte. En toch, of juist om die reden: We vieren Pasen op veel verschillende manieren, omdat we hoop hebben.
Met deze gedachten en de band die we met u hebben.
Wensen wij u een gezegend Pasen.
 
Wees hartelijk gegroet door de Holland Groep,
Dominee  Selchow en de Auferstehungsgemeente van Spremberg

Uit  aller naam,  lieve groeten van Heidemarie Heine

Oproep: LP's voor verpleeghuis

Voor een zwaar-gehandicapte bewoner van het verpleeghuis zoeken we enkele langspeelplaten. Bij voorkeur met populaire muziek maar licht-klassiek is ook welkom. Als u nog een oude lp heeft en deze kunt missen, laat het dan graag weten aan Hanneke Bekker via bekker.compagnie@gmail.com of mail naar samen@bethlehemkerk.nl
 

Wat geeft het leven zin?

Wat geeft het leven zin, wat maakt het leven goed? Juist in een tijd van beperkingen worden we geconfronteerd met deze vraag. De Protestantse Kerk maakte samen met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap een bijbelleesplan bij het jaarthema 'Het goede leven', met bijdragen van verschillende theologen.
 
‘Het goede leven’ – met dat jaarthema nodigt de Protestantse Kerk in Nederland gemeenten en individuele gelovigen uit om stil te staan bij de vraag wat een mensenleven tot een goed leven maakt. Een spannende vraag, nu veel 'goede' dingen als sociale contacten en samenkomsten zijn weggevallen. Waar kunnen we in deze periode op terugvallen, wat maakt ons leven ten diepste 'goed'?
 

Expositie WO II herdenken bevrijding

Op 11 april start er een nieuwe tentoonstelling in de Regenboogkerk in Hilversum met als thema: Hilversum 75 jaar bevrijding herdacht.
 
In mei 1946 was er de eerste herdenking van de bevrijding. In Hilversum werden vele herdenkingsactiviteiten georganiseerd, waaronder een grote straatoptocht.
Vooraan liepen de kinderen. Ons gemeentelid Pieter de Jager heeft  er een goede herinnering aan. Hij heeft toen als kleine jongen, zittend op een karretje, de route afgelegd.
Het karretje waarop hij zat werd getrokken door twee buurmeisjes en was voorzien van een affiche, gemaakt door zijn vader. Op een van de foto’s van deze expositie is hij te zien zittend op zijn karretje.
 

 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl graag voor woensdag 20:00